BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:19

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: repliki felg ALPINA
PostNapisane: 11 marca 2011, 00:11 
Przyjaciel forum

pan_prezes_skora, dzieki :ok:

Mam nadzieje, ze to rozwiewa kolejne watpliwosci.

pan_prezes_skora napisał(a):
sadze, ze akurat tak sie zlozylo, ze na forum po prostu nie ma przedstawiciela innej firmy

Prawda jest taka, ze w Polsce nikogo poza nami w tej branzy nie interesuja jeszcze fora i pomoc zwyklemu uzytkownikowi, nie przeliczajac kazdego postu na sprzedany produkt :) W USA to normalna rzecz i wiekszosc uzytkownikow odnosi sie do moich odpowiednikow na forach amerykanskich z szacunkiem, kwestia innej mentalnosci i wiekszego zaufania :) Polecam obejrzec jak to dziala na chocby e46fanatics czy e90post ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 11 marca 2011, 01:03 
Zacna persona forum

pan_prezes_skora napisał(a):
przyznam, ze kolega Vermilion, dosc czesto poleca produkt firmy w ktorej zarabia, ale wydaje mi sie wlasnie, ze dosc malo natarczywie, ja napewno bylbym bardziej natarczywy :]
np.- szukalem kol do x kwoty, moglbym miec za nia nowe vermiliony, ale kolega zauwazyl, ze szukalem uzywek bardziej znanych marek powiedzmy i NAWET NIE ZAPROPONOWAL mi nic ze swojej oferty :szok:
tym bardziej, ze kilka czy nawet nascie zawracalem gitare, pytam, zastanawialem itd- cierpliwosc jest napewno mocna strona kolegi Vermilion, - dziekuje

sadze, ze akurat tak sie zlozylo, ze na forum po prostu nie ma przedstawiciela innej firmy, to czytamy przewaznie o nowych vermilionach, ale nic na sile, mi nie przeszkadza

po za tym kolega Vermilion, pomogl i pomaga naprawde czesto i gesto, reklama firmy to naprawde niewielki, wrecz marny procent jego postow.

co do tematu- chetnie przygarne takie oryginaly za 2k+ shipping

X2 , Kolega Vermilion sam wile razy mi doradził i pomógł nigdy nie wciska nic na siłę jest cierpliwy i pomaga bezinteresownie dobrze że jest ktoś taki na forum z taką wiedzą na temat felg :ok:

PostNapisane: 11 marca 2011, 09:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46 | E46 M3
Kod silnika: M54B30| S54B32
Vermilion napisał(a):
Prawda jest taka, ze w Polsce nikogo poza nami w tej branzy nie interesuja jeszcze fora i pomoc zwyklemu uzytkownikowi, nie przeliczajac kazdego postu na sprzedany produkt W USA to normalna rzecz i wiekszosc uzytkownikow odnosi sie do moich odpowiednikow na forach amerykanskich z szacunkiem, kwestia innej mentalnosci i wiekszego zaufania Polecam obejrzec jak to dziala na chocby e46fanatics czy e90post

Tak to prawda siedze na e46fanatics bardzo czesto, ze wzgledu na bardzo duze zasoby wiedzy jesli chodzi o tuning i to kazdego rodzaju czy jesli chodzi o modyfikacje mechanicze czy stylistyczne jestesmy "daleko za murzynami" wielokrotnie zadawane pytanie przeze mnie na Polskich forach przechodza bez echa a tam znajduje odpowiedzna moje pytania uzywajac szukajki.
No ale co sie dziwić tam forum o samym modelu e46 jest wieksze niz wszystkie Polskie fora BMW razem wzięte.
Można zauważyc duzo sponsorów ktorzy oprocz tego ze maja korzyści z reklamy, po prostu udzielaja merytorycznych i fachowych porad. w dziedzinach w których sie specjalizuja. Nikomu to nie przeszkadza, mnie również. uważam ze długofalowo przynosi to korzyści, dla userów forum.
Przyznam szczerze ze na poczatku kiedy Vermilion pokazał sie na forum byłem sceptycznie nastawiony i chyba też napisalem pare zdań na moderatorskim. Tak czy inaczej uważam ze Łukasz na forum odwala gros syzyfowej pracy, bo tematów o felgach i oponach pojawia sie kilka dziennie.

tit031 tak w GB można kupic takie same felgi jak wkleiles w pierwszym poscie polowe taniej niz sa wystawione na allegro :)

PostNapisane: 11 marca 2011, 16:45 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52B28
Santino napisał(a):
tit031 tak w GB można kupic takie same felgi jak wkleiles w pierwszym poscie polowe taniej niz sa wystawione na allegro

Moje pytanie brzmi czy sa to repliki czy oryginalne ALPINA?

PostNapisane: 11 marca 2011, 16:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
tit031 napisał(a):
Santino napisał(a):
tit031 tak w GB można kupic takie same felgi jak wkleiles w pierwszym poscie polowe taniej niz sa wystawione na allegro

Moje pytanie brzmi czy sa to repliki czy oryginalne ALPINA?

Przeciez wkleiles repliki :)

PostNapisane: 11 marca 2011, 17:11 
Pierwsze kroki

Tak, ja wkleilem repliki, ale mialem cicha nadzieje, ze moze chodzi o oryginaly :P (naiwny :XD) No to sprowadziles mnie na ziemie :D Repliki made in china odpadaja. Chyba zdecyduje sie na felgi kolegi Vermilione'a :) Dzieki wszystkim za informacje.

PostNapisane: 11 marca 2011, 17:24 
Zacna persona forum

Moje BMW: E46 328i
Kod silnika: M52
Ja Łukaszowi statystycznie raz w tygodniu zawracam dupe, począwszy od hamulcy, felg, zawieszenia czy innego ustrojstwa i zawsze dostaję cierpliwą odpowiedź, wiec nie piszcie głupot, że siedzi na forum by tylko sprzedawać swoje felgi bo posiada dużą wiedzę i chętnie się nią dzieli. A to, że proponuje swoje felgi to nie dziwie sie bo z czegoś trzeba żyć w naszym kraju. Wiekszość ludzi na forum na codzień pewnie sprzedaje bezsensowne ubezpieczenia, odkurzacze czy naciąga ludzi na inne głupoty zarabiając kasę na ludzkiej naiwności...

PostNapisane: 11 marca 2011, 19:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: X5
gdy zalozylem galerie na e90post pierwszym postem byla propozycja spoilerow i dokladek

PostNapisane: 11 marca 2011, 19:38 
Pierwsze kroki

Marcin1341 napisał(a):
A to, że proponuje swoje felgi to nie dziwie sie bo z czegoś trzeba żyć w naszym kraju

Jesli posiada produkt ktory spelnia oczekiwania potencjalnych klientow, to dlaczego nie mialby tego reklamowac? Tym bardziej, ze po przeczytaniu kilkudziesieciu wypowiedzi kolegi Vermilione'a, jestem pewny, ze posiada wiedze na temat felg i nie tylko, o ktorej wiekszosci z nas sie nie snilo. to moje zdanie :)

PostNapisane: 11 marca 2011, 20:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
marcin1341 napisał(a):
Ja Łukaszowi statystycznie raz w tygodniu zawracam dupe, począwszy od hamulcy, felg, zawieszenia czy innego ustrojstwa i zawsze dostaję cierpliwą odpowiedź, wiec nie piszcie głupot, że siedzi na forum by tylko sprzedawać swoje felgi bo posiada dużą wiedzę i chętnie się nią dzieli. A to, że proponuje swoje felgi to nie dziwie sie bo z czegoś trzeba żyć w naszym kraju. Wiekszość ludzi na forum na codzień pewnie sprzedaje bezsensowne ubezpieczenia, odkurzacze czy naciąga ludzi na inne głupoty zarabiając kasę na ludzkiej naiwności...

Twój pierwszy mądry post! No nareszcie, może będą z Ciebie ludzie ;)

PostNapisane: 11 marca 2011, 21:51 
Zacna persona forum

Moje BMW: C400 4matic
Marcin1341 to dobry chlopak :ok:mnie przekonuja vermiliony-chyba poszukam jakis ladnych 18 :ok:

PostNapisane: 13 marca 2011, 22:10 
Forumowicz

Moje BMW: E36/8
Kod silnika: M52b28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94843
Nie zgodzę się z opinią, że wszystkie repliki są kiepskiej jakości. Weźmy np dz exklusiv model dz1 jest repliką WRD mesh. Dz są są pancerne i produkują je niemcy ( marka należy do dezenta). Napewno można podać jeszcze wiele podobnych przykładów. A tak na marginesie teraz większość markowych rzeczy jest produkowana w Chinach ( takie czasy).

PostNapisane: 13 marca 2011, 22:40 
Przyjaciel forum

jasiel napisał(a):
Nie zgodzę się z opinią, że wszystkie repliki są kiepskiej jakości. Weźmy np dz exklusiv model dz1 jest repliką WRD mesh. Dz są są pancerne i produkują je niemcy ( marka należy do dezenta). Napewno można podać jeszcze wiele podobnych przykładów.

Od razu powiem Ci, ze sa to repliki zrobione zgodnie ze sztuka - wzor jest przeprojektowany, zeby dopasowac go do innej technologii produkcji. Moze nie dostrzegasz subtelnych zmian, ale dla mnie sa bardzo widoczne - inny jest ksztalt srodka felgi i ramion. Podejrzewam, ze obrecz ma wieksza grubosc.

jasiel napisał(a):
A tak na marginesie teraz większość markowych rzeczy jest produkowana w Chinach ( takie czasy).

Na marginesie powtorze znow, ze nie wszystko jest produkowane w Chinach i co najwazniejsze, ze co inaczej wygladaja standardy w fabryce produkujacej dla zachodniego koncernu, a inaczej w fabryce produkujacej podrobki. W tluczenie tego samego, w tym samym miejscu po godzinach bez metki koncernu nie wierzcie bo to nie prawda :)

PostNapisane: 13 marca 2011, 23:33 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Vermilion, Ty to cierpliwy człowiek jesteś ;)

Vermilion napisał(a):
inaczej wygladaja standardy w fabryce produkujacej dla zachodniego koncernu, a inaczej w fabryce produkujacej podrobki. W tluczenie tego samego, w tym samym miejscu po godzinach bez metki koncernu nie wierzcie bo to nie prawda

Podróba, najczęściej luksusowego produktu ma ma na celu zrobienie czegoś co wygląda tak samo, za cenę jak najniższą, aby sprzedać tego jak najwięcej.

PostNapisane: 14 marca 2011, 00:20 
Przyjaciel forum

deejeys napisał(a):
Vermilion, Ty to cierpliwy człowiek jesteś ;)

Jak patrze na to co ludzie wypisuja na forum, to dochodze do wniosku, ze trzeba bylo strzelic zamowienie podrob LMow, Hamann Race, jakis Alpin prosto z Chin i zamiast probowac przekonywac kogos do nie kupowania podrob, wygrzewac sie w cieplym kraju z pieniedzy zrobionych na tych podrobach na allegro :)

PostNapisane: 14 marca 2011, 10:55 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Vermilion, no właśnie, nareszcie mówisz jak biznesmen! :cwaniak:

:rotfl:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 36 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1