European Coatings Show , Nurnberg Miłej lektury

Mimo że kupiłem wejściówki na dwa dni to nie byłem w stanie spamiętać co jest gdzie , czułem się jak w labiryncie

ale miałem mapkę i się według niej poruszałem.
Kilka zdjęć poglądowych :

Stanowisko henkela wraz ze specjalnymi maszynami do robienia lakierów ale nie jestem pewnien do końca :

Co mnie bardzo zaskoczyło - a raczej firma Samsung , która ostro wzięła się za produkcję chemii.

Stanowisko 3M

Ogólnie zdradzę Wam coś ciekawego , 3M opracował powłokę na felgi której nie da się zakatować czy to syfem z dróg czy opiłkami od zacisków hamulcowych , widziałem krótką prezentacje i bardzo ciekawe się zapowiada, będzie przeznaczone dla profesjonalistów z tego co zrozumiałem .
Na rynku pojawiło się mnóstwo ciekawych lakierów samochodowych , kilka przykładów :

Tutaj już grubsza firma która to współpracuje z łałdi :

Mają w swojej palecie nowe xiraliki (coś dla Sławka chyba o ile się nie mylę

) , które to na prawdę robią wrażenie , niestety zdjęcia słabo ukazują to , ale coś widać

na żywo jest po prostu przepięknie !

I teraz chyba najciekawszy wynalazek tej firmy , lakier 3D

To jest całkowicie płaski lakier !! Macałem dotykałem i wszystko co możliwe , powierzchnia jest idealnie płaska .

Tu jeszcze inna firma , ma lakier który to zmienia kolor w zależności od światła w którym go obserwujemy , również bardzo ciekawe

No i teraz coś ciekawego z produktów soc

Czyli czyste woski naturalne

Nie byłbym sobą jakbym nie wziął próbek dużych próbek

Ceny tych wosków również kosmiczne

ale udało się zdobyć całkiem pokaźne próbki. Mam kilka rodzajów, wosk z Afryki , z Chin (ale nie jakiś tam robiony z zabawek) i Carnaube z Brazylii

A to niby jest lakier którego nie da rady zarysować

Za czasów dzieciństwa Basfa miałem płytki CD

a widać że robią wszystko

Kolejne lakiery 3D

Ten to wygląda jak oko saurona z władcy pierścieni

To tylko tematy związane z motoryzacją , na szybkiego złapane

Ogólnie było wiele wiele wiele więcej ciekawych rzeczy. Super sprawa bo spotkałem ludzi na których publikacjach uczyłem się , więc dla mnie rewelacja
Dużo genialnych ludzi , wystawców , masa ciekawych powłok, a przyszłym roku jest American Coatings Show