BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:09

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E34] Zawieszenie gwintowane
PostNapisane: 2 listopada 2013, 15:58 
Przyjaciel forum

Garaż: e91
e30

Było:
e36 320 Coupe
e46 323 Ci
e46 328 Ci
e39 530i
e46 325Ci
E34 V8
E38 740i
Kamil_, moja wiedza tez nie jest wystarczająca jeśli chodzi o model e34 :) W tym modelu jest problem z tym tematem ;/ Powoli sie ogarnie :) Bądźmy dobrej myśli :)

E46 325Ci- viewtopic.php?f=6&t=128638
e39 530i - http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=119101
e46 328Ci- http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=111863
e46 323Ci-http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=79339

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 3 listopada 2013, 13:25 
Częsty bywalec

Moje BMW: E34 540iA
tutaj jest fajny gwint K-sporta od człowieka z forum 5er:
http://allegro.pl/zawieszenie-gwintowan ... 28737.html
, ale podobno trochę krzywo pospawana jedna kolumna, więc przyszły właściciel musiałby przespawać jedną z kolumn. Myślę jednak, że warto spróbować to zakupić ;)

Ja jeżdżę obecnie na customowym gwincie na bilsteinach B8 i jeździ się jak dla mnie super, chociaż bilsteiny nie mają regulacji twardości i jedynie przy regeneracji w firmie "Zerkopol-serwis Bilstein" można sobie zażyczyć jaką twardość ma wykonać serwis np. " na tor" lub " dziurawa droga" :D . Tył jest najłatwiej skompletować bo Zerkopol wykonuję całą robotę pod oryginalne tylne sprężyny o sportowej charakterystyce. koszt na nowych podzespołach ok. 2000zł, zależy jak kto się dogada. U siebie na tyle mam Eibach -30 i jest ok.

Gwint Ap jest podobno za miękki do mocnego obniżania auta, ale można zmienić springi na inne i jest ok.
Bc-racing i k-sport to podobno jedna fabryka robi, tylko sprzedawane są pod nazwami innych firm, ale są warte uwagi.
KW wylewają po ok. roku jazdy na naszych drogach, ale wcześniej wymienione marki też mają problemy z wytrzymałością w amorach, choć i tu wiadomo, że wszystko zależy od dróg po jakich się poruszamy.

O Ta-tesco niech najlepiej wypowiedzą się jego użytkownicy .

reasumując każdy ma jakieś plusy i minusy i ciężko się na coś zdecydować :zakrecony:

PostNapisane: 14 stycznia 2014, 16:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: e34
Kod silnika: m30b35
Garaż: się rozje....ł po zimie :/
odświeżę kotleta :D dla potomnych
przód idzie ogarnąć w kwocie 1200zł (z czego u mnie 450zł wyszły nowe springi FK) zależnie od kosztów tokarza i potrzebnych części
w skrócie potrzebna rura z centrostali kielce (ok 1m) koszt +/- bo już nie pamiętam 100zł średnicy zewnętrznej 60mm jak mnie pamięć nie myli amor wedle uznania.....
ja ma shity z allegro.
springi pasują (wedle syndykatowiczów) od kabiny chyba dafa czy jakiegoś siodła można kupić je już od 50zł szt.
nakrętki km10 bądź 11 w sklepie rolniczym idealnie się nadają groszowa sprawa mniej niż 10zł szt. ;)
to wszystko .
tył to banał pasuje od e39 e38 trzeba tylko dołożyć tulejki od góry lub nagwintować jakieś 3-5cm dodatkowo ,jeśli nie chce się tulejki.
EDIT:
u mnie przód idzie położyć tak że wahacze dolne (aktualnie) są 77mm od ziemi :D a zostało mi jeszcze jakieś 2lub 3 zwoje do skręcenia w dół ;) teoretycznie max wyjdzie 66-68 mm od "podłogi" ;)
powodzenia w modach,chętnie pomogę ,doradzę co gdzie i jak Pozdro kaczor.

BMW miłością .. szpera radością a spalanie.??? a ch... ze spalaniem :D
moja wisienka zmiany nowe koło malowanko str7 => viewtopic.php?f=6&t=38330&p=1206767#p1206767
Moja Czarna Mamba => viewtopic.php?f=60&t=103928

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1