hym ;] a nie lepiej i to i to ? ;>
widzialem wypowiedz ... "wlozyc m30 i wtedy cos podlubac... "
tylko to cos podlubac... to jest wlasnie problem ...
mam m30b35 w e21 ... jakos przez ta zime albo na przyszla wiosne bede zminial silnik ... na .. taki sam lub od m5 e28 lub m6 e24 jezeli znajde w db stanie i w ludzkiej cenie
ale jezeli bedzie to seria to co z nia zrobic... bo gdziekolwiek sie czlowiek zapyta to ludzie tylko czytaja z otwarta paszcza ...
na forum 6.com.pl tez nie wiele sie dowiedzialem a to jest tam najpopularniejszy silnik ...
mozliwosci i potencjal sa ogromne ...zdaje sie hartge wypuszczalo e28 gdzie ruszony byl wydech dolot i cos w kompie ... zamiast 218=>277km ?
na poczatek mam pytanie ;] czy barany od m30 zmieszcza sie razem z silnikiem w e21;] .. widizal ktos cos takiego ?
i drugie: czy glowice od m5 e28 z calym dolotem i osprzetem da sie wlozyc na blok od serii 535/635csi ...
i trzecie czy w takim razie dol od 535 e28(218ps?) i od m5 e28(286ps) sa zamienne jezeli nie to czym sie roznia

...
dodam ze ogladalem to w real oem ... i wygladaja na bardzo podobne ... blok od m5 powinein wejsc na miejsce zwyklego b35 bez przerabiania lap /mocowan ...
z gory dzieki za odp na dreczace mnie pytania