To zależy czy chcesz dłubać w silniku czy nie. jak nie to trzeba zacząć od kolektora dolotowego i przystosować do twojego silnika kolektor z M50 2,5 litra. Dostosowanie polega na tym że trzeba tzw. stopkę spod kolektora z M52 przełożyć do M50 (tylko najpierw trzeba tam wyciąć dziurę) następna sprawa to przystosowanie mocowań aby normalnie przykręcić listwę z wtryskiwaczami bo będzie różnica około około 2-3 cm. Jeśli chodzi o dolot to można by się pokusić o filtr powietrza w obudowie carbonowej z rurą którą umieszcza się koło zderzaka żeby nie chwytał ciepłego powietrza z silnika. Jeśli jest kasa to można się pokusić o przepływomierz z 3.0litra i regulator ciśnienia na więkrzy tudzież mocniejszą pompę paliwa i to chyba wszystko jeśli chodzi o dolot i zasilanie paliwem. Wydech dobrze by było zapodać baranki wywalić kata orginalnego i wstawić metalowy (sportowy)+ jakiś tłumik sportowy dedykowany (najlepiej przeliczony ale to kosztuje). To tyle co można na prędce samemu zrobić. Idąc dalej to tak: sportowy wałek rozrządu, polerowanie kanałów dolot-wydech, chip, turbo ewentualnie kompresor

. Nie wiem ile można na tym wyciągnąć ale gość robił sam dolot i poszło mu 17KM, gadałem z gościem od chipów i jakieś 15-18 też powinien wyciągnąć to już mamy ponad 30. Nie wiem bez uturbiania może na tym co opisałem jakieś 50 KM by dało radę wycisnąć może ciut więcej