halva napisał(a):
Witam wszystkich serdecznie, niedawno kupiłem Bmw 330cd z 2004 roku na oryginalnym M pakiecie. Chciałbym się dowiedzieć jakie największe felgi da się wstawić do tej furki. Ilu calowe, jakie ET (na czym to ET dokładnie polega?). Jak wam się wydaje czy oryginalne zawieszenie M pakietu ładnie "wkomponuje się" w fele czy należało by lekko obniżyć ?

Witam

I gratuluję zakupu!
Więc tak koła 19" na oponach 275/30/19 tył i 245/35/19 przód. [glow=red]To moje zdanie i nie dbam o to co inni napiszą pode mną!!![/glow] Ładna Sportowa Furka zasługuje na to co najlepsze
Jeszcze można by było wstawić 20" ale profil opony to już będzie przegięcie!
ET 47 [ET To dległość pomiędzy geometrycznym środkiem felgi a płaszczyzną jej styku z piastą (w mm) mówiąc krótko mówi nam jak bardzo dana felga jest schowana w głąb nadkola bądź wysunięta na zewnątrz]
Też mam "Mke" seryjnie obniżoną ma to dobre i złe strony jedną z zalet jest że kiedy wjeżdżam na prom to jak Król jako pierwszy i jako pierwszego mnie wypuszczają bo za każdym razem muszą podnosić rampy bo bym się zawiesił wadą jest to że już teraz mam problemy przy parkowaniu żeby nie porysować zderzaków o krawężniki...Nie wyobrażam sobie co by było gdyby było niżej

heh Moim zdaniem już niżej nie ma sensu!
Pozdro