BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 01:27

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2008, 15:03 
Pierwsze kroki

Ta druga jest lepsza

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2008, 15:07 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36
Kod silnika: m52b25
Witam pochwale sie że wlaśnie kupilem tanią kiere z allegro to może tak na boku.
Nie jest jakaś super(mogla by być bardziej gumowa) ale jeśli chodzi o prowadzenie i skręcanie o niebo lepiej.
Wczesniej kiera miala 37 orginalna bmw teraz jest 32cm sr,jest naprawde 2 razy lepiej manewry na snieżku inna bajka.

[ Dodano: 23 Listopad 2008, 15:09 ]
Independent napisał(a):

Właśnie taka wyjołem moim zdaniem traszna kobyła , u forda focuasa mojej mamy seryjna kiera jest mniejsza od tej.Moim zdaniem kiepska kierownica gdy jezdzisz wyczynowo.Do zwyklej jazdy ok.

Tytuł:
PostNapisane: 23 listopada 2008, 15:30 
Ben_sage, to którą w końcu kupiłeś?

Tytuł:
PostNapisane: 24 listopada 2008, 02:58 
Częsty bywalec

Moje BMW: e36
Kod silnika: m52b25
Hejka

Kiera tania jest , odrobinke bardziej sliska niż orginał to nie skóra tylko tworzywo sztuczne, jednak dziś na manewrach nie przeszkadzało mi to tak bardzo ,ręka sie spociła i już tak nie slizgała się.Nie wygląda tak ladnie jak bmowska ale nie o to mi chodziło kierownica ma 32cm sr i naprawde duzo przyjemniej na placyku i na zakrętach sie nią kręci z 2 razy krotsza droga i ręce tak po kolanach nie walą.
Godzine smigalem dziś -bokiem od 1.50 do 2.50 troszke sniegu napadało na ulice to moja 1 jazda snieżna bmka taka konretniejsza heee.
Kiera nie jest jakaś super ale uważam ze taki kompromis cenowy jest spoko.Nie kosztuje dużo i zawsze moge ja wywalić.Niestety naba ma coś problem ta która dokupilem u goscia , ten precik nie jest identyczny jak w orginale i kierunki nie odbijaja - tzn probuje slychać lekkie pykniecia ale nie udaje sie , byc moze to wina montażu ale poprobuje dalej.Wczesniej mialem kierownice bmw ta 37 lub jak kto woli 38cm i dla mnie totalny szit , no chyba ze ktoś do sklepu jezdzi.być może ja sprzedam ale jeszcze trzymam na wszelki wypadek. Moja ocena patrząc pod kontem ceny to jakies 8 na 10.Ktoś kto jezdzi evo i ma omp czy inna kiere za 500-1000zl moglby być nie do konca szcześliwy.Czasem pozwole sobie delikatnie pojechać bokiem jednak 80-90% to jazdy z dziewczyną bez szalenst.Także jeśli kiera miała by mi sluzyć juz w 50% to jazdy boczkiem,pewnie bym wzioł jakiejs renomowanej firmy za wieksza kase.Sa te kiery bmw sportowe one maja bodajrze 35 cm moja miala nie katalogowo tylko mierzona miarka przezemnie m-technik 37 i skok z 37 na 35 to by było za mało dla mnie.Ktoś kto ma 38-40cm kiere moglby być juz zadowolony i z tej 35.
http://allegro.pl/item474517722_kierown ... rtowa.html
allegro.pl/item474517722_kierownica_sportowa.html

Przypadkowo przylukalem taka kierownice jeśli to faktycznie skóra to może być też spoko:
allegro.pl/item485167420_kierownica_rajdowa_z_odsadzeniem_8cm_100_skora.html
Te markowe kiery za 400 zl to jest generalnie takie coś jak niemarkowe za blisko 200zl.
Te w ktorych odczujemy roznice wydaje mi sie ze kosztuja od 600zl w góre.

Tytuł:
PostNapisane: 27 listopada 2008, 21:27 
Pierwsze kroki

kiera do e 36 to tylko taka http://moto.allegro.pl/item492545478_ki ... skora.html na początku miałem zwykła czteroramienna, ale niebyła zbyt ciekawa potem zmieniłem na taką jak w propozycji nr2 lepiej ale kiedy udało mi się na szrocie w anglii kupić taka jak w powyższym linku (za śmieszna kwotę około 100 zł z poduchą) wtedy zrozumiałem co to właściwie znaczy kierownica z Mki jest świetna pomijając już sam wygląd tuż po zmianie jechałem do polski jakieś 2 tys kilometrów i dało się odczuć gigantyczną różnice naprawdę polecam taka ale w Polsce ceny za nią są zbyt wygórowane a wtedy opcja pierwsza kiera jak z Mki to zawsze będzie świetna kiera inne to strata pieniędzy. Teraz kupiłem taką ale z piątki z multifunkcją tylko z wywaloną poduchą, pogadam z znajomym elektronikiem może uda mu się podłączyć podgłaszanie i ściszanie radia pod nią, ale to się dopiero zobaczy.

Tytuł:
PostNapisane: 26 grudnia 2008, 13:39 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 318i
Kod silnika: M43
ja mam tą drugą i chciałem zapytać czy da się założyć inną np. od innego modelu e46

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 46 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1