Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
kamil202
|
Tytuł: [E36] 316i Turbosprężarka Napisane: 20 marca 2010, 12:25 |
|
 |
Pierwsze kroki |
Wiek: 39 Posty: 34 Lokalizacja: Lublin Moje BMW: BMW 316i compact Kod silnika: M43B16
|
Witam wszystkich mam do was takie pytanie chciałbym założyć do bmw E36 316i compact 95r turbosprężarkę jest wogólę taka możliwość czy trzeba coś przerabiać czy zmieniać
|
|
Góra |
|
 |
marcin87k
|
Tytuł: Re: turbosprężarka Napisane: 20 marca 2010, 12:31 |
|
 |
Zacna persona forum |
 |
Wiek: 37 Posty: 1202 Lokalizacja: NDM Moje BMW: E46 320d Kod silnika: M47TUD20
|
gra nie warta świeczki żeby uturbiać 316
turbina da ci do 50% mocy czyli ile będziesz miał ?? 150?? - to za niewielką kasę znajdziesz np. m50b25 na swapa, a najlepiej to zrobisz jak sprzedasz to 316i i rozejrzysz się za jakimś 2.8
|
 |
Ben_sage
|
Tytuł: Re: turbosprężarka Napisane: 20 marca 2010, 12:40 |
|
 |
Częsty bywalec |
Posty: 670 Lokalizacja: W-wa Moje BMW: e36 Kod silnika: m52b25
|
Taniej wyjdzie sprzedac 316 i dozucic mamony do 323i lub 328. Oczywiscie wszystko sie da ale nie osiagniesz takiego powera w 316 w turbo jak na N/a r6. Natomiast z 316 na r6 swap do tanich nie bedzie należeć.Gdybys mial jako base najmniejsze r6 np 2.0 to juz nieco inaczej. Na twoim miejscu bym to przemyslał... ale wiadomo indywidualność góra twoja kasa twoj wybor tobie ma sie podobać. A turbo to grube koszty rzedu 6-10tys i wiecej.
Warto poruszyc też kwesti ze calą kase stracisz na odsprzedaży.Sadze ze nikt nie bedzie chcial brac 1.6 turbo. To chyba wszystko w tym temacie jeśli dalej sie zdecydujesz to napewno ci pomożemy.
_________________ Było mx-5 NA ,e36 325i szpera , e36 323ci. Będzie jakaś beemka jeszcze nie wiem jaka ale to trochę potrwa...może e90 kombi? Podziękowania dla Marko84s który o moją beemkę dbał.
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 3 ] |
|