Trochę poczytałem na forach i polecają wtryski Barracudy. Myślałem nad Hana, ale lepsze opinie ma niby barracuda. Ale jaki do tego reduktor? Najlepiej taki, który jest do 300KM, żeby mieć zapas. Jak z innymi komponentami? Są jakieś specjalne rurki do gazu, określone długości, może jakieś wytyczne jaka powinna być długość, kąty pod jakimi leży wtrysk? Nie chcę żadnych przypadków pod maską, bo to różnie bywało
Teraz tak, mam ustawiny od pewnego miłego Pana z forum jednomas ze sprzęgłem co mnie bardzo cieszy, trzeba go jakoś przygotować przed montażem poza czyszczeniem? Jakie momenty dokręcania?
Co uważacie o cudzie zwanym owijką na kolektory? Na razie nie kupuję kolektorów od M5 E34 jak mi polecono bo nawet nie widziałem niestety, ale jak się znajdą to chyba wezmę. Choć zastanawiam się ciągle nad baranami, ale nie wiem do kogo podbić, żebt robił już do M30.
Kolejna ważna sprawa. Przepustnica idzie na drugą stronę dolotu, spoko, ale teraz jak najlepiej ustawić dopływ powietrza do niej?
Piszą różnie, jedni, żeby zostawić oryginalną puchę i przewody, dać tylko K&N, inni piszę, żeby dać rurę kanalozacyjną czy tam kominową

, a Wy co uważacie? Jaka średnica takiego dolotu gdybym robił nowy od zera? Najlepiej jakby ktoś miał jakieś wzorki do liczenia, lubię takie rzeczy
A swoją drogą,widziałem takie rozwiązanie, że ktoś założył dla każdego cylindra oddzielną przepustnicę. To nie były gaźniki na 100%. Czy takie coś ma sens? Mam dobrego tokarza, mógłby mi wytoczyć króćce,ale jakie przepustnice potem,wtryski, a o zgrozo wysterowanie tego.
No i najważniejsze teraz... Z racji, że firmy tuningowe za wysterowanie auta biorą kasę kosmos, to zastanawiam się jak ten proces wygląda? Wiem, że gdybym robił to samemu to pewnie kilkanaście dni,ale jednal chyba warto...
Czy macie jeszcze jakieś ciekawe pomysły co do wzmocnienia M30? Może jakies doświadczenia? I pytanko, czy założenie większej przepustnicy może coś dać poza spalaniem z kosmosu? Co sądzicie o tych pseudosportowych świecach?