Sylwek_ch,
kai,
koła są identyczne ET i szerokość
Moim zdaniem możliwośći są tylko dwie: krzywa zwrotnica/piasta lub krzywy mcpherson. Nic innego nie może powodować takiego problemu
Dodam, że miałem problem z ustawieniem geometrii na tym kole (nie dało się ustawić pochylenia koła)
ALE !Zmieniłem ostatnio zwrotnicę i mcpherson na używki i... dalej jest ten sam problem... tzn. trochę się polepszyło - koło ociera dużo mniej ale dalej ociera i nie da się jeździć. Używki też trafiły się identycznie krzywe? podejrzane...
Z drugiej jednak strony mierząc suwmiarką wychodziło mi, że jednak moja stara zwrotnica/piasta była trochę krzywa... no ale przecież prawie nic nie dało zmienienie na tą nową....
koło nie ociera na całym obwodzie tylko tak jakby lekko biło i przez chwilę zahacza o mcpherson - dziwne...sprawdziłem oba koła zakładając na tą stronę i zachowują się tak samo...
Znalazłem informacje na forum z UK, że zarówno do Coupe i sedana na fabrycznym zawieszeniu mpakietowym przód wchodzi bez dystansów. Znalazłem nawet fotkę z przymiarki - u mnie jest prawie tak samo na prawym kole jak tutaj
kai, jak znajdziesz link do tego projektu o którym mówisz to wrzucaj. Ale tam domyślam się, że pewnie chodziło o tył auta i koła tarły o budę, a nie o elementy zawieszenia
.