Nie wiem jak jest dokladnie w przypadku silnika B58. Jak sie nie myle wszystkie bmki serii G z silnikami B58 maja juz filter GPF (nie wiem nie analizowalem tematu wiec tylko pisze ze podejrzewam ze wszsystkie)
Przysluchiwalem sie niedawno G30, G05, oraz nawet ostatnio mialem okazje uslyszec cold start w G01 w wersji x3 competition (F97).
Niestety X3 competition mocno mnie rozczarowalo

Dzwiek jest ale trzeba go uwolnic... Taki downpipe napewno zrobi robote. Jak bedzie brzmiec? musisz poczekac na kogos kto rzeczowo Ci odpowie bo ma u siebie.
Ja moge tylko powiedziec na przykladzie X5 F15 z silnikiem N55. Jest u mnie zainstalowany fabrycznie wydech mperfomance wraz chip fabryczny z Mpe power Kit . Charakteryzuje sie to tym, ze jest tylko katalizator i za katalizatorem leci cala "straight pipe" pod calym autem, az do koncowego wydechu mperfomance.
Efekt na cold start calkiem przyzwoity. Po rozgrzaniu i normalnej jezdzie do 3 tysiecy jest tylko lekki bulbulator. Ale to lekki basowy dzwiek.
Wiadomo przy ostrej jezdzie powyzej 3 tys obrotow sytuacja sie zmienia i pod wiaduktami mozna sie zdziwic

Nie mam filmiku jak to brzmi u mnie, ale tutaj masz pierwszy z brzegu - u mnie jest praktycznie identycznie
https://www.youtube.com/watch?v=ZN4oQ2cP1I8