BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 16:16

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Exx] Domowa robota
PostNapisane: 25 lutego 2008, 23:01 
Forumowicz

mam w moim BMW mały problem - sprowadziłem go z Italii, a tam oczywiście troszku niezadbany tzn boczki odpadają, podsufitka tez się odkleja w jednym miejscu.. tak sobie myślałem czy przykleić to na zwykły jakiś tapicerski klej ( podobno najlepszy jest tzw. "tapicer" ) czy w spray'u czy może ( co mnie interesuje bardziej ) wymienić całość na tzw. skórę ekologiczną.. od dwu dni szukam na necie i znalazłem taki oto poradnik ( jako jedyny ) na Forum VW jak myślicie.. warto się bawić ? widziałem parę fajnych zdjęć takich własnoręcznie robionych boczków / foteli itd.. i kusi i nęci mnie to :) próbował ktoś z Was już ?

pozdrawiam Ssivy

brak zgody administracji forum na ogłoszenie

Pozdrawiam Ssivy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 25 lutego 2008, 23:58 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
Do VW taka lipa widać pasuje :rotfl:

ale nie do BMW :kwasny:

Szczerze to jak by dobrze tego nie zrobić to bedzie lipa
Żeby nie ori skóra dobrze w BMW wyglądała to naprawdę musi fachowa robota a nie domowe dzierganie obrusu

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2008, 10:58 
Forumowicz

no właśnie nie zamierzałem dziergać ;) myślałem, żeby zrobić parę prób i ewentualnie jakby się coś udało to dopiero próba montażu.. fachowcem sie nikt nie urodził.. ale jak mówisz ze lipa będzie to uwierzę na słowo :)

Pozdrawiam Ssivy

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2008, 16:31 
Forumowicz

No ja również podłanczam sie do opinji kolegi lepiej moze zrób coś z orginałem bo ten pomysł jest nie bardzo trafiony :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2008, 17:16 
Zacna persona forum

Moje BMW: E39 520i
Kod silnika: M52B20
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=54536
Moje zdanie jest takie że jakby to dobrze było zrobione to nawet nie poznalibyście ,że to ekoskóra bo tak bardzo jest już podobna do skóry (nie wsszytkie oczywiście ale sa takie imitacje że bania mała) Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2008, 18:25 
Ssivy napisał(a):
zrobić parę prób

Moim zdaniem, na próby szkoda czasu i pieniędzy na materiały!, swoją drogą można coś takiego zrobić, ale żeby było fachowo to juz długa droga do tego... ;), szczerze podsufitka to średni pomysł- nie ma to jak orginał!, lepiej poszukać czegoś w dobrym stanie z anglików wyprać i założyc.
Pozdr.

Tytuł:
PostNapisane: 26 lutego 2008, 22:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
tu masz furke z naszego forum z uszyta od nowa tapicera http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t ... ht=compact
jesli chodzi e ekoskore to areek, ma 100%racji samwidzialem wiele tapicerek obszytych eko i wygladaly super napewna szybciej sie niszczy taka skora ale bez przesady ile bedziesz smigal autem 5lat ?

Tytuł:
PostNapisane: 27 lutego 2008, 23:01 
Forumowicz

hmm ciekawe :) na próby może i szkoda czasu.. ale jestem studencikiem i lubię się pouczyć czasami..także tych praktycznych rzeczy ;) mogę powiedzieć że popróbować na pewno spróbuje a czy się skusze.. no zobaczymy czy gra warta świeczki.. podsufitkę ciężko będzie ruszyć, bo to faktycznie pro tapicera wymaga.. ale boczki.. takie to małe, niewinne :rotfl: chyba skuszę się i spróbuje ;) jakby to powiedzieć - fajnie mieć coś ładnie zrobionego i w dodatku samemu :) nie problem się cieszyć z tego co ktoś zrobił z autkiem.. tylko trzeba mieć pieniądze a tak będę miał satysfakcję (o ile próby będą na tyle satysfakcjonujące, że skuszę się na remont boczków)
co do skóra a "ekoskóra" hmm wiadomo skórka byłaby cudowna.. ale rzeczywistość jest taka- polska + student = paliwo + piwo.. na próby z Tuningiem .. no cóż wiele kaski nie zostaje :) tym bardziej na pro tapicera :) autkiem faktycznie wieki śmigać nie będę.. ale w przyszłości jak zmienię - skorzystam jak najbardziej :)

Pozdrawiam Ssivy

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 8 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1