BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 maja 2025, 00:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E36] Reklamy na moim BMW
PostNapisane: 1 lutego 2009, 22:59 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Prowadze jednoosobowa dzialalnosc gospodarcza a konkretnie handel i uslugi w branzy IT. Mialem okazje spotkac pana, ktory zajmowal sie klimatyzacja. Jego stare i sytrane autko mialo duzy napis "klimatyzacja" na drzwiach i maly numer telefonu na szybie. Kolory dobrane wylacznie pod katem widocznosci ale bez gustu i subtelnosci. Opowiadal, ze kazdego nowego klienta pyta skąd dowiedzial sie o jego uslugach i wedlug tych szacunkow koszt reklamy zwrocil sie kilkukrotnie.

Zastanawiajac sie nad zakupem BMW 325 tds bralem pod uwage jedynie ciemne kolory. Po rozmowie z nim zaczalem sie zastanawiac czy e36 mozna gustownie okleic osiadajac jednoczesnie porzadany efekt przyciagajacy wzrok. Co prawda aby reklama odniosla skutek nie musi sie podobac, byle zwracala uwage, ale nie chcialbym oszpiecic samochodu. Do glowy przyszly mi 2 pomysly zaporzyczone z wyscigow:
Obrazek
Obrazek

Kupno bialego autka z pewnoscia wyjdzie korzystnie cenowo. Zachowujac ogolna kolorystyke oryginalu skupilbym sie na duzym adresie www firmy. Wydaje mi sie, ze ciekawie byloby umiescic loga producentow podzespolow komputerowych na calym nadwoziu. Aby efekt byl dosadniejszy zamontowalbym alu z m3.

Co sadzicie o takim pomysle? Wiem, ze czesc z was nie uznaje zadnych naklejek na aucie, ale i tak zamierzam okleic auto, wiec bede bardzo wdzieczny za wszelkie sugestie. Mile widziane przykladowe fotki.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 23:06 

Moje BMW: E30 E46 E83
Kod silnika: M20B25 FTMW!!!
Garaż: ᶘ ᵒᴥᵒᶅ
Ja bym nie robił tego w takim sportowym stylu, bardziej to śmieszy poprostu. Ale logo, nazwa, numer telefonu, www czy jakieś hasło naklejone w jakiś znośny sposób to czemu nie?

Jest: '90 E30 325i 2d diamantschwarz/leder bison schwarz (M3), '05 E46 330ci stahlblau/leder schwarz, '08 E83 X3 3.0si alpinweiss 3/leder nevada tabak

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 23:12 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
Moim zdaniem zrobienie w sportowym stylu bardziej przyciągnie uwage co do formy a nie treśći, więc w celu reklamowym niezbyt udany pomysł.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 1 lutego 2009, 23:17 

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
Widzialem peugeota 206 zrobionego na sportowo z takimi reklamami. Mial duze ladne felgi i tuningowe zderzaki oraz listwy. Oklejenie bylo zrobione bardzo gustownie i musze powiedziec, ze bardzo mi sie podobalo. Rzuca sie w oczy a jednoczesnie moze sie podobac.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 20:03 
Pierwsze kroki

Moim zdaniem zrób to tak jak ma mój brat na swoim aucie. Ma srebrny lakier na tylnim zderzaku wykleił adres www. swojej strony internetowej i numer tel. literami koloru szarego i odblaskującymi w nocy jak znaki drogowe. Nie szpeci auta a każdy to widzi gdy go wyprzedzasz albo gdy jedziesz przed nim.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 20:42 
Przyjaciel forum

Moje BMW: M4 M6
bialy napisał(a):
Moim zdaniem zrobienie w sportowym stylu bardziej przyciągnie uwage co do formy a nie treśći, więc w celu reklamowym niezbyt udany pomysł.

dokładnie, zrobisz show a nikt na treści sie nie skupi

reklama musi być prosta i czytelna !

krótka treść i kontakt wystarczy ...

Jak bedziesz stał w korku i to ludzie nawet nie zdazą przeczytać co masz na samochodzie jak bedzie za dużo informacji...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 20:54 
Specjalista

Moje BMW: E-36 320i Touring 95
Kod silnika: M52b20
tak czy inaczej pomysł dobry i wart realizacji
łączy przyjemne z pożytecznym czyli jazdę BMW z reklamą firmy
a sama forma zawsze będzie budzić kontrowersje bo przecierz mamy różne gusta

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1