No zobaczyłem - kawał gumy. A auto niby "niewiele" większe.
No kurcze, ale z felgami jest ten problem, że ich wygląd jest ważny i każdy ma inny gust. I nawet jeśli to były by nówki za 1000 PLN, to bym ich nie wziął, bo mi się po prostu nie podobają. Już OZ Racing prędzej, chociaż ogólnie te felgi do BMW to takie trochę naciągane. Tak samo oblatane 5-ramienne gwiazdy i Borbet A.
Co do porównania do Keskinów, to nie porównuję klasy. Alpina to nie znana mi bliżej część historii i wiem jedynie, czym się zajmowała firma. Natomiast rozpoznawanie poszczególnych elementów charakterystycznych dla Alpiny (felgi, dokładki itp), to już nie w moim stylu. Owszem, felgi Alpiny zachwycą znawców. Natomiast te Keskiny wszystkich pozostałych szarych ludzi.
Jeśli chodzi o dane fabryczne, to seria ma bodajże 14 cali 175/70 ET35 4x100. Sprawia to duże problemy przy doborze zarówno felg jak i gum. Najlepsze odpowiedniki na 15 cali, to 195/55 i 205/55, co ciężko wyrwać poniżej 200 PLN. A jeśli chcemy do tego jaką szanowaną firmę to już nie ma szans. Natomiast 195/65 i 195/50 są dość popularne i tanie, ale obie dalekie od serii.
Jeśli chodzi o felgi z linków, to rzeczywiście brak dokładnych opisów zamydlił mi oczy. Problem w tym, że jak sprzedam swoje, to będę musiał coś szybko wyrwać, bo jako tymczasowe dostaję oryginalne alu od Calibry, co jest lekkim obciachem w E30, szczególnie że są przy nich dekielki ze znaczkiem Opla

Jedyna pociecha, że można te dekielki ściągnąć. :\