Ja za swoje depo dalem 1200 i musialem dolozyc 150 za ringi ccfl + 400 zl przetworniki i zarniki + ok 4 godziny przy majsterkowaniu .
W depo ringi swieca dramatycznie. pisalem juz w jakims poscie- niejednolicie ( widac punktowe podswietlenie zarowkami)
Ponadto zaden ring ccfl nie pasuje idealnie w miejsce " ringu" w depo
musialem usunac ten badziewny ring , zaszpachlowac miejsce po nim i dopiero na to nakleic ring do E38 ( pozdrawiam goscia na allegro ktoremu chcialo sie mierzyc srednice ringow i dopasowac je do moich potrzeb)
Nalezy rowniez uwazac na zatrzaski przy rozbieraniu lamp . mi od kopa trzasnely 2 . tyle dobrze ze jestem stary modelarz i majsterkowicz - udalo mi sie zrobic stalowy zamiennik
Dodam rowniez ze moze byc problem z przegladem jesli zdecydujemy sie na xenony ----
na kazdeu aukcji depo jest podane ze reflektory maja homologacje na xenon...
Otoz maja o dziwo homolgacje na xenon oraz na zwykly halogen co wprawia w zaklopotanie panow na stacjii kontroli
W polu swiecenia swiatel "dlugich" pojawiaja sie nietypowe pekniecia na kloszu ( nie przez cala grubosc szkla a jedynie jakby zarysowanie od wewnatrz o promienistym ksztalcie )
Jakbym wiedzial ze bedzie tyle kombinacji sam kupilbym ori xenon ....
ale te ktore widzialem za 1200 zl byly przedliftowe ... a po wielugodzinnym staraniu mam poliftowe z 'soczewkowym' kierunkiem i bielutenkimi ringami ccfl pasujacymi idealnie do xenonu . oczywiscie nie ujmujac tu ori bursztnowym ringom
Mozna by w tych przedliftowych wymienic samo szklo na to poliftowe ale watpie czy jakikolwiek zamiennik bedzie pasowal ze wzgledu na konstrukcie.
Jedyne co jeszcze mam zamiar zrobic to przyciemnic odblysnik kierunky gdyz pozbylem sie calkowicie chromu z auta ...
pozdrawiam