BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 11:34

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 21:18 
Uzależniony od forum :)

czy robiles proby gpsem przed wymiana tlumika?na seryjnym ukladzie?czy tylko podajesz wartosci z tabelek?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 21:30 
Forumowicz

Moje BMW: 2xCoupe: E30&E36
Kod silnika: M40 & M42
Garaż: www.klubbmwirlandia.czo.pl
Masz rację z tymi końcówkami i numerami katalogowymi - moje niedopatrzenie :kwasny:

Nie musicie mi tu wciskać co znaczy "custom" bo znam pojęcie i wydaje mi się, że przy tuningu aut jest to wielkie słowo a to,że nie załapałem o ci chodzi to proszę o wybaczenie ;) poprawę obiecuję- to wszystko dlatego,że coraz częściej na tym forum ktoś pyta o błachostkę (tutaj o wydech za 300zł z fajnym dźwiękiem) a dyskusja zaczyna przenosić się na zupełnie inne tematy i w końcu nie pada żadne konkretne stwierdzenie-w tym przypadku też! (compakcik przecież nie pytał o przyrosty mocy itp.)

Nie mówię tez na białe czarne bo ty też nie wiesz nic o tym co jest w puszce u Ultera a chyba to jest najważniejsze a nie jej wygląd zewnętrzny??? Ja mam! - dźwięk mi się podoba, łatwość montażu też - ogólnie jestem zadowolony i będę go polecał! :hyhy:

Nie wszystkich też nazywam żenującymi tylko twoje stwierdzenie na temat customowego wydechu za 300zł a to, że nie skumałem żartu to jw.

Czytać po polsku tez umiem! robi mi się nie dobrze zaglądając w ten temat, a nawet na forum chociażby ze względu na styl pisania, a nawet nie samą merytoryczną treść.
- nie rób z siebie prof. Miodka :wstyd:

Życzę ci obyś nie musiał reklamować swojego wydechu i oby jak najdłużej służył bez dziur od rdzy i do końca z pięknym basem :hyhy:

Peace

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 21:30 
Kornelio napisał(a):
czy robiles proby gpsem przed wymiana tlumika?na seryjnym ukladzie?czy tylko podajesz wartosci z tabelek?

nie miałem gps-a 3. lata temu. ale różnicy w jeździe żadnej nie odczułem. ani na +, ani -, więc po co ta gadanina o duszeniu silnika? a w przypadku dedykowanych ULTERA poprawie mocy?

ja cały czas mówię o ULTEROWYCH sprzętach, żeby było jasne,a nie pr0 wydechach.

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 21:33 
BeeRTe napisał(a):
- nie rób z siebie prof. Miodka :wstyd:

:wstyd: przepraszam

aczkolwiek taka prawda, że przez takie tematy dużo już ludzi odeszło z tego forum :)

Cytuj:
Masz rację z tymi końcówkami i numerami katalogowymi - moje niedopatrzenie :kwasny:

no i tylko o to mi chodzi :)

Cytuj:
Życzę ci obyś nie musiał reklamować swojego wydechu i oby jak najdłużej służył bez dziur od rdzy i do końca z pięknym basem :hyhy:

nie ukrywam, że dla pasażerów z tyłu to jihad :) ale po 3. latach nie ma tragedii, jeśli chodzi o rudą :)

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 21:42 
Forumowicz

..::CZARNY::.. napisał(a):
aczkolwiek taka prawda, że przez takie tematy dużo już ludzi odeszło z tego forum :)

Dlatego właśnie, czasem przesadnie, walczę z tego typu pierdołami bo i mi się już od dawna żygać chcę jak ktoś pyta np. o swap i słyszy "zmień" auto albo o fajny dźwięk i słyszy "na 4 garach nie ma co zmień na r6 lub V8"

Normalnie jakby mnie ktoś brzytwą!!!

Sorki za nie domówienia.

PEACE

p.s. compakcik juz pewnie dawno przestałeś czytać ten temat ale jeżeli chodzi o Twoje pytanie to wrzuć wydech taki jaki Tobie będzie się podobał (chodzi o końcówkę) i na jaki Cie stać (tylko nie a'la mugen :rotfl: ) a na 90% będziesz zadowolony. Jak nie to opchniesz na allegro bez większych strat i wrócisz do ori.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 21:45 
BeeRTe napisał(a):
Dlatego właśnie, czasem przesadnie, walczę z tego typu pierdołami bo i mi się już od dawna żygać chcę jak ktoś pyta np. o swap i słyszy "zmień" auto albo o fajny dźwięk i słyszy "na 4 garach nie ma co zmień na r6 lub V8"

no widzisz, ja tak samo :)

zwłaszcza, jak w m40 padną wycieraczki, albo akumulator się rozładuje, to też każą wrzucić m43, albo m52 :viva:

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 21:45 

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
no w końcu jest odpowiedz uniwersal czy dedykowany to różnica ok 1KM <- nikt tego nie odczuje, więc po co przepłacać...

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 21:55 
Częsty bywalec

powerbmw napisał(a):
no w końcu jest odpowiedz uniwersal czy dedykowany to różnica ok 1KM <- nikt tego nie odczuje, więc po co przepłacać...

z kąd masz takie dane ??? Mowa jest o ultrer'rze???

Była e36 '92 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=50317&start=20

E30 qp m20b20 '83 :) http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=59193&start=20&hilit=m20b20

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 22:01 

Moje BMW: E38 | E36 Coupe
Kod silnika: M73TUB54 | M52B28
Garaż: .
E38
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=166487
E36
viewtopic.php?f=6&t=169815
gdzieś czytałem o teście tłumika remusa dedykowanego i dał 1KM w porównaniu do serii
co nie zmienia faktu ze po zmianie tłumika nie odczuje sie jakieś zmiany

Tytuł:
PostNapisane: 20 maja 2008, 22:10 
Częsty bywalec

no ja narazie się wstrzymam z kupnem, jeszcze sobie poczytam poszukam podzwonie,ale chyba najlepszym wyjściem będzie zakup originalnego tłumnika i po ptokach :hyhy:

wypowiedzi może i są burzliwe ale napewno w jakiś sposób mi pomogły :padam:
pozdrawiam

E30 qp m20b20 '83 :) http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=59193&start=20&hilit=m20b20

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2008, 06:25 
Pierwsze kroki

BeeRTe czytam czytam tylko tu sie male zamieszanie robi heh pytalem tylko o ladnie brzmiacy wydech patrze a tu juz dyskusja o przyrostach i spadkach mocy a co ma piernik do wiatraka jak ladnie brzmi to ma moc zabierac albo odwrotnie hehe:)napewno kupie dedykowany nie mam takiej wiedzy zeby kupic uniwersalny i bawic sie z przerobkami:)tylko teraz kwestia jakiej firmy jeden mowi ze ulter niby dobra firma a drugi ze ma taki i chodzi jak shit to sam nie wiem heh:)majsu a pokaz jak ci chodzi ten wydech z ultera co niby mowisz ze shit??:)

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2008, 06:28 
Zacna persona forum

compakcik napisał(a):
BeeRTe czytam czytam tylko tu sie male zamieszanie robi heh pytalem tylko o ladnie brzmiacy wydech patrze a tu juz dyskusja o przyrostach i spadkach mocy a co ma piernik do wiatraka jak ladnie brzmi to ma moc zabierac albo odwrotnie hehe:)napewno kupie dedykowany nie mam takiej wiedzy zeby kupic uniwersalny i bawic sie z przerobkami:)tylko teraz kwestia jakiej firmy jeden mowi ze ulter niby dobra firma a drugi ze ma taki i chodzi jak shit to sam nie wiem heh:)majsu a pokaz jak ci chodzi ten wydech z ultera co niby mowisz ze shit??:)

Nagram dziś filma to zobaczysz :)

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2008, 10:33 
MAJSU napisał(a):
Nagram dziś filma to zobaczysz :)

wujek, to może i ja nagram? mój CUSTOM MADE ///M40 EXHAUST

compakcik napisał(a):
tylko teraz kwestia jakiej firmy jeden mowi ze ulter niby dobra firma a drugi ze ma taki i chodzi jak shit

w zasadzie, to w tym obszarze cenowym ulter to wg. mnie najlepsza opcja, km malon-y chodzą głośniej i zrzędliwiej tak po mojemu :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 maja 2008, 15:22 
Forumowicz

compakcik napisał(a):

Toż przecież cały czas walczę aby padały konkretne odpowiedzi na Twoje pytanie :kwasny:
Ładnie brzmiacy za ok. 300zł to moze być ulter uniwersalny a do dedykowanego musisz trochę dozbierać. Nic innego w tych pieniądzach nie znajdziesz. Poczekaj az chłopaki zrobią Ci mały set ultera i zadecyduj co chcesz. Ewentualnie ja też mogę nagrać ISkę z dedykowanym ulterem.

p.s. czytaj wszystko i dokładnie :hyhy:

Peace

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2008, 12:29 
Pierwsze kroki

mam panowie do was take pytanie sorki ze z innej beczki ale gdzie indziej nie cieszy sie zainteresowaniem ale pojawil mi sie pewien problem heh ile kosztuje wymiana uszczelki w chlodnicy a ile jak jest peknieta glowica??mial juz ktos moze taki problem i wymienial cos takiego i ile za to zaplacil??:)

Tytuł:
PostNapisane: 22 maja 2008, 20:13 
Cytuj:
mam panowie do was take pytanie sorki ze z innej beczki ale gdzie indziej nie cieszy sie zainteresowaniem ale pojawil mi sie pewien problem heh ile kosztuje wymiana uszczelki w chlodnicy a ile jak jest peknieta glowica??mial juz ktos moze taki problem i wymienial cos takiego i ile za to zaplacil??:)

nie ten dział, w dziale mechanika szybciej Ci odpiszą ( oczywiście najpierw poszukaj na forum, jak nie ma, to potem zakładaj temat)

Tytuł:
PostNapisane: 23 maja 2008, 23:49 
Astra 1.6 i ULTER

http://youtube.com/watch?v=R2qrEvGUqzU

mój wydech:

http://youtube.com/watch?v=qEsGch8qMu4

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 08:47 
Częsty bywalec

..::CZARNY::.., jak na m40 to jestem na TAK,bardzo ładnie brzmi, z pewnością w rzeczywistości brzmi jeszcze lepiej :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 16:23 
kilka osób już się dało nabrać :hyhy:

już wiem co tak rzęzi w tle :zdegustowany: teraz rzęzi znacznie bardziej- obejma za środkowym tłumikiem :zdegustowany: :suchy: :[

Tytuł:
PostNapisane: 24 maja 2008, 20:31 
Częsty bywalec

nieźle Ci to chodzi :super: bardzo mi się podoba

mógbyś napisać dokłądnie jaki masz tłumnik końcowy albo najlepiej dał link do aukcji albo coś takiego??? no i ile dałeś za ten tłumnik.... bardzo ładnie chodzi i właśnie taki chciałbym uzyskać efekt.....

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 126 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1