BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 1 maja 2025, 09:06

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1583 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 80  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E46] 320D 150ps chiptuning, historia, zdjęcia wykresy dane
PostNapisane: 8 sierpnia 2014, 20:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
ale smuty walicie :wstyd:
przeczytajcie raz jeszcze to co napisaliście :zdegustowany:
zaraz i tak będziecie wymieniać się informacjami, jakie to BMW-Sport jest stronnicze, że zieloni trzymają sztamę ze "specem". Każdy po swojemu. A sami tworzycie dwa obozy i podjudzacie. I nie chodzi o merytoryczną dyskusję na argumenty, tylko jakieś głupie... szkoda słów

Obrazek

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 sierpnia 2014, 21:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47D20TÜ
ja jeśli czegoś nie potrafie to nie mówie ludziom że potrafie :suchy: nie moge mówić bo klape gaszącą i klapki z kolektora zrobił mi dobrze , ale o chipach to on niema zbytniego pojęcia ...

PostNapisane: 8 sierpnia 2014, 21:27 
Częsty bywalec

Moje BMW: e46
Kod silnika: m57n
///david ile Ci autko teraz spala?? :hyhy: :hyhy: pisałeś że wrzucisz film z hamowni gdzie on jest? coś mi tu nie pasi.... :/

PostNapisane: 8 sierpnia 2014, 21:30 
Częsty bywalec

Moje BMW: E91 335D
Kod silnika: M57N2 306D5
Nie ujmując mu jako mechanikowi, twierdze że softy w jego wykonaniu to porażka. Zero gwarancji. Niech się chłopak trzyma mechaniki, a przerabianie map zostawi komuś innemu. Mój soft od Rogala zgrał, a jak poprosiłem żeby mi go wysłał to okazało się, że mu córka laptopa zrzuciła i wszystko stracił ;) A soft kosztował 1200zl. No comment

PostNapisane: 8 sierpnia 2014, 21:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E46 320d
Kod silnika: M47D20TÜ
Kunio napisał(a):
a jak poprosiłem żeby mi go wysłał to okazało się, że mu córka laptopa zrzuciła i wszystko stracił

Ha Ha Ha :rotfl: Kolejne dobra bajka w jego wykonaniu :rotfl: za łatwe te bajki ma :D

PostNapisane: 8 sierpnia 2014, 21:47 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Kunio napisał(a):
Mój soft od Rogala zgrał, a jak poprosiłem żeby mi go wysłał to okazało się, że mu córka laptopa zrzuciła i wszystko stracił ;) A soft kosztował 1200zl. No comment

Trochę drogo :niepewny: , ale powinien Ci za niego zapłacić.
Każdy popełnia błędy, ale nie każdy potrafi się do nich przyznać.

PostNapisane: 8 sierpnia 2014, 22:02 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E12 520A
Kod silnika: m20b20
Garaż: E12
http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=67421&start=400
e46 328ci Santorini Blue
https://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6& ... &start=200
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
kuruś napisał(a):
///david ile Ci autko teraz spala?? :hyhy: :hyhy: pisałeś że wrzucisz film z hamowni gdzie on jest? coś mi tu nie pasi.... :/

Jestem do 20.08 na wakacjach nad morzem i nie mam rży sobie - jak wrócę to specjalnie dla Ciebie wkleję filmik z hamowania ;)
Spalanie naturalnie wzrosło - średnio 8/100 miasto 9 - 9,5 trasa dynamiczna 6,7-7,1 jak na samochód który wazy 1450kg i ma 214km to nie najtragiczniej :)

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 10:23 
Częsty bywalec

Moje BMW: e61
Kod silnika: M57N2
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=168198
tak sobie czytam czytam i ....
Kunio napisał(a):
Nie ujmując mu jako mechanikowi

mechanik czy samouk ? klapki z kolektora to ja sobie sam wyrzuciłem po przeczytaniu 1 postu na tym forum. Strach się bać kiedy ten ktoś weźmie się za rozbieranie silników itp ;/
Na sofcie od TC który wgrałem sobie sam ( jak była akcja wysyłania kabla itp) zrobiłem już 40 tyś km, i jak do tej pory nie mam żadnych problemów, więc o czymś to świadczy.

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 10:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
///david, a i apropo auta ja nie miałem wiele setupow tak prawdę powiedziawszy. Ciagle rozwijamy jeden. Turbo stare się wysr*** bo mimo, ze Janek mi mowil, ze 1.65bar to ponad jej możliwości to ladowalem ile tylko wejdzie. Jeblo to jeblo, byla okazja wrzucić w końcu to na co polowalem czyli turbo które mnie zadowoli - gtb1756 z audi 2.7tdi . I innego nie miałem. Pomysl na turbo byl przemyślany więc bezbłędny. Wydech mam nadal prawie seria bo z założenia mechaniki jest to wydech przelotowy 2,25" czyli seryjna średnica. Moze kiedyś 3" poczatek zrobię albo 2,75". Na tą chwilę chciałbym inne turbo, gtb2060vklr bo jest idealna do tego silnika wg moich przemyśleń.

A tak, dopiero od miesiąca mam nie seryjny dolot bo wcześniej mialem fmic zamontowany jak Ty. A Twoj tuner jakies 3 lata temu pisał, że nie ma sensu ładować większego bo LAG będzie. A ja jako pierwszy z mrowczanem skrecilismy zestaw plug&play do e46 320/330d ;) i od tamtego czasu tu na forum utworzylem mode na fmic.

rorafalki, nikt tu nie tworzy obozów, tylko juz kilkadziesiąt aut bylo na soft u TC po wizycie u Twojego kolegi. Ciesze się, że akurat u Ciebie mu się udało, może miałeś fart i masz soft zgarny od klienta ktory byl na diagnostyce podobnym autem a nie z plyty allegro. Prowadziny dyskusję na temat zwiazany z tematem. I tyle.

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 10:42 
Częsty bywalec

DJ, a dał Ci coś ten dolot? Bo przecież kolektora ssącego nie ruszałeś, więc to taka robota trochę bez sensu wg mnie.

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 11:26 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Kunio, no może i bez sensu, progress 13hp i 30nm ;) a co bylo ruszane bylo w galerii opisane i kolektor byl ruszony.

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 11:27 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW F10
Kod silnika: 530D
Zapytaj ile jest cisnienia u deejaysa to zrozumiesz czemu sztywny dolot ;) pojawia sie tak zwany efekt zasysania wezy na gumach ...

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 12:52 
Częsty bywalec

Tyle stron tematu że nie chce mi się szukać. Ale jak tak to :super:

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 14:52 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E38 730d
Kod silnika: M57
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=153718
deejeys napisał(a):
rorafalki, nikt tu nie tworzy obozów, tylko juz kilkadziesiąt aut bylo na soft u TC po wizycie u Twojego kolegi. Ciesze się, że akurat u Ciebie mu się udało, może miałeś fart i masz soft zgarny od klienta ktory byl na diagnostyce podobnym autem a nie z plyty allegro. Prowadziny dyskusję na temat zwiazany z tematem. I tyle.

wygląda to trochę inaczej, ale OK, postaram się zrozumieć, że robicie to dla dobra ogółu, a nie swojego/Waszego. Tylko weźcie pod wagę jedno - w temacie nie udziela się druga strona. Nie chodzi o brak argumentów, tylko niekończącą się "kłótnię" i ataki. Szczerze? Czasem trzeba być ponad. Gdyby było faktycznie tak jak piszecie to chyba nie miałby tylu klientów. I żaden z nich nie usłyszał złego słowa o jakiejkolwiek konkurencji.
co do mojego auta to nic się nie udało tylko było i jest dobrze - soft był pisany do mojego auta, przy mnie. Kto chce ten wierzy, kto nie chce - jego sprawa. Ja nikogo nie oszukuję, bo nie mam w tym żadnego celu.

Obrazek

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 15:13 
Przyjaciel forum

Nie wiem w jakim celu to piszesz ... widzialem mase softow ktore wyszly od Rogera , softy sa tragiczne , bez logiki ze szkolnymi bledami . Jest zasadnicza roznica zrobic soft a rozumiec mechanizm dzialania ecu . Kazdy soft mozna przepisac z pamieci od kogos . TWOJ poprzedni to byla archaiczna edc15 oparta na dawce . Niepotrafi zrobic edc16 gdzie tu mowa o edc17 o siemensach wszelkiej masci delphi marelli itp na turbobenzynach konczac . Twoj kolega potrafi zgrac od kogos soft porownac I to tyle jego robienia pod auto.
A najwiekszy blad to nazywanie takich ludzi specjalista . Jaki specjalista ? Z chinskim kablem ? Z pirackim oprogramowaniem ? To jest grzebacz amator ktory nie uczy sie na wlasnych bledach.

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 15:18 
Częsty bywalec

Ja do niego nic nie mam, ale jawnie nasmiewal sie z softu ktory robil mi rogal. Ze podniosl doladowanie 0,1 bara i wzial za to 1200zl. Ze jego soft jest o niebo lepszy etc. To nie swiadczy o nim najlepiej... O Krzysku znaczy ;-)

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 15:22 
Przyjaciel forum

Bo nie zna podstawowych zaleznosci , zwyklych rownan... dlatego smial sie z doladowania 0.1 wiekszego . Wiekszosc osob bylaby zdziwiona mocno widzac na jakim doladowaniu bez dymu mozna osiagnac prawie 300KM w M57N .

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 15:51 
Przyjaciel forum

e46 328ci Santorini Blue
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
deejeys napisał(a):
Na tą chwilę chciałbym inne turbo, gtb2060vklr bo jest idealna do tego silnika wg moich przemyśleń.

a czemu nie gt2056v z e60 525 ?

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 17:26 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
rorafalki napisał(a):
wygląda to trochę inaczej, ale OK, postaram się zrozumieć, że robicie to dla dobra ogółu, a nie swojego/Waszego.

A czy ja mam z tego jakieś korzyści ? Czy mi ktoś za to płaci ? Czy też cholera wie co?

rorafalki napisał(a):
Tylko weźcie pod wagę jedno - w temacie nie udziela się druga strona.

Gdyby to był temat z jakimiś wątpliwościami to może i czekał bym na ten odzew. Ale ich nie mam, bo widziałem wiele. Wiesz ile aut było przy mnie u Janka na poprawkę? Bo jak mam tam jakiś wolny czas to wbijałem tam posiedzieć pogadać, pomóc coś ;) Ile osób do mnie pisało zresztą.

rorafalki napisał(a):
Gdyby było faktycznie tak jak piszecie to chyba nie miałby tylu klientów.

Większość mówi : "a no bo specjalista na forum, dobra cena to myślałem, że będzie dobrze" a potem szuka pomocy bo coś nie tak.

rorafalki napisał(a):
co do mojego auta to nic się nie udało tylko było i jest dobrze - soft był pisany do mojego auta, przy mnie. Kto chce ten wierzy, kto nie chce - jego sprawa. Ja nikogo nie oszukuję, bo nie mam w tym żadnego celu.

Słuchaj ja już naprawdę nie chce się na ten temat wypowiadać, bo wiem swoje. Pamiętam nawet jak w Toruniu krzyczał do Piotrka jak szedł z jego lapkiem do mojego auta, żeby zgrał soft :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: no stary mam nawet na to świadków z moich znajomych :rotfl: :rotfl: :rotfl: a to co kiedyś wysłał mojemu koledze, to się okazało, że były softy z płyty z allegro od MPPS-a :rotfl: :rotfl: no i widzę po ludziach, że nadal wychodzą kwiatki co widać powyżej. Jakieś tam niektóre auta mu się uda zrobić, ale softy nie są robione zgodnie ze sztuką bo pokazywał mi Janek parę plików i mimo, że jestem zielony zrozumiałem co jest źle.

I możesz mi wierzyć lub nie - piszę tak jak to jest i tak jak ja to widzę z mojej strony.

TC-PERFORMANCE napisał(a):
Wiekszosc osob bylaby zdziwiona mocno widzac na jakim doladowaniu bez dymu mozna osiagnac prawie 300KM w M57N .

Ano, tylko trzeba umić i wiedzieć :P

///david napisał(a):
a czemu nie gt2056v z e60 525 ?

Bo jest gorsza od mojej obecnej turbiny, kompresja ta sama, dość ciasna dupka z tego co kojarzę chyba miała niski wirnik gorący, dodatkowo VNT2 generacji , czyli zapewne była by bardzo leniwa w moim silniku i nie było by takiego jeb**** na przepięciu jak mam teraz :) A gtb2060 jest baaardzo dobre ze względu na to, że bardzo wysoko można je zakręcić i ma bardzo dobrze łozyskowany wirnik. Dużo łatwiej go rozpędzić.

PostNapisane: 9 sierpnia 2014, 19:14 
Przyjaciel forum

e46 328ci Santorini Blue
E36/7 2.8i
Mini countryman SE
F87
deejeys napisał(a):

Bo jest gorsza od mojej obecnej turbiny, kompresja ta sama, dość ciasna dupka z tego co kojarzę chyba miała niski wirnik gorący, dodatkowo VNT2 generacji , czyli zapewne była by bardzo leniwa w moim silniku i nie było by takiego jeb**** na przepięciu jak mam teraz :) A gtb2060 jest baaardzo dobre ze względu na to, że bardzo wysoko można je zakręcić i ma bardzo dobrze łozyskowany wirnik. Dużo łatwiej go rozpędzić.

Cos tam czytałem na Racing forum ze o tym wspominałeś, na kilku stronach o vw tez o tym piszą, ze to fajna turbawka do 16v. Kurcze jak Ci sie uda to ja tez chce - bo mozna by przy mniejszym doladowaniu i znacznie mniejszym egt miec ta sama moc :)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 1583 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 80  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1