BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 17:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 18:08 
Forumowicz

tez bym z miła checia zobaczył jakies foty tych hidów na aucie bo zdjecia sprzedawców z allegro mnie nie przekonuja

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 6 lutego 2008, 23:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: ex 735iA
Kod silnika: M30B35
mongooes napisał(a):
To zalezy od mocy przetwornic, bylo kilka razy na forum

A mozesz mi to znalesc na forum? Z cała pewnoscia masz je lepiej opykane ode mnie ;)

Mysle nad tymi i z tego co piszesz wniosek ze im mniej W tym zakłucenia mniejsze lub ich brak? czyli 35W? dobrze kombinuje?

I pojawiła sie kwestia temperatury :/ byłem przekonany na 6000k ale dostałem info ze gorzej swieca od 4300k z kolei 4300k moze byc mało podobny do xenonu?! zgryz :zalamany:

jest ktos w stanie dac zdjecia z hid-ami 4300k i 6000k dla porównania?

Sprzedam: BMW X3 2.0d 150KM PAKIET SPORT silnik M47S

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 10:40 
Pierwsze kroki

Ej no zaraz... Jak xenon moze byc malo podobny do xenonu? Temperatura 4300 jest jaknajbardziej odpowiednia do oswietlania drogi. Jesli chcesz uzyskac inny efekt (ladnie wyglada, zle swieci) to montuj 8000... :D Napewno wiekszosci odrazu wpadnie mysl ze masz HID...

[ Dodano: 7 Luty 2008, 10:43 ]
Poza tym zakladam ze nie przeczytales tematu od pierwszej strony... Poniewaz sa zdjeica zarowno 4300, 6000 jak i 8000 k... Wiec przeczytaj sobie na spokojnie temat i zastanow sie co wybrac. :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 15:48 
Pierwsze kroki

qbaA6 napisał(a):
kielus, moze zrobic foto jak to u Ciebie wyglada??

ok wieczorem zrobie foto i postaram się wrzucić

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 17:55 
Forumowicz

jesli chodzi o zywotnosc tych lamp , to wiem ze ksenony sa bardzo zywotne , Czy podobnie jest z hidami ????? tez sa bardzo zywotne czy czesto sie przepalają??

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 22:44 
Pierwsze kroki

qbaA6 napisał(a):
kielus, moze zrobic foto jak to u Ciebie wyglada??

jeszcze nie za bardzo umiem się poruszać po forum i nie wiem czy coś z tego zdjęcia zobaczycie i czy wogóle je zobaczycie :wstyd: ale może się uda

http://s257.photobucket.com/albums/hh23 ... 070251.jpg

mam nadzieje że się udało jeśli nie to będę probowal dalej :]

Tytuł:
PostNapisane: 7 lutego 2008, 22:57 
Forumowicz

Moje BMW: BMW
kieluś, udało sie z fotką udało :D słuchaj to jak tak dobrze ci idzie z tym wystawianiem foto to cyknoł bys teraz fotke jak one swieca na aucie ?? ;)

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 01:29 
Częsty bywalec

Moje BMW: e61 530xd LCI
Kod silnika: m57tu2
ok ja w swoje ori xenonki 4300 zmienilem na 8000k i powiem wam ze rewelka. Poprzednie po jakies 2 minutach swiecily nie duzo bardziej bialo/niebiesko od halogenow bluevision, a teraz.... Czysciutki bialoniebieski kolorek wyglada naprawde bosko!! A na dodatek jka zapalilem dlugie zeby porownac to sie zalamalem ;/ No po prostu tak paskudna roznica jest ze :przestraszony: nakrecilem filmiki komorka moze komus bedzie sie chcialo je obejrzec zdjecia tez mam ale tez komorka bo nie bede o pierwszej w nocy z aparatem biegal . Musialem z garazu wyjechac zeby walnac te foto i filmiki ale juz wam pokazuje , jak ktos bedzie chcial to jutro moge zrobic foto w aucie wieczorem i spoza autem i na scianie i jka jeszcze tylko chcecie i beda dobrej jakosci :D

a tutaj paczuszka ze zdjeciami i filmikami ale filmiki w 3gp wiec musicie sobie jakiegos playera chyba sciagnac bo nie wiem czy allplayer i vplayer odtwarzaja chociaz u mnie tak :) jakies kodeki potrzebne albo nie wiem co chcecie zobaczyc to sobie poszukajcie :P A tak to fotki mozna obczaic :)

Pozdrawiam

http://www.sendspace.pl/file/EzN4mm8c/

Tel. 790-465-462

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 09:44 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 530iA
Kod silnika: M54B30
dziqsek napisał(a):
ok ja w swoje ori xenonki 4300 zmienilem na 8000k i powiem wam ze rewelka. Poprzednie po jakies 2 minutach swiecily nie duzo bardziej bialo/niebiesko od halogenow bluevision, a teraz.... Czysciutki bialoniebieski kolorek wyglada naprawde bosko!! A na dodatek jka zapalilem dlugie zeby porownac to sie zalamalem ;/ No po prostu tak paskudna roznica jest ze :przestraszony: nakrecilem filmiki komorka moze komus bedzie sie chcialo je obejrzec zdjecia tez mam ale tez komorka bo nie bede o pierwszej w nocy z aparatem biegal . Musialem z garazu wyjechac zeby walnac te foto i filmiki ale juz wam pokazuje , jak ktos bedzie chcial to jutro moge zrobic foto w aucie wieczorem i spoza autem i na scianie i jka jeszcze tylko chcecie i beda dobrej jakosci :D

a tutaj paczuszka ze zdjeciami i filmikami ale filmiki w 3gp wiec musicie sobie jakiegos playera chyba sciagnac bo nie wiem czy allplayer i vplayer odtwarzaja chociaz u mnie tak :) jakies kodeki potrzebne albo nie wiem co chcecie zobaczyc to sobie poszukajcie :P A tak to fotki mozna obczaic :)

Pozdrawiam

http://www.sendspace.pl/file/EzN4mm8c/

jak dla mnie zmieniłeś na gorsze :zalamany:

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 09:55 
Częsty bywalec

Też tak myślę ...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 09:55 
Forumowicz

Borsuk napisał(a):
jak dla mnie zmieniłeś na gorsze

też tak sądzę

a ma ktos hid 4300k lub 5000k ewentualnie 6000k na e39 bez soczewek ?? jak tak to bym prosil o wrazenia i jakies foto.

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 09:57 
Przyjaciel forum

fst, miałem na E39 bez soczewek 8000k ale nie zdażyłem fotek zrobić dzięki bogu bo nie wygladało to zbyt fajnie ... no i trzeba przerabiać reflektora pod ksenon ... teraz mam orginalny 4300k na soczewce i jest rewelacja :)

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 10:29 
Pierwsze kroki

dziqsek nie gniewaj sie ale twoje lampy wygladaja jakbys wpakowal do nich "super xtreem white xenon blue cool hid" dostepny w tesco 24/h za 25 zl...

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 11:01 
Częsty bywalec

tak to wyglada na tychzdjeciach z komorki;/ Na zywo naprawde wygladaja swietnie, biale z delikatna poswiata niebieskiego, dokladnie tak samo wygladaja jezeli macie seryjny ksenon 4300k i go wlaczycie to po sekundzie przez jakies 15 sekund pali sie on wlasnie identycznym kolorem zanim zrobi sie bialo-zolty. Postaram sie dzis o fotki lepszej jakosci do wgladu :)

Tel. 790-465-462

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 11:05 
Przyjaciel forum

dziqsek napisał(a):
tak to wyglada na tychzdjeciach z komorki;/ Na zywo naprawde wygladaja swietnie, biale z delikatna poswiata niebieskiego, dokladnie tak samo wygladaja jezeli macie seryjny ksenon 4300k i go wlaczycie to po sekundzie przez jakies 15 sekund pali sie on wlasnie identycznym kolorem zanim zrobi sie bialo-zolty. Postaram sie dzis o fotki lepszej jakosci do wgladu :)

4300k wcale nie jest biało żółty ... a 8000k jest niebieski i kojarzy sie z tesco

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 12:05 
Pierwsze kroki

dziqsek czy naprawde uwazasz ze u mnie na obrazku kolor ktory oswietla przestrzen to bialo-zolty?
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 13:02 
Forumowicz

A co myslicie o tych ????/

http://moto.allegro.pl/item304275943_bi ... _szok.html

i o tych ?????

http://moto.allegro.pl/item303773919_xe ... super.html

:wstyd: pomyliłem sie ,nie mam u siebie soczewki w e39 tylko zwykłe. Czy do nich tez hidy pasuja ??

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 13:30 
Częsty bywalec

Mowi o kolorze zarowki ze jest bialo-zolta;) Swiatlo na ulicy jest białe i moj daje w nocy podony kolor ;) Po prostu sam żarnik swieci sie na bardziej niebieskawy kolor ale tot trzeba zobaczyc na zywo, nie jest to taki niebiesko filotetowy lub calkiem fioletowy jak maja niektore autka z zarowkami z tesco

http://www.youtube.com/watch?v=xcCMik_wmu8 ja mam dokladnie te samo zarwoki co ten gosc w swojej zobaczcie sami jak to wyglada w dzien i w nocy bo ja nie mma az tak dobrej kamery :)

Tel. 790-465-462

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 17:49 
Przyjaciel forum

dziqsek napisał(a):
Mowi o kolorze zarowki ze jest bialo-zolta;) Swiatlo na ulicy jest białe i moj daje w nocy podony kolor ;) Po prostu sam żarnik swieci sie na bardziej niebieskawy kolor ale tot trzeba zobaczyc na zywo, nie jest to taki niebiesko filotetowy lub calkiem fioletowy jak maja niektore autka z zarowkami z tesco

http://www.youtube.com/watch?v=xcCMik_wmu8 ja mam dokladnie te samo zarwoki co ten gosc w swojej zobaczcie sami jak to wyglada w dzien i w nocy bo ja nie mma az tak dobrej kamery :)

kolego ale nikt tutaj nie mówi o żarówkach z tesco ... miałem wcześniej 8000k tak samo jak Ty i jak dla mnie to podjeżdża troche agro i tyle ... moje zdanie wcale nie musi sie nikomu podobać ale forum jest chyba po to żeby wymieniać swoje poglądy :P

[ Dodano: 8 Luty 2008, 17:50 ]
marekbmwe39 napisał(a):
A co myslicie o tych ????/

http://moto.allegro.pl/item304275943_bi ... _szok.html

i o tych ?????

http://moto.allegro.pl/item303773919_xe ... super.html

:wstyd: pomyliłem sie ,nie mam u siebie soczewki w e39 tylko zwykłe. Czy do nich tez hidy pasuja ??

trzeba przerabiać :(

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2008, 22:41 
Forumowicz

poradzi mi ktos jakie najlepsze hidy założyc do e39 bez soczewki zeby radio CB i FM odbierały OK i zeby nie było duzej przepóbki . :zalamany:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 16  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1