renoraines napisał(a):
Regie napisał(a):
Ale mi nie chodzi o to że jest za wysoka, tylko jak sie patrzy od góry od bieżnika to bieżnik jest dużo cieńszy niż opona na środku:) nie wiem jak to wytłumaczyć... Poprostu jest takie wrażenie jakby była naciągnięta.
Teraz rozumiem co masz na mysli

. Tak to wygląda poniewaz masz za szeroka felge w stosunku do opony. Dla porownania instrukcja przewiduje opone 205/65/15 na felge 6,5/7cala, a opone 225/60/15 na felge 7cala.
W celu zlikwidowania ''balona'' mozesz jak pisalem wyzej zalozyc na swoja felge szersza opone z nizszym profilem 205/55/15 lub zalozyc szersza opone z takim samym profilem 205/65/15. Mozesz tez zachowac swoje opony 195/65/15 a wymienic felgi na wezsze.
No ale jak założę 205/65 to szerokość zmieni się nieznacznie, tylko centymetr i będzie wyższa. A mi profil odpowiada bo ładnie komponuje się z nadkolami z tym że właśnie tak jak piszesz mam za szeroką felgę. I dlatego pojawia się tu moje pytanie - jaką oponę powinienem założyć żeby to ładnie wyglądało

Felgi chcę te ponieważ wyglądają jak oryginały, tylko przed kupnem opon chciałbym wiedzieć na 100% że będą pasowały. Bo mój typ to 225/55 (profil jest niemal identyczny jak z tymi co mam lecz jest szersza).. Tylko też zastanawiam się czy taka opona nie będzie znów za szeroka... Ale z tego co widzę to chyba jedynym wyjściem jest przymierzenie używanej opony