nox napisał(a):
Ja pozwole się podpiąć
Auto e46 ci na fabrycznym sportowym zawieszeniu (nie mtech tylko opcja wg. Vinu "sportowe podwozie"

)
przód 18" x 8" ET 35 tył 18 "x 9" ET 34 opona 225/45 przód 235/40 tył będzie ok ?? nie powinno nic obcierać ?? Licznik predkości nie powinien przekłamywać ??
Ogólnie jaki ideał jest w 18 do e46 coupe ??
Mysle, ze nie warto zakładac na tył opony 235, bo to tylko 5 mm na strone szersza opona w porownaniu z 225 mm, wiec zadna roznica. Dlatego tez osobiscie załozyłbym 4 razy 8x18 225/40/18 .
Jaki ideal, wszystko zalezy od silnika. Nie mowie tego zlosliwie, ale jesli nie ma sie 330i to nie warto zakladac szerszych opon na tyl niz 225. Dla 330i wybrałbym przod 8x18 225/40/18, tył 8.5x18 255/35/18. Słabsze modele na szerokich oponach będą mulić, wiecej palić itd, itp. Tak ja uwazam, ale kazdy zrobi jak zechce
KamilBTM napisał(a):
Z tym, że opony mam z poprzedniego sezonu. Będę dopiero wymieniał w przyszłym. Jest sens teraz kupować te felgi? Tzn. tak żeby było najlepiej czyli z tyłu szersze. Na tych 225/40 będą jeździć bez problemów a za rok dokupie już optymalnej wielkości i też będzie ok?
Jesli opony starcza na ten sezon, to wstrzymalbym sie z zakupem i w przyszłym roku kupilbym komplet. Tym bardziej, ze za rok mozesz juz miec z roznych powodow inne auto czy mozesz miec inny pomysl itd.