BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 16:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2009, 22:41 
Pierwsze kroki

Kucharz napisał(a):
ale wtedy zapomnij o naciągu opony

tak zdaje se z tego sprawe ;) ale jak dobiore wyjsciowe ogumienie takie jakie napisalem przed chwila to pozniej z doborem na stożek nie bedzie problemu ;)

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2009, 22:43 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e31 850i
Kod silnika: M70B50
zależy co masz na myśli pisząc stożek

jak myślisz o typowym naciągu w stylu German, to przy 9-calowej feldze powinieneś szukać opony o szerokości 215, a przy 10,5-calowej w okolicach 245

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 lipca 2009, 22:48 
Pierwsze kroki

i dokladnie mi o to chodzilo ;P

tak czy siak wyjasniliscie mi juz chyba wszystko ;) jeszcze moze tylko jakies modele felg ciekawe jak sie komus nudzi moze wkleic:P ;P

dziekuje uprzejmie za pomoc i zostane chyba aktywnym forumowiczem ;d

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2009, 10:38 
Przyjaciel forum

Jezeli potrzebujesz wezszej opony, to najlepszym rozmiarem bedzie 285/25 R20 (srednica calego kola najblizsza fabrycznej), 275/30 R20 jest troche za wysoka, a 275/25 za niska. DSC to system kontroli trakcji, jezeli zamontujesz za niskie opony to kola beda sie zbyt szybko obracac - efekt, DSC bedzie myslalo, ze kola sa w poslizgu, jezeli opony beda za wysokie to poprostu wyrzuci blad, tak czy inaczej to nie jest blachy problem taki jak z czujnikami cisnienia, tutaj montujac zle opony mozesz doprowadzic do sytuacji, ze samochodem nie bedzie dalo sie jezdzic.

Co do innych ciekawych felg (wybacz, ale nie jestem fanem ciezkich, chromowanch Asanti, ani Lexani czyli felg przeznaczonych glownie dla afroamerykanow zwiazanych z rapem czy HH):

http://www.iforged.com/global/global.php
http://360forged.com/

jednak to duzo drozsze felgi, komplet 20" bedzie zaczynal sie od okolo $4k-$5k.

A co do offsetu, dysponujac takim budzetem oczekiwalbym, ze kupie felgi do, ktorych nie bede juz musial dokupowac dystansow. W tym segmencie cenowym to nie problem zaprojektowac felgi, ktore dobrze pasuja do E60.

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2009, 14:57 
Pierwsze kroki

Vermilion napisał(a):
Co do innych ciekawych felg (wybacz, ale nie jestem fanem ciezkich, chromowanch Asanti, ani Lexani czyli felg przeznaczonych glownie dla afroamerykanow zwiazanych z rapem czy HH):

podzielam twoje zdanie lecz ten model lexani akurat chyba pasuje do "niemca" i chcialbym wlasnie znalezc cos takiego w German style konieczenie z duzym rantem. Cena do 8000zl za komplet bez gum bo to co pokazales bylo niezle ale 3k$ to za duzo;]

co do opon to ostatecznie podsumowujac 285/25 R20 na tyl i 245/30 na przód ? i alu 9.5 przod 10.5 tyl ?

Tytuł:
PostNapisane: 12 lipca 2009, 15:53 
Pozwole sobie wkleic wykres uzytkownika innego forum

BMW E91 335d
Z tego co wiadomo auto jest po modyfikacji sterownika oraz skrzyni biegow.
Osiagi to jakies 5.4s do setki, do 200 km/h 18s z tego co pisze wlasciciel
Autko bylo kiedys w BMW Trends porownywane do BMW E46 M3

Obrazek

Chyba warto zrobic chipa :)

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 00:00 
Pierwsze kroki

nie no chip i modyfikacjia skrzynki razem to juz inna bajka na chip sam to moze i bym sie zdecydowal ale napewno nie na skrzynie. Jestem zadowolony z osiagow pozatym pozniej przy sprzedazy auta nie chcę miec problemu ;) poniewaz ludzie przychodza i jak wspomnisz no i wie pan skrzynka jest modyfikowana i ma chip to on mi a nie to ja dziekuje;) bo takiego auta nie kupuje 18 latek tylko ktos kto jest bardziej stateczny i nie interere go twoja zmodyfikowana skrzynia bo on se kupi m5 jak bedzie chcial miec full koni;) Auto ma pracowac na mnie a nie ja mam pracowac na nie :P

Tytuł:
PostNapisane: 13 lipca 2009, 08:01 
Przyjaciel forum

Kamiq napisał(a):
podzielam twoje zdanie lecz ten model lexani akurat chyba pasuje do "niemca" i chcialbym wlasnie znalezc cos takiego w German style konieczenie z duzym rantem. Cena do 8000zl za komplet bez gum bo to co pokazales bylo niezle ale 3k$ to za duzo;]

Nie udalo mi sie znalezc jakichkolwiek zdjec ten felgi na E60 czy E65, ale mam za to takie

Obrazek
Obrazek

a teraz porownaj to z

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

te felgi sa bez zadnych dystansow.

Kamiq napisał(a):
co do opon to ostatecznie podsumowujac 285/25 R20 na tyl i 245/30 na przód ? i alu 9.5 przod 10.5 tyl ?

Tak, ale rozmiar felg to 9.0 + 10.5, 9.5 to zbyt duzo na przod dla E60.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1