BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:51

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2009, 14:46 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
Nikt z was nie przedstawil konkretnej odpowiedzi typu:

"to jest nie realne poniewaz..."
"to jest nie oplacalne bo..."

Dlatego napisze cos co wielu sie nie spodoba.

A wiec wk...a mnie to, ze wysmiewacie kogos, nie wiedzac tak naprawde kim on jest, co chce zrobic itp. Napisal w dobrym dziale "tuning&styling" wiec o co wam chodzi? Moze czlowiek po prostu fantazjuje, marzy a moze ma prawdziwy zamiar....ale jak widzi takie odpowiedzi to wcale mu sie nie dziwie, ze juz nie odpisuje...nie kazdy ma czas oraz checi uzerac sie i walczyc z grupa atakujacych go kolesi...Mozna by po prostu pofantazjowac i napisac na temat co kto mysli, bez chamskiego wysmiewania. Ale nie, lepiej jest kogos zje..ac, wysmiac i fantazjowac na temat jaki to nowy samochod za kilka miesiecy kupi kumpel z forum :wstyd:

Wstyd Panowie wstyd :wsciekly:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2009, 15:04 
Przyjaciel forum

Daleko nie trzeba szukac

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=32806&start=0

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2009, 15:52 
Częsty bywalec

bafi napisał(a):
Nikt z was nie przedstawil konkretnej odpowiedzi typu:

"to jest nie realne poniewaz..."
"to jest nie oplacalne bo..."

Dlatego napisze cos co wielu sie nie spodoba.

A wiec wk...a mnie to, ze wysmiewacie kogos, nie wiedzac tak naprawde kim on jest, co chce zrobic itp. Napisal w dobrym dziale "tuning&styling" wiec o co wam chodzi? Moze czlowiek po prostu fantazjuje, marzy a moze ma prawdziwy zamiar....ale jak widzi takie odpowiedzi to wcale mu sie nie dziwie, ze juz nie odpisuje...nie kazdy ma czas oraz checi uzerac sie i walczyc z grupa atakujacych go kolesi...Mozna by po prostu pofantazjowac i napisac na temat co kto mysli, bez chamskiego wysmiewania. Ale nie, lepiej jest kogos zje..ac, wysmiac i fantazjowac na temat jaki to nowy samochod za kilka miesiecy kupi kumpel z forum :wstyd:

Wstyd Panowie wstyd :wsciekly:

Nie widzisz tego, że koleś fantazjuje???
Myslisz, że ktoś kto planuje takie powazne mody martwi się czy wzrośnie spalanie :mur:

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2009, 18:54 
Częsty bywalec

Moje BMW: e61
Kod silnika: m57d30
jak ktos napisal o hybrydach ze to na forum golfa to sie zgodze. bo tam z 90konnego TDI, po przeszczepie wtryskow od mocniejszej 110Wersji, wstawieniu hybrydy z 2 turbin, przeprogramowaniu ecu wychodzi 200KM - przyrost ponad 100% w mocy.

Po samym wstawieniu mocniejszych wtryskiwaczy spalanie akurat im wzrasta o ok 0,5-1l wiecej na 100km,

Wiec kolega ktory zalozyl ten temat, moze nie zna sie na bmw, ale pojecie o tym co trzeba zrobic ma, a ci co sie z niego smieja, to nawet nie wiedza o czym on mowi !! wiec moze albo nie komentujcie nic, albo poczytajcie inne fora.

Chyba na www.streetracing.pl czytalem o e39 lub e60 3.0D i mocy okolo 300KM i ponad 500Nm, wiec jest to realne do wykonania.

Wiec wacoBMW - nie zadawaj tutaj takich pytan, bo tu ludzie wiedza ze tuning to tylko zestaw HID w lampach, m pakiet, alufelga... a ciezsze tematy to juz nie dla nich.
Wejdz sobie na streetracing.pl i tam poszukaj odpowiedzi na swoje pytania, zapewniam ze nikt cie tam nie wysmieje a nawet wskaza droga jak masz to wykonac.

Ostatnio edytowano 21 lipca 2009, 18:57 przez przemek_byd, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2009, 19:24 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
wacoBMW, ja się na mechanice ani na takich modach nie znam, ale uważam że nie ma rzeczy niemożliwych i jeśli będziesz chciał zrobić ten projekt to ja z chęcią zobaczę efekt końcowy, mam nadzieję, że nie zniechęcisz się przez kilka "nieprzemyślanych" postów, które tu zostały napisane. Według mnie projekt jeśli wejdzie w życie to będzie urywał jaja :D i dlatego trzymam kciuki :)

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2009, 20:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60 530d
Kod silnika: M57TU
co do skrzynie biegów to ja bym się zastanowił z 740d. Na początek dobry dolot i wydech, potem turbo może też od 740 d ? plus program i myślę że będzie jak nic 300 km

Tytuł:
PostNapisane: 21 lipca 2009, 23:58 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam
Miło przeczytać posty po moim........
Przez parę chwil nic się nie działo myślałem że zaraz zostanę zaszczekany........przez sforę "drwiących wszystkowiedzących" :46:

Ale widzę że jest pare osób z "jajami na tym forum"

Szkoda tylko że młody się więcej nie odezwał :/

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 09:34 
Zacna persona forum

Moje BMW: E60 530d
Kod silnika: M57TU
ROGER-NYSA zgadzam się z twoimi słowami po to jest forum żeby pomagać :) Wszystko da się zrobić jest takie powiedzenie dla chcącego nic trudnego :)

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 09:35 
Pierwsze kroki

biały gdybym miał 80koła to bym kupił 535d ale nie wydaje mi się to bardziej opłacalne.

Daviid pytam się o spalanie bo nie wiem czy wzrośnie o 10l i będzie paliło tyle co 540i, czy o 2litry

Co do projektu raczej go zrealizuje, wykonanie hybrydowego turba to ok lub kupienie innego to nie taki duzy koszt, najdroższą cześcią będzie ta skrzynia.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 09:37 
Pierwsze kroki

biały gdybym miał 80koła to bym kupił 535d ale nie wydaje mi się to bardziej opłacalne.

Daviid pytam się o spalanie bo nie wiem czy wzrośnie o 10l i będzie paliło tyle co 540i, czy o 2litry

Co do projektu raczej go zrealizuje, wykonanie hybrydowego turba to ok lub kupienie innego to nie taki duzy koszt, najdroższą cześcią będzie ta skrzynia.

Roger wielkie dzięki za sensowną odpowiedź.

Jak rozpoczne realizacje projektu na pewno się odezwe.

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 09:40 
Pierwsze kroki

net mi sie zawiesił, chciałem napisać że wykoanie tego to ok 1500zł

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 09:42 
Pierwsze kroki

Mślę że odezwe się do firmy dynosoft, zrobili z BMW 325tds 211KM z serii 143

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 11:00 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam
wacoBMW napisał(a):
Jak rozpoczne realizacje projektu na pewno się odezwe.

I koniecznie cykaj fotki.......... Trzymam kciuki jestem na TAK!.
I nigdy nie czaj się z pytaniami........... "kto pyta nie błądzi"

Pozdrawiam Krzysiek

Tytuł:
PostNapisane: 22 lipca 2009, 14:03 
Częsty bywalec

wacoBMW napisał(a):

Ok. Skoro Cię to ciekawi to zapytałeś... nieważne.
Mówisz, że zrealizujesz projekt - jaki to jest orientacyjny koszt i w jakiej firmie zamierzasz to zrobić - chyba że nie orientowałeś się w kosztach, bo np masz nieograniczony budżet (?)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 09:45 
Zacna persona forum

Swietnie...normalnie świetnie...zawsze znajdą sie jakies egzemplarze co krzycza a gó..o wiedza i smieją sie i smieją...aby tylko zabłysnąc "wielcy znawcy tjuningu..."

Co z tego że chopak młody...widocznie dojrzalszy umysłowo od co niektórych :/ może ma wiedzę, może ma fundusze. Zadał szereg pytań i oczekuje odpowiedzi..chyba po to własnie jest forum :znudzony:

Działaj konkretnie i czekamy na realizacje projektu.

PS. Pozdrowienia dla TWA.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 09:47 
Zacna persona forum

Orso napisał(a):
PS. Pozdrowienia dla TWA.

Dolaczam sie do pozdrowiem TWA (Towarzystwo Wzajemnej Adoracji jakby ktos nie wiedzial)

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 10:05 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530d e39
Kod silnika: M57
Ja tak sobie czytam i tez trzymam kciuka za ten prodżekt :]

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 15:41 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
no jak kolega twierdzi, że zrobi to za 1500zł to napewno jaja sobie robi :]

Reakcji sie nie dziwię co 2 dzień ktoś chce wstawiać turbo do pierwszego lepsdzego BMW ( które najpierw kupował kierując się tym ile apli czyli albo R4 albo diesel bo po co użyć mózgu i kupic od razu V8 i mieć kopa bez dziwnych tuningów ) tylko jakoś dziwnym trafem w tych wierlu tematach nigdy nie ma fotek wykresów tylko dywagacje autora niczym nie poparte jak to zrobi rakietę :] Co za tym idzie pewne osoby mają już dosyc tych wynurzeń rodem z PS i jakichś tam NFS bo w grze jest prosto wydajemy wirtualna kase i robimy big turbo to jest real panowie nie gra :hyhy:

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 16:26 
Częsty bywalec

Zdzira 850I napisał(a):
no jak kolega twierdzi, że zrobi to za 1500zł to napewno jaja sobie robi :]

Reakcji sie nie dziwię co 2 dzień ktoś chce wstawiać turbo do pierwszego lepsdzego BMW ( które najpierw kupował kierując się tym ile apli czyli albo R4 albo diesel bo po co użyć mózgu i kupic od razu V8 i mieć kopa bez dziwnych tuningów ) tylko jakoś dziwnym trafem w tych wierlu tematach nigdy nie ma fotek wykresów tylko dywagacje autora niczym nie poparte jak to zrobi rakietę :] Co za tym idzie pewne osoby mają już dosyc tych wynurzeń rodem z PS i jakichś tam NFS bo w grze jest prosto wydajemy wirtualna kase i robimy big turbo to jest real panowie nie gra :hyhy:

Popieram.

Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 16:50 
Zacna persona forum

Zdzira 850I napisał(a):
Co za tym idzie pewne osoby mają już dosyc tych wynurzeń rodem z PS i jakichś tam NFS

No to po co loguja sie na forum i czytaja posty skoro maja dosyc pytan? Forum to przede wszystkim pytania i odpowiedzi...zal peel :wstyd: :wstyd: :wstyd: i jeszcze raz :wstyd:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1