spider napisał(a):
Nie pojmuje takiego rozumowanie,dla ciebie to moze byc G a dla kogos to najlepsza przebudowa na swiecie.I trzeba uszanowac to ze ludzie sa rozni,osobiscie tez mi ta przebudowa nie podchodzi ale nie napisze,ze nie chce miec nic wspolnego z ta firma,czy ale szajs itp.
Moje rozumowanie wynika z tego, ze trzeba promowac dobre wzorce, bo to rusza design do przodu, to promuje uzdolnionych projektantow, projektantow, ktorzy potrafia zmienic E36 tak, aby podkreslic jego charakter, a nie totalnie go zburzyc.
Projektowanie samochodow i ich modyfikacje to sztuka, a w sztuce nalezy unikac kiczu i karykatury. Nie zgodzisz sie ze mna, to popatrz na projektowane dzis (czy wczoraj) samochody, na concepty i poszukaj wspolnego mianownika...obawiam sie jednak, ze go nie znajdziesz, bo go nie ma.
Nie mam uznania dla takich projektow bo naprawde latwo jest wyprodukowac taka rzezbe (wpisujac sie w styl Pimp My Ride czy F&F) jak to co pokazales na zdjeciach, duzo duzo trudniej jest zrobic projekt subtelny, ale jednoczesnie przyciagajacy publike. Niestety jezeli powiesz laikowi o fajnym tuningowanym BMW to jego pierwsze skojarzenie bedzie blizsze do E36 z Twoich zdjec, niz do tego co produkuje Hamann, AC Schnitzer czy Hartge i gust nie ma tutaj zupelnie znaczenia.