BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 7 maja 2025, 22:14

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E39] Zmiany stylistyczne
PostNapisane: 20 lutego 2011, 10:25 
Lokalny Ekscentryk

Garaż: było: E39 525TDS, E39 528i, E46 330Ci, E39 M5
Masz rację. Chwilowo nie będę tego jednak robił, bo nie chciałbym czegoś spieprzyć, a koszt kloszy nie jest duży, więc je wymienię.

marcellchen, mam jeszcze takie pytanie. Czy te lampy na Twoim BMW to DEPO? Jeśli tak to masz może zdjęcie jak one świecą, albo jak wyglądają z bliska?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 20 lutego 2011, 10:38 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
nuhi, Tak, moje lampy to depo. Swieca ladnie, maja homologacje pod XENON, ja mam jednak h7. Ale najwieksza wada tych lamp sa ringi, ktore sa podswietlane zaroweczkami punktowo. Ale to tez da sie zmienic i sie zmieni, gdy przyjda cieplejsze dni. Chociaz juz sie przyzwyczailem ....

PostNapisane: 20 lutego 2011, 11:05 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Szczerze mówiąc to wydaje mi się nie potrzebny wydatek na kolejne klosze bo idzie je ładnie wyczyścić poczytaj sobie tematy i zobacz jak to chłopaki robili bo popsuć tam nie masz co :P Co do kierunków to mnie e39 podoba się najbardziej na białych i do tego jak koledzy pisali wyżej ładna felga i ciemne szybki oczywiście aby miało to wygląd to szyby ściemnić wszystkie ale nie dużo :)

PostNapisane: 20 lutego 2011, 11:48 
Lokalny Ekscentryk

W sumie to zrobię tak, że postaram się te wyczyścić, a jeśli zdecyduje się zmieniać na białe kierunki to i tak będę musiał kupić zarówno klosze, jak i tylne lampy.

Co do szyb to zgadzam się oczywiście, że najlepiej wyglądają przyciemnione wszystkie, bo same tyły sprawiają mieszane odczucia, ale niestety już raz zabrano mi - a w zasadzie mojemu bratu jadącemu moim samochodem - dowód za przyciemnione szyby (nie były mocno przyciemnione - auto tak zostało już sprowadzone z zachodu, widoczność była dobra). Przednich szyb z tego, co wiem nie można przyciemnić w ogóle, tak aby była homologacja. Chyba, że są standardowo białe, to wtedy do 25 lub 30%.

PostNapisane: 20 lutego 2011, 13:27 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39, e83
Kod silnika: m57dA, m47
marcellchen napisał(a):
focus191 napisał(a):
Jak kupujesz nerki to tylko oryginalne bo inne odstają przez co dostaje się woda
przepraszam, a gdzie ta woda sie dostaje ?? nerka przeciez to tylko kawalek plastiku ktory siedzi tam w masce na zatrzaski .... wiec o co chodzi ??

Tak ale nerki przylegają do końca klapy tzn w tych dziurach jak źle siedzą dostaje się brud i po deszczu bardzo długo to schnie przez co klapa zaczyna rdzewieć od tego miejsca. Oryginalne przylegają w taki sposób że nie dostaje się nic. Działa prawie jak uszczelka :)

PostNapisane: 20 lutego 2011, 14:07 
Zacna persona forum

Moje BMW: 530iAT
Kod silnika: M54B30
focus191 napisał(a):
Tak ale nerki przylegają do końca klapy tzn w tych dziurach jak źle siedzą dostaje się brud i po deszczu bardzo długo to schnie przez co klapa zaczyna rdzewieć od tego miejsca. Oryginalne przylegają w taki sposób że nie dostaje się nic. Działa prawie jak uszczelka
wymyslasz :D

PostNapisane: 20 lutego 2011, 15:04 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Tylko że BMW mają już chyba w oryginalne szyby ściemnione na tyle co przepisy pozwalają :]

PostNapisane: 20 lutego 2011, 15:08 
Lokalny Ekscentryk

Właśnie o tym napisałem, że wszystkich szyb przyciemnić nie można. Przejrzystość seryjnych szyb wynosi podobno w granicach 75-80%, co powoduje, że można przyciemniać tylko tył.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1