BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 17:00

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 17 maja 2008, 23:41 
Częsty bywalec

Moje BMW: e39 530D
Kod silnika: m57d30
Dla mnie to jest marketing, nie mam nic do HID-u, dopóki jest dobrze ustawiony i nie świeci po czubkach drzew. Ciekawi mnie jak jest zakończony ten palnik, skoro gość o tym pisze i tak ładnie nam tłumaczy jak to ładnie świeci. :chytry:

Zastanawia mnie jedno, dlaczego większość sprzedawców HID ma identyczne, jak nie te same zdjęcia. Łatwiej od kogoś skopiować fotę, czy co? :niepewny:

A cena jest okazyjna, jak by nie patrzeć. :23:

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 18 maja 2008, 22:18 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E39
Kod silnika: M57D30
Lucass_81 jeśli chodzi o fotki to one są od producentów.Skopiowane w większości.Dlatego większość jest taka sama.Cubi nie przesadzaj bo póki co sam rżniesz cwaniaka.Samo poziomowanie,spryskiwacze pierdu pierdu a i tak większość ori powtarzam ori ksenonów często wali mi po oczach.Nie w starych a w nowych autach.Owszem Hid o temperaturach rzędu 10 czy 12k to przegięcie.Zwłaszcza w lampach H4........ale poza tym.Mam w H1,wizyta na stacji diagnostycznej i wszystko oka.I dużo aut widzę na Hidach.Te które mnie oślepiają to albo "pełne lampy" najczęściej stare Passaty albo światła postawione prawie na sztorc. :zly:

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 08:42 
Forumowicz

CiOoS napisał(a):
Cubi nie przesadzaj bo póki co sam rżniesz cwaniaka

I mam to głęboko w D ze sam. i nie rzne cwaniaka tylko w xenonach juz ładnych pare lat siedze i nie bedzie mi nikt opowadał bajek ze jak sobie ustawi zwykłe lampy i załozy xenon to bedzie extra bo to gów#@ prawda i ze nie slepi bo to też gów#@ prawda. A jesli ci chodzi o to ze pisze ze policja moze dowód zabrac to poczytaj kodeks ruchu drogowego bo widac go nie znasz. I z tego co czytam to masz xenon w soczewce wiec nie wiem o co halo bo tez tak mam.. chodzi mi o tych co montuja hid do zwykłej niesoczewkowej lampy

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 11:04 
Przyjaciel forum

Cytuj:
I z tego co czytam to masz xenon w soczewce wiec nie wiem o co halo bo tez tak mam.. chodzi mi o tych co montuja hid do zwykłej niesoczewkowej lampy

I tu się z Tobą zgadzam.jak zapewne zauważyłeś też to napisałem.

Cytuj:
cubi Wysłany: 15 Maj 2008, 10:06 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

Jeżyk napisał/a:
ja juz sam nie wiem. wiecie jak to z tymi pieskami jest!raz posluszne a raz nie cieplo sie zrobilo i powylazily z nor i czatuja by tylko komus zabrac dowod za byle co

Jesli ktos montuje xenon do seryjnej lampy i oslepia wszystkich to nie jest byle co i brał bym dowody pokolei i mandaty wlepiał spore.

To pisząc miałeś na myśli lampę bez soczewki? Jeśli tak to ok rozumiem.

Cytuj:
Jabys mi fikał i kozaka udawał to jasne ze tak i miałbym do tego 100% prawo.. bo jak juz było napisane, jak nie masz na lampie oznaczenia xenonowego to chocbys tam miał cuda wianki a swiatła ustawiał ci sam papież to mniue to rybka i i tak dowód moge zabrac

Cytuj:
A jesli ci chodzi o to ze pisze ze policja moze dowód zabrac to poczytaj kodeks ruchu drogowego bo widac go nie znasz

Słuchaj doskonale wiem że policjant ma prawo zabrać dowód.Tylko że trudno żebym komuś odradzał jeśli sam mam zamontowane Hidy.To raz.Dwa że praktyka pokazuje że przy jasnej barwie prawdopodobieństwo problemów maleje.Tyle.
Każdy wie że montuje na własną odpowiedzialność.
Poza tym chodzi mi po prostu o to żeby się tak nie spinał. Peace. ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 12:26 
Częsty bywalec

a po czym poznać czy xenony robią zakucenia w CB czy nie???

Była e36 '92 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=50317&start=20

E30 qp m20b20 '83 :) http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=59193&start=20&hilit=m20b20

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 12:48 
Przyjaciel forum

Cytuj:
lukas88 Wysłany: Dzisiaj 13:26 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

a po czym poznać czy xenony robią zakucenia w CB czy nie???

Z zewnątrz nie poznasz,bo filtry są montowane wewnątrz przetwornic.
Ja kupowałem od tego sprzedawcy,na aukcji jest napisane że zestaw posiada filtr antyzakłóceniowy i tak jest w rzeczywistości.Moje Hidy nie robią zakłóceń ani w radiu ani na CB.
http://allegro.pl/item360062395_nowsza_ ... k_hid.html

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 14:51 
Forumowicz

sie dogadaliśmy... cały czas pisze o xenonie w lampie bez soczewki :D sam mam xenon w ori lampach bmw z soczewka. tyle ze mam xenon hella:) wiec looz

Tytuł:
PostNapisane: 19 maja 2008, 15:08 
Przyjaciel forum

Cytuj:
cubi Wysłany: Dzisiaj 15:51 Temat postu:

sie dogadaliśmy... cały czas pisze o xenonie w lampie bez soczewki sam mam xenon w ori lampach bmw z soczewka. tyle ze mam xenon hella:) wiec looz

:hyhy: LOoz ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 maja 2008, 23:01 
Poszukaj zanim zapytasz

tak jest jak xeny to tylko i wyłącznie z soczewami i najlepiej 4300 lub 5000k, nie róbcie agro lipy i nie wkładajcie palników pod zwykłe klosze bo to największe nieporozumienie :/

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 16:30 
ja na allegro z welldone zamowilem dzialaja bez zarzutu :) :mad: 8000k rządzi :mad:

Tytuł:
PostNapisane: 18 listopada 2008, 22:15 
Forumowicz

Moje BMW: E36 318is
Kod silnika: M42B18
Cytuj:
I mam to głęboko w D ze sam. i nie rzne cwaniaka tylko w xenonach juz ładnych pare lat siedze i nie bedzie mi nikt opowadał bajek ze jak sobie ustawi zwykłe lampy i załozy xenon to bedzie extra bo to gów#@ prawda i ze nie slepi bo to też gów#@ prawda.

Kolego "siedzisz" w xenonach a takie bajki opowiadasz

Lampa soczewkowa z xenonem dobrze ustawiona nie ma prawa Cie oslepic pod warunkiem ze nie jeździsz w górzysty teranach
śmiem twierdzić ze gorszy jest kierowca który ma zle ustawione swiatla halogenowe niż kierowca który ma dobrze ustawione lampy soczewkowe z HIDami

do tego dodam tyle ze samopoziomowanie w górzystym terenie nic nie daje gdyz lampy ustawiają sie tylko przy włączeniu zaplonu.

a teraz taka moja uwaga:
Z tego co zaobserwowałem to najczęściej oslepiany jestem przez kierowców mających HIDY w lampach halogenowych( to jest dopiero przegięcie)albo w nowoczesnych samochodach z ori xenonami

co do policji - hehe chyba kazdy wie ze taka ingerencja w oswietlenie grozi mandatem i utratą dowodu dlatego nie piszcie juz tego bo to wie chyba kazdy
jezdze juz z hidami pol roku o barwie 6000K i nikt przy zadnej kontroli nie doczepil sie do swiatel
Przy przeglądzie poprosiłem Pana aby dokladnie sprawdził mi czy swiatla nie są za wysoko ustawione - przetarł szmatką lampy, otworzył maske i ustawil dokladnie

Pozdro

Tytuł: j.w
PostNapisane: 30 listopada 2008, 13:11 
Pierwsze kroki

Sumując.. generalnie odradzacie zakładanie hid-ów nawet tych o najmniejszej barwie jak 4300 lub 5000k do lamp zwykłych bez soczewek. ?

Tytuł:
PostNapisane: 30 listopada 2008, 14:05 
Forumowicz

Moje BMW: G21 Touring
jak nie masz soczewek to nie zakładaj bo tylko ludzi będziesz wk...denerwował :P

Tytuł:
PostNapisane: 10 grudnia 2008, 21:02 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 318ti compact
Witam Ja u siebie wsadzilem xenony 9006 6000K z przetwornicami i wcale nie trzeba miec soczewek ja nie mam i nie oslepiam innych kierowcow a po za tym sam je zakladam i sprzedaje bo w tym pracuje

Tak wyglada na xenonach 6000k

Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2008, 07:08 
Uzależniony od forum :)

Wczoraj jechał za mną stary Passat o taki model:
Obrazek

na ksenonach... o ile wewnętrzne lusterko odkręciłem tak lewe musiałem zakryć ręką. Debil oślepiał tak że mnie oczy bolały.... jechał za mną parę kilometrów. Na jakiś czas się oddalił jak włączyłem przeciwmgielna...

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2008, 08:46 
Pierwsze kroki

to on nie mial xenonow tylko pseudo xenony sa caly czas w sprzedazy te zarowki ala xenon i pewnie to mial wsadzone w swiatla

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2008, 09:01 
Uzależniony od forum :)

Oj chyba ksenony, Świeciły barwą ok 8tys K. Waliło równo i dookoła. Musiałby na długuch jechać...

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2008, 09:09 
Pierwsze kroki

sa takie zarowki w sklepach czy na stacjach robie przy xenonach i duzo ludzi przyjezdza z takimi zarowkami i im wymieniam na xenony a ich zarowki wlasnie takie ala xenon ustawiam sobie na polce

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2008, 10:58 
Forumowicz

Moje BMW: E36 318is
GrzesBemowo napisał(a):
Witam Ja u siebie wsadzilem xenony 9006 6000K z przetwornicami i wcale nie trzeba miec soczewek ja nie mam i nie oslepiam innych kierowcow a po za tym sam je zakladam i sprzedaje bo w tym pracuje

Tak wyglada na xenonach 6000k

[url=http://images46.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/39/e3cf8e9632f57f47.jpg]Obrazek[/URL]

Kolego patrze o oczom nie wierze
pracujesz przy xenonach i ponownie Ci to napisze ze głupoty pleciesz straszne

na Twoim zdjęciu doskonale wlasnie widac jak jest światlo rozproszone z reflektora i nie ma szans zebys takimi swiatlami nie oślepiał

Popatrz na te foto:

Obrazek
i to
Obrazek

Zwróć uwage na swiatlo z soczewki jest idealnie widoczna granica swiatla cienia a u Ciebie ten reflektor swieci gdzie chce

Kolego nie pisze tego dlatego zeby Ci cos udowodnic bo z doświadczenia wiem ze jesli ktos ma swoją teorie a jest uparty to za nic sie mu nie da tego przegadac ale pisze to po to zeby ktos kto napalil sie na xenony przeczyta Twoje posty i dojdzie do wniosku ze jednak do xenonu nie potrzebna jest soczewka co jest calkowitą bzdurą, kupi zestaw hid na allegro i bedzie jazyl po oczach innym będąc przekonanym ze ma wszystko w porządku.
Pewnie zaraz napiszesz ze pewna seria ori xenonow wychodzila bez soczewek - tak ale te lampy byly przystosowane do swiatla jaki daje zarowka xenonowa

powtarzam to jeszcze raz:

JESLI NIE MASZ LAMP SOCZEWKOWYCH NIE MONTUJ XENONOW

Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2008, 11:59 
Pierwsze kroki

tylko bierz to pod uwage ze robione zdjecie jest z telefonu i z bliska a do xenonow nie potrzebujesz soczewek jakos ja jak jezdze to nikogo nie oslepiam tez trzeba umiejetnie ustawic swiatla bo to tez od tego zalezy ale ja nie jestem uparty i sobie nic nie wmawiam tylko juz troche zalozylem xenonow do zwyklych lamp i jakos nikt mi nie mowi ze ktos kogos oslepia ja poprostu pisze to co wiem jak czegos nie wiem to nie pisze a jaka masz barwe u siebie 8000K?????????

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1