BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 16:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2008, 12:49 
Forumowicz

Moje BMW: E36 318is
Kod silnika: M42B18
Nie nie 8000k bylo by wg mnie przegięciem
mi przede wszystkim chodzilo o poprawienie jazdy w nocy a nie xenony dla lansu :P
Jeżdżę na 6000K w lampach soczewkowych DEPO ale nie tych z ringami
Na początku mialem reflekrory zwykłe ZKW i myslalem nad tym aby wsadzic do nich palniki xenonowe bo ponoc są takie z przyslonką ale w praktyce nic to nie daje dlatego trzeba bylo 4 stowy wydac na nowe lampy z soczewką
Swiatlo xenonowe jest pare razy mocniejsze od daj my na to zarowek 55W
Jesli chodzi o poprawe swiecenia to juz po zmienie lamp na soczewkowe ze zwyklych na zarowkach h1 juz odczułem poprawe, po zalozeniu palnikow jazda z nocy stala sie przyjemna ijuz nie męczy

tak to wygląda u mnie :
na zarowkach h1 55W

Obrazek
a tak na palnikach 6000K
Obrazek

Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 grudnia 2008, 15:18 
Forumowicz

Moje BMW: G21 Touring
wedlug mnie tez ma co montowac xenonu w lampy bez soczewki i taka jest prawda.udzie bez takich lamp po prostu oslepiaja innych...niedawno wracalem z Wawy do Łodzi. Kolło brzezin utkęlismy w korku i pech chcial ze jechal za mna samochod z zarnikami. tak swiecił po oczach ze po kilku ninutach zjechalem na bok zeby go przepuscic bo nawet zaslanianie lusterka reką nic nie dawalo...masakra jakas...chcialem mu troszke potem długimi poswiecic ale sobie darowalem...

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2008, 08:51 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 318ti compact
Kod silnika: M42B18
no dobra to powiedz mi dlaczego sa w Hondach Accord Type R Xenony w zwyklych lampach i tylko mi nie mow ze nie bylo xenonow??????????????? bo wlasnie wczoraj bratu zmnienilem z 4300K na 6000K i jest z nich zadowolony

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2008, 11:09 
Forumowicz

Moje BMW: G21 Touring
GrzesBemowo napisał(a):
no dobra to powiedz mi dlaczego sa w Hondach Accord Type R Xenony w zwyklych lampach i tylko mi nie mow ze nie bylo xenonow??????????????? bo wlasnie wczoraj bratu zmnienilem z 4300K na 6000K i jest z nich zadowolony

o czym Ty prawisz kolego?? jesli zmienil jeden zarnik na drugi w lampie która jest przystosowana do xenonow to jest ok. sa lampy bez soczewki z xenonami np w lagunach nowych...wiec nie bardzo wiem o co Ci chodzi...mowa jest o autach z lamapmi na zarówki w ktore ktos włozył zarnik...

Tytuł:
PostNapisane: 12 grudnia 2008, 20:12 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: M50B30
Garaż: e36 325i alpinweiss http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=154980 e38 740i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=145154 moje byłe e36 w Dakarze http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=114724 e39 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103364 moje byłe e36 GT http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=34223
ja polecic mogę 6000k sam na takih śmigam i mam ori.lampy na soczewce :ok:

Tytuł:
PostNapisane: 14 grudnia 2008, 18:37 
Pierwsze kroki

Ja mam trochę inne pytanie nie widziałem nigdy tego zestawu na żywo chodzi o H7 xenon, chce je kupić ale ostatnio wkładałem krzyże do lamp i może być problem, interesuje mnie takie cos rózni się cos żarnik H7 od zarówki H7 chodzi mi o długosc szerokosc bo nie jestem pewniem czy mi to się tam zmiesci. JUZ NIE POTRZEBNE...

Tytuł:
PostNapisane: 9 stycznia 2009, 20:14 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E39
przy montarzu HIDów w E39 jak jest z błędem przepalonych żarówek pojawia się on? bo na forum znalazłem to pytanie natomiast nigdzie nie widzialem odpowiedzi

Tytuł: TO samo pytanie j.w tylko co do e46. Pozdr!
PostNapisane: 14 stycznia 2009, 22:23 
Pierwsze kroki

j.w

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 12:33 
Forumowicz

Panowie ostatnio jak kupowalem znajomemu xenony hid o pewnej osoby to dowiedzialem sie ze to przetwornica musi miec jakies tam uklady odpowiadajace za to by "oszukac" komputer i nie wyswietlac info apropo przepalonych zarowek. pisze to co slyszalem wiec jedynie moge potwierdzic te slowa mowiac ze kolezka w e46 z 1999r nie ma info o takim bledzie wiec moze cos w tym jest.

skoro przetwornica ma jakies filtry by nie zaklocac cb radia to moze i miec co od tych zarowek

Tytuł:
PostNapisane: 16 stycznia 2009, 12:46 
Forumowicz

Moje BMW: e39 523i touring
Kod silnika: M52TUB25
Garaż: w trakcie budowy :)
Witam :)

Zamontowalem sobie ostatnio xenony hid z allegro 6000K, i nie wiem czy roznica jest az tak duzo, jedynie swiatlo jest duuuzo jasniejsze i samochod wyglada bardziej "nowo" :P

Obrazek

Tylko na jednej rzeczy sie wqrw....., sprzedajacy pisal ze zestaw posiada filtry antyzakloceniowe, ale jak sie wlacza swiatla radio robi "tszzzzzzzzzzzzz" - ktos cos poradzi na to ?

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 11:36 
Tak jest, bo dostałeś kolego przetwornice analogowe, a potrzebne są cyfrowe. Wytłumaczył mi to sprzedawca w centrum Plejada u mnie w Sosnowcu. Przy okazji polecił swietny zestaw Well-Done, na którym jeżdże juz ponad rok i żadnych problemów nie miałem ani z kontrolami, ani z przeglądem i montaż był gratis:) pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 8 lutego 2009, 19:01 
Zacna persona forum

Moje BMW: e36 coupe
Kod silnika: M50B30
Garaż: e36 325i alpinweiss http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=154980 e38 740i http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=145154 moje byłe e36 w Dakarze http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=114724 e39 http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=103364 moje byłe e36 GT http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=34223
Bmwwe36 napisał(a):
Zamontowalem sobie ostatnio xenony hid z allegro 6000K, i nie wiem czy roznica jest az tak duzo, jedynie swiatlo jest duuuzo jasniejsze i samochod wyglada bardziej "nowo" :P

a czego innego oczekiwałeś przecież masz jaśniejsze mocniejsze i auto lepiej wygląda :zdziwko:
cudów oczekujesz czy co :zdziwko:
sam napisałeś różnicę i nie wiesz czy aż taka jest duża :zdziwko:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2009, 00:13 
Pierwsze kroki

hej a ja mam taki problem panowie ze wymienilem ostatnio w mojej e46 zarniki na philips D2S
85122 bo takie sa w ori zakladane no i jak wlacze swiatla to na poczatku sa ladne niebieskie ale po parunastu sekundach robia sie zolte jak w samochodach bez xenonow.widocznosc tez jest slaba bo nie swieca jasno.moj znajmmy ma taka sama bunie i tez te same zarniki ale nie zmieniane od nowosci i u niego ladnie swieca na bialo i mocno a u mnie taka lipa,nie wiecie czmu tak jest??wczesniej zalozylem jakies chinskie z allegro 6000k i [cenzura] nie moglem w nocy jezdzic bo tak ciemno bylo przed autem.....czemu tak sie dzieje?? i czy ma wplyw na jakosc siwatla to ze mam juz niezle pocharatany reflektor przez kamienie??

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2009, 00:21 
Forumowicz

Kod silnika: m62b44
nie wszystkie tworzą zakłócenia, jak kupiłem jeden zestaw to było ok, po pewnym czasie padła przetwornica i po wymianie okazało się że zakłóca cb, wymieniłem na drugą bez problemu i było ok., może i są różne – ogólnie to jeden badziew gdzie jak trafisz tak masz,
zrób mały test odłącz jedna a później druga to zdiagnozujesz która tworzy zakłócenia i spróbuj ja wymienić żę niby wadliwa.
pozatym sa auckcje na allegro gdzie sprzedawcy deklarują na że nie robią zakłóceń

Arturro100 poszukaj na forum nie dawno czytałem podobny temat o słabych xenonach w e46

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2009, 19:26 
Forumowicz

A mi już znudziło się pisać, że ksenony niefabryczne oślepiają. Więc zrobię tak. Jak któryś będzie mnie oślepiał, zwrócę, dogonię iiiiiiii .......... spiszę numerek, zawiozę na policję i reszta się zajmą miśki ( a raczej nikt ksenonów nie wymonotwywuje co 1h) i po sprawie.

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2009, 20:10 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 COUPE+COMPACTe36
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94308
Blazer napisał(a):
A mi już znudziło się pisać, że ksenony niefabryczne oślepiają. Więc zrobię tak. Jak któryś będzie mnie oślepiał, zwrócę, dogonię iiiiiiii .......... spiszę numerek, zawiozę na policję i reszta się zajmą miśki ( a raczej nikt ksenonów nie wymonotwywuje co 1h) i po sprawie.

:wstyd:

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2009, 20:53 
Forumowicz

CZECHU, a za co ci wstyd?

Tytuł:
PostNapisane: 9 lutego 2009, 23:37 
Forumowicz

Kod silnika: m62b44
Blazer, chcesz numery to ci odrazu podam :rotfl: pozaty nie widze to tematu kto jeździ na xenonach - to na tego doniose

Tytuł:
PostNapisane: 10 lutego 2009, 08:08 
Forumowicz

Elwis328, nie kto jeźdzki na ksenonach to na tego doniose, tylko kto jezdzi i oslepia to na tego doniose (i w sumie to nie wazne czy na ksenonach czy nie). A napewno bede na posterunek latal, chyba musiałbym tam siedziec-w zwiazku z tym tylko wyjątkowo oślepiajacy (tak jak wcześniej napisał
KotSylwester napisał(a):
Wczoraj jechał za mną stary Passat o taki model:
Obrazek

na ksenonach... o ile wewnętrzne lusterko odkręciłem tak lewe musiałem zakryć ręką. Debil oślepiał tak że mnie oczy bolały.... jechał za mną parę kilometrów. Na jakiś czas się oddalił jak włączyłem przeciwmgielna...

I to jest naganne.

Tytuł:
PostNapisane: 21 lutego 2009, 10:48 
Forumowicz

Moje BMW: E46
Kod silnika: M52/TU
Czytając powyższe posty odnoszę wrażenie że nikt dotąd nie miał problemów z naszą kochaną drogówką , więc może niech ktoś się pochwali jakiego typu problemy miał podczas kontroli i czym się to skończyło.Może wyjaśni to część sporów.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 320 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1