BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 8 czerwca 2025, 00:04

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E36] 318 is m42 podtlenek czy silnik da rade ??
PostNapisane: 29 lipca 2011, 17:10 
Forumowicz

Moje BMW: e36 coupe 18is
wkładaj turbo nie ma to jak 1.8 is objezdza 2.8 widok miny kierowcy bezcenny :D a to ze wsadzisz worek pieniedzy to co z tego przeciesz to twoja kasa i jeszcze jedno swapa moze zrobic kazdy

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 29 lipca 2011, 21:39 
Zacna persona forum

Moje BMW: Poturbowane
W brew przekonaniu silniki doładowane mogą jeździć tak samo długo jak normalne jeśli wszystko jest zrobione z głową a nie skręcone drutem aby dojechać do domu.
Wiele firm produkuje samochody z doładowanymi silnikami, chociażby volvo czy subaru. Czy uważacie że narazili by się na to że ludzie by nie kupowali ich aut dlatego że są mniej żywotne? puknijcie się w czapki zanim cokolwiek napiszecie. swap wcale nie jest taki tani. Owszem wiadomo że im większa pojemność tym lepiej ale nie koniecznie. Przykładem może być forest z 2,5 który ma coś ok. 300KM a dla porównania szwedzka ascona z silnikiem m50b20 ma 420KM.więc czasem wystarczy głowa a nie pojemność. Co do podtlenku to stanowczo odradzam.

PostNapisane: 31 lipca 2011, 20:58 
Forumowicz

Moje BMW: E36
Kod silnika: M42B18
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 0#p1406310
malolat43 i tommo21 tez tak mysle dzieki za poparcie wracam do polski za ok 3 miechy i bedzie kompresor ;) tommo21 "bije" do Ciebie po przyjezdzie :D bedzie 1,8 i 200KM :D wystarczy mi a ze 4 a nie 6 cyl da sie przezyc wkoncu miec isa z osiagami 2,5 to cos :hyhy:

PostNapisane: 31 lipca 2011, 22:32 
Zacna persona forum

Moje BMW: Poturbowane
no do tego czasu mam nadzieję że ogarnę swoje e30 na tyle żeby pokazać że można zrobić to samemu w miarę tanio i dobrze. A jeśli chodzi o swapy to uważam to za jedyne słuszne rozwiązanie jeśli ma się zajechany silnik albo tak mało kumatym i leniwym że wali się na łatwiznę. A jeśli ktoś chce zrobić coś oryginalnego to daje mu się takie wykłady że jest idiotą będąc nim samym.
Owszem pojemność też robi swoje ale nie każdy chce pozbywać się swojego silnika jeśli jednostka jest sprawdzona.

A jeśli pomożemy to kolejne doładowane BMW będzie jeździć :hurra:

P.S. dla spragnionych pojemności polecam swap na LS7 a nie 4,4
7litrów i 500KM oraz moment obrotowy ciężarówki.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 44 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1