BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [E32] M60 Jak podnieść moc do 500-550KM ?
PostNapisane: 8 stycznia 2014, 12:20 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: e39
Kod silnika: m52b28
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p ... 0#p2043810
deejeys napisał(a):
do cen z USA dolicz clo i transport.

i Vat do całej kwoty czyli zakupu z wysyłką.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 12:39 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
Chciałbym już widzieć jak to e32 jedzie :hyhy:

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 13:37 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
troche sobie poczekasz :))

natomiast zastanawiam się czy pójdzie to jakoś w firme w koszta zarzucić na zasadzie jakiejs faktry czy cuś na ten piec

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 14:57 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46Coupe
Garaż: /E46Turbo
320Cd @ 2.5 M50Turbo.
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=86&t=94261
Zdzira 850I, chyba tak, ALE najłatwiej jak by kupiła ten silnik firma która będzie Ci go wsadzać i wystawiła f-vat na całość. Bo na fakturze z USA będziesz mieć pełne nazwy... Nie wiem jaką prowadzisz działalność, ale w niewielu V8 jest potrzebne :D A tak faktura typu "naprawa auta + częsci " i tyle...

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 15:07 
Przyjaciel forum

no byłoby niegłupio w ten sposób :) good idea

a co do hampli pójdzie przeszczepic np z m5 e39??

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 15:19 
Przyjaciel forum

Zdzira 850I napisał(a):
Pytanie też czy zawiasu nie będzie trzeba przerabiać żeby taka bestia wlazła pod maskę bo dziury w masce nie będę robił ;)

Pomierz sobie wszystko, generalnie LSy sa mniejsze od M60, glownie przez znacznie mniej skomplikowany rozrzad.

Zdzira 850I napisał(a):
a co do hampli pójdzie przeszczepic np z m5 e39??

Nie warto. Mysl lepiej nad adaptacja jakiegos Stoptecha 380mm.

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 16:31 
Przyjaciel forum

a kosztowny taki stoptech i mocny w hamowaniu???? i jakich felg minimum wymaga rozmiarowo???

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 16:40 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Zdzira 850I, były jakiś czas temu fajne zaciski dedyk pod e34/e39 z mega tarczami, nie widze ich teraz.

Ostatnio widziałem tą M-ke ze Szczecina z tymi Brembo pod McDonalds w Zgierzu, na forum w jakiejś galerii czy dwóch też :

http://allegro.pl/bmw-m3-e46-e36-zacisk ... 10165.html

Napisz, zapytaj co By Ci zaproponował... :)

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 16:58 
Przyjaciel forum

Zdzira 850I napisał(a):
a kosztowny taki stoptech i mocny w hamowaniu???? i jakich felg minimum wymaga rozmiarowo???

19", 20", sa mniejsze.

http://www.turnermotorsport.com/p-1526- ... 63-m6.aspx

deejeys napisał(a):
Zdzira 850I, były jakiś czas temu fajne zaciski dedyk pod e34/e39 z mega tarczami, nie widze ich teraz.

Ostatnio widziałem tą M-ke ze Szczecina z tymi Brembo pod McDonalds w Zgierzu, na forum w jakiejś galerii czy dwóch też :

http://allegro.pl/bmw-m3-e46-e36-zacisk ... 10165.html

Napisz, zapytaj co By Ci zaproponował... :)

Ma byc profesjonalny projekt, a druty proponujesz. Wiesz, ze zaciski z Porsche sa zaprojektowane do auta, ktore ma tyl znacznie ciezszy od przodu (chyba, ze pochodzilyby z Cayenne albo Panamery) i w E32 sie nie sprawdza (chyba, ze ma byc wyglad, a nie skutecznosc)?

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 17:16 
Przyjaciel forum

320Cd @ 2.5 M50Turbo.
Vermilion napisał(a):
Ma byc profesjonalny projekt, a druty proponujesz.

Ok, ok. 10tyś za zaciski z tarczami + jakieś 1500zł za projekt i wykonanie adapterów? + jakieś tam na pewno koszty, nie wiem co z pompą czy da sobie radę, fakt faktem w 15tyś się zmieści pewnie :)

Vermilion napisał(a):
Wiesz, ze zaciski z Porsche sa zaprojektowane do auta, ktore ma tyl znacznie ciezszy od przodu (chyba, ze pochodzilyby z Cayenne albo Panamery) i w E32 sie nie sprawdza (chyba, ze ma byc wyglad, a nie skutecznosc)?

Wiem o tym, pisałeś to już :) Były dyskusje na ten temat. Ogólnie masz rację zapewne :) ma znaczenie też umiejscowienie zacisku? W panamerze mnie intryguje - mocowanie przodu bo Tył znów ma jak bmw. 911 odwrotnie, przód jak BMW, tyły odwrotnie. Tak czy siak jestem pewny, że wiedzy Ci nie brakuje, ale jak sobie pomyślę, że Zdzira miałby wrzucić 15tyś na heble do tego auta które toru nigdy nie zobaczy to jakoś wydaje mi się to totalnie wystrzelone w kosmos... I zrobienie BB kitu na bazie czegoś z AMG, czy Porsche jak dla mnie ma sens... Ta Słowiańska krew :)

Jak tak sobie na szybko liczę to tu jak by iść po bandzie to 60tyś to pikuś na ten projekt :rotfl:

Nie no wsadzić tu więcej niż 30tyś to trochę wariactwo, bo auto tak czy siak nie wykorzysta nigdy tych możliwości... Wiem, że satysfakcja będzie ogromna ale to auto nigdy nie da takiej frajdy jak powinno. wolałbym zrobić tu wolny wydech, jakieś fajne bajery do m60 żeby to ryczało jak dzikie, może nawet coś a'la itb ? sam nie wiem, żeby była mega przyjemność z jazdy bez radia, może jakiegoś strokera, sam nie wiem! I kupić sobie drugie auto typu nawet to e30/e36 i tam się bawić...

Wsadzisz LS-a, a będzie Ci szkoda bokiem pójść, bo zawsze możesz w coś uderzyć i zniszczyć budę. I tak w koło będzie...

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 18:11 
Przyjaciel forum

ale mi frajde daje kop na wprost nie latanie bokiem także nic sie nie martw

i please skończcie z tym e30/36 te budy mi sie nie podobaja mam wydać kupę forsy na cos co w ogóle do mnie nie przemawia bo jest lżejsze??????

no bez przesady 15k na heble nie wyddam ni uja dla samej zasady koło 5-7k na heble będę przeznaczał ni uja więcej

pamiętajcie to nie będzie auto na tor ani ato do brania zakrętów to ma być w uj szybka limuzyna do jazdy na wprost także podniecanie się heblami za 15k czy zawiasami za drugie tyle ma mały sens

auto ma być ciut niżej jakieś raptem 20-30mm przód i tył albo w ogóle nic nie rusze albo z 15-20mm i ma hamowac lepiej a nie jak bolid f1

PostNapisane: 8 stycznia 2014, 23:05 
Przyjaciel forum

deejeys napisał(a):
Wiem o tym, pisałeś to już :) Były dyskusje na ten temat. Ogólnie masz rację zapewne :) ma znaczenie też umiejscowienie zacisku? W panamerze mnie intryguje - mocowanie przodu bo Tył znów ma jak bmw. 911 odwrotnie, przód jak BMW, tyły odwrotnie. Tak czy siak jestem pewny, że wiedzy Ci nie brakuje, ale jak sobie pomyślę,

Oczywiscie, ze ma, ale na umiejscowienie zacisku ma wplyw tak wiele rzeczy, ze nie napisze Ci dlaczego jest tak, a nie inaczej w konkretnym modelu - wplyw na to ma glownie budowa zawieszenia i jego wywazenie, rozklad mas w aucie, chlodzenie itd.

deejeys napisał(a):
że Zdzira miałby wrzucić 15tyś na heble do tego auta które toru nigdy nie zobaczy to jakoś wydaje mi się to totalnie wystrzelone w kosmos... I zrobienie BB kitu na bazie czegoś z AMG, czy Porsche jak dla mnie ma sens...

Tlumacze Ci juz ktorys raz, tanio <> dobrze ;) Jezeli mamy szukac dobrej, tanszej alternatywy - to swap Brembo z GTRa mialby sens - ale tez nie beda ani tanie w adaptacji, ani tanie w eksploatacji.

deejeys napisał(a):
Ta Słowiańska krew :)

No, no, cos jak wydech z M3 w 320d :D Tez mowilem jak to bedzie dzialalo...

Zdzira 850I napisał(a):
pamiętajcie to nie będzie auto na tor ani ato do brania zakrętów to ma być w uj szybka limuzyna do jazdy na wprost także podniecanie się heblami za 15k czy zawiasami za drugie tyle ma mały sens

auto ma być ciut niżej jakieś raptem 20-30mm przód i tył albo w ogóle nic nie rusze albo z 15-20mm i ma hamowac lepiej a nie jak bolid f1

Nie doceniasz jak wazne jest dopracowane zawieszenie do dobrego startu na prostej. Po co wydajniejsze hamulce, chyba nie musze tlumaczyc - chcesz w racjonalnym czasie wyhamowac ciezkie auto, nie proponuje Ci montazu ceramiki :rotfl:

Tak czy inaczej, nadal nie widze sensu tego projektu, LS wrzucony do dowolnego popularnego muscle cara, bedzie zawsze robil wiatrak z takiego E32 ;)

PostNapisane: 9 stycznia 2014, 00:09 
Forumowicz

Moja opinia: jak już robić coś takiego, o czym mowa, z E32, to tylko na silniku BMW.

LSX to bardzo fajne silniki, ale do amerykańskiego auta lub ewentualnie katowanego driftowozu E36/E30.

A przy takich założeniach o jakich tu mowa, to tylko silnik BMW.

PostNapisane: 9 stycznia 2014, 11:03 
Przyjaciel forum

no i co mi zaproponujesz z bmw o mocy powyżej 400km bez doładowania i bez światłowodów???????

Vermilion ok hamulce będa lepsze ale nie sądzisz, że 7k starczy na ich wzmocnienie??? Bo na razie mówimy o hamulcach z aut supersportowych jak porsche czy gtr a ja się osiągami do nich nie zbliże mimo podobnej mocy bo mam dupna aerodynamike i masę jak lokomotywa :)

Vermilion czego nie zrobie i tak mnie cos objedzie jestem tego świadom ale zrozm ja nie chcę małego sportowego autka nie i tyle chyba mam prawo do własnych przekońań auto ma być szybkie ale ma też mieć wugląd który MI odpowiada i wnętrze, które Mi odpowiada itd. A mi odpowiada e32 i koniec kropka.

Z drugiej strony jaki sens ma w ogóle trzymanie dzisiaj e32??? :hyhy: Także temat sensu darujmy :)

PostNapisane: 9 stycznia 2014, 11:17 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
Zdzira 850I napisał(a):
i masę jak lokomotywa :)

W Twoim przypadku głownie o to chodzi że żeby tego ciężkiego klocka zatrzymać są potrzebne konkretniejsze hamulce, ale czy "aż" z Porsche?
Żeby po wszystkim się nie okazało że warto było dołożyć kilka tys. na lepsze heble...

PostNapisane: 9 stycznia 2014, 11:58 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E38
Kod silnika: M60B30
Tak czytam,czytam,czytam, i nie wierze,że nikt jeszcze koledze nie powiedział że temat jest bez sensu, :] :] :rotfl: :rotfl:

Zdzira 850I napisał(a):
no bez przesady 15k na heble nie wyddam ni uja dla samej zasady koło 5-7k na heble będę przeznaczał ni uja więcej

a jak już to przeczytałem, to stwierdzam,ze kolega jeszcze nie wytrzeźwiał po sylwestrze i do tego gó.no się zna.

A reszta zamiast od razu napisać co i jak, to jeszcze go nakręca, nie wiadomo po co, ls-y,silniki z vipera, 1000 konne 2jz, może od razu turbine od myśliwca niech wsadzi.

PostNapisane: 9 stycznia 2014, 12:24 
Przyjaciel forum

to skoro jesteś takim znawcą itp to oświeć mnie co i jak miszczu riposty.....

a że bez sensu juz napisali tylko czytać trzeba umieć

PostNapisane: 9 stycznia 2014, 12:42 

Moje BMW: E36&E46&F30
Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
marasgtr a ja się w ogóle nie dziwię użytkownikowi Zdzira 850I że chce mieć autko nietuzinkowe z dość dużą mocą każdy ma jakąś zajawkę jedni pakują w moc e32 a nie którzy setki tysięcy w caraudio... powiedział kolega jasno że nie interesują go małe sportowe dupowoziki i na tym poprzestańmy. Chce mieć e32 bo taka buda mu odpowiada takie wnętrze mu odpowiada i za to go szanujmy i wspierajmy w tym projekcie by dopiął swego bo wiadomo jak kończy większość tych projektów... mam wrażenie że w tym wypadku będzie inaczej. Także podpowiadać koledze jak działać a nie smęcić nad sensem tego ;)

PostNapisane: 9 stycznia 2014, 12:42 
Forumowicz

Zdzira 850I napisał(a):
no i co mi zaproponujesz z bmw o mocy powyżej 400km bez doładowania i bez światłowodów???????

Już pisałem, M60B40 doładować kompresorem. Po krótkim researchu, przy dobrym strojeniu, seryjny silnik wytrzymuje ponoć do 500 koni. A jeśli by go zakuć to już w ogóle lajcik. To by było chyba najfajniejsze rozwiązanie pod względem oryginalności auta. Silnik taki jak od nowosci, tylko doładowany. Piękna sprawa takie E32 740i+++ Sam napisałeś, że to nie kolejne wyprute E36, więc szkoda zaburzać obraz ładnego klasyka amerykańskim LSem mimo że to świetny silnik. Oczywiście to tylko moja opinia.
Albo S62B50 + modyfikacje N/A, to już będzie z 440 koni. Ewentualnie doładować go, tylko tutaj nie wiem jak ten silnik to znosi - pewnie ma seryjnie dość wysoki stopień sprężania.

Zresztą chyba sam rozważałeś na początku te opcje, dopiero później temat zszedł na LSy.

Kolejna opcja to M62B46 z X5 4.6is (347 koni) i jego doładować kompresorem.

Jest jeszcze S85B50 507 koni z M5 E60, wrzucali już ten motor do E30 i chyba E34, ale ja bym osobiście to nie szedł ponieważ to dość problemowy silnik.

PostNapisane: 9 stycznia 2014, 12:48 
Przyjaciel forum

Moje BMW: Z3
sln napisał(a):
Kolejna opcja to M62B46 z X5 4.6is (347 koni) i jego doładować kompresorem.

Jest jeszcze S85B50 507 koni z M5 E60, wrzucali już ten motor do E30 i chyba E34, ale ja bym osobiście to nie szedł ponieważ to dość problemowy silnik.

Ludzie czytajcie! Ma być bez światłowodów.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 212 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 11  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1