BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 3 maja 2025, 13:08

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 3 marca 2008, 13:12 
Zacna persona forum

Regie napisał(a):
hmm... teraz to ja juz nic nie wiem :) na 7 cali 225? to na 7,5 jaka? chodzi zeby to miało ręce i nogi... Inaczej jest na feldze 17 calowej bo profil opony jest mniejszy i im mniejsza szerokość tym nawet ładniej to wygląda.. ale ja mam duży profil więc to bardzo brzydko wygląda. :mur:

Co wy tak kombnujecie milion opcji z tymi oponami ? Wejdź sobie na jakąś stronkę gdzie masz podane zamienniki twoich oryginalnych opon i zobacz jaka szerkośc i profil opony i ci najbardziej pasuje szerokościowo i profilowo... U mnie było ori 195/70/14 a zamiennik który najmniej przy przekłamał prędkość na 17stkach to 215/45 ale stwierdziłem że nie chcę tak szerokiej opony i założyłem 205/50 i na feldze 8 cali jest jak dla mnie okej ale jakby to było 215/45 to by było naoptymalniej.

Obczaj Mój Najszybszy w Mieœcie Wóóóóz Wariat ! E28 520i Edition

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 4 marca 2008, 09:34 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39
Kod silnika: M52TUB28
Dobra dzięki Panowie.. Jakos sobie poradze :) Taki program mam ale tu chodzi o to zeby opona wyglądała ładnie na feldze a nie jaki jest zamiennik bo to wiem.
W każdym bądź radzie dzięki za pomoc.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 30 sierpnia 2008, 10:22 
Pierwsze kroki

Witam.
Mam tu link który morze być pomocny.
Katalog opon - zamienniki opon

Pomagam koledze znalesc jakies kola do E36 318iS.
Chcemy spr. zalorzyc 17" z E46 M, z oponami 225/45/17

Obrazek . Obrazek

Pozd...

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2008, 19:15 
Pierwsze kroki

Witam, ja z pytaniem takowym, wrzucając alu dla przykładu BORBETY Obrazek z tyłu a z przodu bez takiego rantu to są bodajże 7 i 9.5 cala czy zmieściły by się na tym opony z przodu 205/55 w rozmiarze 16" a z tyłu 225/55 czy nie byłoby problemu ze zmieszczeniem tych opon w nadkola ? czy już zawieszenie powinno być gruntownie przerobione. Oczywiście jest to tylko pytanie a model do jakiego się pytam to E36 touring. Wygladalo by to jakos juz sensownie ?

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2008, 19:28 
Przyjaciel forum

Moje BMW: *
Kod silnika: *
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=147922
takie borbety to do E30 sa dobre raczej, a co do opon to na standardowe 17" zaklada sie najczesciej 225/45.

Tytuł:
PostNapisane: 3 września 2008, 19:32 
Pierwsze kroki

ja pisałem, że tylko dla przykładu. A na 17 to już trochę pieniędzy trzeba, a sądzę że tak będzie w miarę ok i nie drogo, i zmieniać chyba nic nie trzeba by było co ?

Tytuł:
PostNapisane: 16 października 2008, 11:57 
Forumowicz

Moje BMW: 320d
Kod silnika: N47
Dzimi napisał(a):
Witam, ja z pytaniem takowym, wrzucając alu dla przykładu BORBETY Obrazek z tyłu a z przodu bez takiego rantu to są bodajże 7 i 9.5 cala czy zmieściły by się na tym opony z przodu 205/55 w rozmiarze 16" a z tyłu 225/55 czy nie byłoby problemu ze zmieszczeniem tych opon w nadkola ? czy już zawieszenie powinno być gruntownie przerobione. Oczywiście jest to tylko pytanie a model do jakiego się pytam to E36 touring. Wygladalo by to jakos juz sensownie ?

na tył musisz dac 205,profil od ciebie zalerzy ja mam 55 i będzie gites. ja mam 215/55/16 i troszke słchac niekiedy hrrr

A powiedzcie mi panowie do felg 18 o calu 8" czy oponka 225/40/bedzie oki oczywiscie w modelu e36 328i

Pozdrawiam

STYL I KLASA-------->MOJA BYÂŁA MAÂŁOLATA :07:

Obrazek

Trzeba siĂŞ cieszyĂŚ z tego co siĂŞ ma, bo zawsze mogloby sie wogole nie mieĂŚ nic lub mogÂłoby sie mieĂŚ gorzej...

Tytuł:
PostNapisane: 17 października 2008, 21:18 
Forumowicz

Panowie wiec jak to jest na felge 17 8 calowa mozna zakładac oponke 205/45/17 czy lepiej 215/45 lub 215/50

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 48 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1