MareczeK_750 napisał(a):
Ja chce wszystkie jednakowo

A co do białej E32 to kozak felgi

Tył ciemniej niz przód jesli chodzi o szyby to mi sie nie podoba... a powiedzcie mi jedno... w jaki sposób wyjac szybe z drzwi ??

Ewentualnie jakby mi ktos dał opis jak je wszystkie wyjac zeby je przyciemnic to bylbym wdzieczny

Jak chcesz zdemontować tapicerkę, to musisz najpiejr zdjąć drewienka z drzwi. Podważasz po zewnetrznej stronie drewienko śróbokrętem. Drewienko odskakuje na zatrzaskach. Potem masz dwie śróby trzymające rączke po jednej i po drugiej stronie (rozmiar klucza 8, dobrze mieć nasadkowy). Potem cała tapicerka trzyma się na takich kołakch plastikowych. Najlepiej spokojnie wkładać śrubokręt pod tapicerkę (zacznij od dołu) i odciągać. Potem na środku trzyma się tapicerka na jedym mocowaniu zatrzaskowym i na górze przy chromach na takich spinkach. Ja je podwazałem śrubokrętem (między chrom a boczek i odpychasz do zewnątrz), ale potejżewam, że można szarpnąć i pójdzie do góry. Nie zapomnij o rygielu do drzwi (odkręca się). Potem dwie chyba kostki i cięgno do klamki. To środkowe mocowanie to trzeba CIĄGNĄĆ DO GÓRY
Przy przednich dzwiach pamiętaj o elektryce lusterek. Podważ śrubokrętem wyciągnij i rozczep kostek. Co do tylnych drzwi i el. szyb to ja wyciagałęm przycisk, ale kabel jest na tyle długi, że możesz zdemontować boczek, a potem rozpiąć kostke.
Żeby wyjąc szybe trzeba pewnie demontować siłownik, ale tego nie robiłem wiec niech ktoś inny podpowie.
Edit: To dużym drukiem to zmiana jaką dokonałem. Środkowy zaczep (jak jest ten uchwyt od zamykania drzwi to na dolnym mocowaniu) wyciąga się do góry. Nie można ciągnąć do siebie, bo się go połamie, co prawda pewnie będzie można go reanimować, ale już On tak trzymać nie będzie.