BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:53

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 23 lipca 2009, 18:10 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
bafi napisał(a):
Zdzira 850I napisał(a):
Co za tym idzie pewne osoby mają już dosyc tych wynurzeń rodem z PS i jakichś tam NFS

No to po co loguja sie na forum i czytaja posty skoro maja dosyc pytan? Forum to przede wszystkim pytania i odpowiedzi...zal peel :wstyd: :wstyd: :wstyd: i jeszcze raz :wstyd:

zgadzam się z bafi, czasem lepiej nic nie pisać niż kogoś pociskać bez przyczyny

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 09:39 
Przyjaciel forum

Moje BMW: 740i 6gang
Kod silnika: M60B40
ja nikogo nie pociskam bez przyczyny przyczyną jest to, że takich tematów powstaje masa a dziwnym trafem ukończonych przeróbek ( albo może inaczej w ogóle zaczętych ) jest chyba 2 na forum to o czym mówimy to zwykłe bajkopisarstwo pisanie co ślina na język przyniesie bo dzisiaj mi do głowy wpadło turbo bo mam wolne 200zł :)

Forum jest od pisania panowie racja i od odpowiadania też racja panowie ale..

Nie jest od śmiecenia ciągle tymi samymi tematami które i tak się kończą niczym bo autor nie realizuje projektu do tego tekst, że zrobi to za 1500zł Was jeszcze nie oświecił, że on nie ma pojęcia o czym pisze?? Albo rady, żeby założyć turbinę z 740d bo tam jest większa tam są dwie małe turbiny bo to jest twin turbo :)

Może ja też założę nowy temat o turbo bo kiedyś mi taka myśl na 5s wpadła do głowy w moim M62 ??

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 10:10 
Forumowicz

Mysle że mozna by juz było zamknąć ten temat poniewaz mozna gdybac nad takimi sprawami a ludzie i tak będa zakłądac takie tematy. Najlepiej to ignorowac dla wlasnego zdrowia i zaoszczędzenia sobie nerwow. Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 14:11 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Tak jak pisalem powyzej... temat przeniesc do Kat. HUMOR... ;)
Najpierw kolego pokaz w galeri ta swoja 530d....... :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 24 lipca 2009, 16:56 
Pierwsze kroki

Projekt fajny. Wstaw foty jak skonczysz

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 00:23 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E91 LCI
Kod silnika: N53B30A
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=157967
wacoBMW napisał(a):
chciałem napisać że wykoanie tego to ok 1500zł

Bajki. W okolicach tek kwoty to do 3.0d jest chip na 225KM.

Taki projekt to sztuka dla sztuki, nie racjonalny ani ze względów ekonomicznych ani przyrostu mocy. Nowe turbiny, skrzynia, cały osprzęt, komp, samo kupno tych elementów już spory wydatek. Znaleźć kogoś kto ogarnie temat też trudno bo takich niewielu więc koszt robocizny kosmos. Dwa, przy takich wzrostach mocy wypadało by coś zrobić z zawieszeniem. Trzy, nikt nie da Ci gwarancji że wszystko będzie grało, ale zakładając że będzie ok to już mamy koszt kilkudzieścięciu tysięcy peelenów. A po tej wypowiedzi:

wacoBMW napisał(a):
gdybym miał 80koła to bym kupił 535d

Wnioskuje że koledze chodzi przedewszystkim o przyrost mocy a nie o sam projekt.

Typer EURO 2016 - I miejsce

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 16:10 
Specjalista

Moje BMW: F07 535dx
Kod silnika: n57
Witam
Nie wiem dlaczego tak mocno nastawiony "anty" ?
bialy napisał(a):
Taki projekt to sztuka dla sztuki, nie racjonalny ani ze względów ekonomicznych ani przyrostu mocy.

Kolega Vermilion wkleił tu link z tego forum gdzie mowa jest o 300ps.
Jeśli chodzi o przyrost mocy pomysł jak najbardziej racjonalny.
Co do koszów ,zakładając że kolega znajdzie zaplecze u innego kolegi........... trochę kluczy,spawarkę i trochę zdolności manualnych. Bez większych problemów wymieni turbinę ,i poprawi wydech- sam bez kosztowo.
Napisał w swoim poście samą prawdę !!!! wymienione modyfikacje mają wpływ na przyrost mocy.
Powracając do tematu :
Turbinka z autka po dzwonie da się znaleźć za 1500zł. Na allegro ogłaszają się firmy które przełamały monopol na chipowanie i z hamownią drogową!!!! przez OBD robią remaping za 700zł. A jak trafi na chłopka co nie tylko na zarobek liczy to sam się zaangażuje w projekt i strojenie w cenie i korekty będą.
I gdyby kolega bliżej mieszkał sam poświęcił bym temu trochę czasu.
Więc na początek 2200zł to nie jest wiele i nie specjalnie kolega się pomylił, czas realizacji 2 dni z browarem w ręku. Potem naturalnie mądra eksploatacja tak aby sobie innym i furce krzywdy nie zrobić.

Tak jak wcześniej koledzy pisali !!!!!!!! dział dobry temat dobry , pomysł dobry i widzę że wiedzę też jakąś posiada.

Rozmowa była by zupełnie inna gdyby kolega zadał pytanie "jakie ringi kupić bo właśnie to dla wielu jest TUNING"
Panowie dla mnie właśnie takie rezanie to jest tuning wszystko inne to gust :04:

Pozdrawiam Kzysiek

Ostatnio edytowano 25 lipca 2009, 16:19 przez Roger-Nysa, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 16:11 
Specjalista

........! błąd poszło 2x

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 16:31 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
ROGER-NYSA napisał(a):
jakie ringi kupić

HAHAHAHAHAAAAHAHAH :super: i jeszcze zapomniales dodac "jakie felgi kupic"

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 16:51 
Zacna persona forum

bafi, ROGER-NYSA, no co wy...przesadzcie...może niedługo bede zmienia samochód to załoze nowy temat
" co tym razem kupi Orso"
bedziemy rozmyślać i analizowac nawzajem liżac sobie to i owo ;)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 16:54 
Przyjaciel forum

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57D30
Garaż: www.tinyurl.com/podol-e39
bafi napisał(a):
i jeszcze zapomniales dodac "jakie felgi kupic"

cicho :cisza: ja też się podpytuję jakie felgi by najlepiej pasowały do mojej piąteczki :D

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 17:11 
Specjalista

Witam
bafi napisał(a):
"jakie felgi kupic"

bafi ........... to jeszcze jest spoko .
Ci prawdziwi "Tunerzy" wymieniający turbinki ,często nie wiedzą co to Vacum pompa.
A my się czepiamy tych co " felinek"-(wiejski slang ) chcą zmienić.
Ci sami jak im przy ruszaniu zapiszczy to w pamiętniku piszą : dzisiaj spaliłem gumę .
Kleją brewki a kolegom w pracy opowiadają jaki to M pakiet jest cool.

Podoba mi się :hurra:

Pozdrawiam Kzysiek

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 17:45 
Przyjaciel forum

Hmmm jak twierdzisz Roger, że on to w 2 dni ogarnie i przerobi najlepiej za 2000zł to powodzenia ale twoja wiedza mnie poraża :) Żyjcie dalej w swoim świecie bajek i turbo cudów których i tak nikt nie wykona

A do autora tematu czemu od razu V8 nie kupiłeś bez żadnych cudów miałbys 600KM a te 530d po tych modach będzie tyle wpierdzielać co 540 :)

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 17:59 
Zacna persona forum

Zdzira 850I napisał(a):
do autora tematu czemu od razu V8 nie kupiłeś bez żadnych cudów miałbys 600KM a te 530d po tych modach będzie tyle wpierdzielać co 540

Moze dlatego ze ma np. gospodarstwo rolne, naprawde tanio rope...może dostał samochód w prezencie, a moze wygrał.

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 18:11 
Zacna persona forum

Moje BMW: X5 G05 40i
Kod silnika: B58
ROGER-NYSA napisał(a):
Ci prawdziwi "Tunerzy" wymieniający turbinki ,często nie wiedzą co to Vacum pompa.
A my się czepiamy tych co " felinek"-(wiejski slang ) chcą zmienić.
Ci sami jak im przy ruszaniu zapiszczy to w pamiętniku piszą : dzisiaj spaliłem gumę .
Kleją brewki a kolegom w pracy opowiadają jaki to M pakiet jest cool.

szczam hahaahahaha :rotfl:

Orso napisał(a):
bafi, ROGER-NYSA, no co wy...przesadzcie...może niedługo bede zmienia samochód to załoze nowy temat
" co tym razem kupi Orso"
bedziemy rozmyślać i analizowac nawzajem liżac sobie to i owo ;)

odpisze jako pierwszy w tym temacie :rotfl: bedziemy rozkminiac i sie sprzeczac co do wyboru modelu i razem z autorem marzyc jak to bedzie jak juz kupi... :rotfl:

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 18:32 
Uzależniony od forum :)

Moje BMW: E39 @ e46 @ e36
Kod silnika: m52b20 @ m43b16
Zdzira 850I napisał(a):
Hmmm jak twierdzisz Roger, że on to w 2 dni ogarnie i przerobi najlepiej za 2000zł to powodzenia ale twoja wiedza mnie poraża :) Żyjcie dalej w swoim świecie bajek i turbo cudów których i tak nikt nie wykona

A do autora tematu czemu od razu V8 nie kupiłeś bez żadnych cudów miałbys 600KM a te 530d po tych modach będzie tyle wpierdzielać co 540 :)

dobrze gada ;) popierammmmm

Tytuł:
PostNapisane: 25 lipca 2009, 21:44 
Specjalista

Witam
I własnie tak może powstać konstruktywna rozmowa.
Zdzira 850I napisał(a):
Hmmm jak twierdzisz Roger, że on to w 2 dni ogarnie i przerobi najlepiej za 2000zł to powodzenia ale twoja wiedza mnie poraża

Nie wiem w ile dni On czy Ty "Zdziro 850I " wyciągali byście układ wydechowy oceniałem po sobie . Dwa dni na wymianę turbiny i rezanie wydechu to sporo czasu. Naturalnie towar i sprzęt pod ręką musi być.
Ale w zasadzie mam do Ciebie pytanie czym Cię tak poraziłem strasznie? Jeśli to nie jest realne powiedz dlaczego!

Pozdrawiam Krzysiek

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2009, 09:33 
Przyjaciel forum

Roger poraziłeś mnie tym, że zespół inżynierów pracujących za grube kafle euro w fabryce BMW wymyśla taki silnik jego układy i osprzęty miesiacami potem sie okazuje, że silnik zostaje kilkakrotnie wybrany silnikiem roku ( 3,0d ) a Ty chcesz to poprawić w dwa dni z p"Zdziśkiem" w garażu za pomocą spawarki i wiedzy na poziomie co najwyżej technikum mechanicznego??

Bez obrazy ale w ten sposób twoja niewiedza mnie poraziła :) Do tego te teksty, że 2000zł starczy na taki rpojekt najpierw radzę sie dowiedzieć ile same wtryski będą kosztowały nowe bo chyba do tak wzmocnionego auta ne założysz używek bo robienie auto które z pojemności 3,0 ma wyciagać spokojnie 300KM na samych używanych częsciach ( wtryski , turbina, osprzęt ) i w dodatku za pomocą kogoś kto nie ma o tym pojęcia ( no chyba, że autor tematu ma już taki projekt za soba ale wątpię ) to napewno będzie to udany i bezawaryjnie działający samochód o mocy chyba raczej 130KM :rotfl: :hyhy:

Ludzie jakby to takie porste było , żeby fabryke w 2 dzionki przeskoczyc to nie sądzicie, że co drugie BMW w tym kraju miałoby 500KM z jakiegoś kompresorka lub turbinki??

Swoja drogą autor juz sie nie odzywa, galerii nie założył ( pewnie w przeciwieństwie do robienia hybrydowego turba nie umie wkljeać zdjęć na fourm :rotfl: ) więc dla mnie to nastęny temat nadający sie do działu humor - nie piszemy co ślina na język przyniesie :)

A sowja droga Roger jak umiesz w dwa dni zrobić z 3,0d 193KM 300KM to radzę założyć coś ala Puz albo zgłosić sie do monachium bo w tym gronie jesteś wybitnie niedoceniany :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2009, 09:37 
Przyjaciel forum

Aham nie pisz, że dwa dni wyciągałeś turbo i układ wydechowy bo to mały ułamek roboty jaka trzeba by wykonać przy takim projekcie :) Więc nie porównuj jakiejs tam naprawy autka do przeróbek na wielką skalę :)

Tytuł:
PostNapisane: 26 lipca 2009, 11:43 
Forumowicz

Moje BMW: S4 Avant
Kod silnika: 4.2 v8 344 KM
Mysta wacoBMW założył taki sam wątek na racingforum ale z ciekawszymi kwiatkami. Np: chciałby do starego M57 zapiać skrzynie od 535d (automatyczną)..... :wstyd:

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 64 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1