BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 17:35

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4309 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 216  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: [EXX] Czy te felgi będą pasować do mojego BMW
PostNapisane: 4 stycznia 2012, 18:09 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E46
Kod silnika: m52tub28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=112464

Dobry filmik :super:
Wyobrażam sobie upuszczenie tak auta na chińskich felgach :szok:

PostNapisane: 4 stycznia 2012, 18:16 
Przyjaciel forum

Hubson napisał(a):
Dobry filmik :super:
Wyobrażam sobie upuszczenie tak auta na chińskich felgach :szok:

Z zadnymi felgami aluminiowymi tak nie zrobisz, Schmidt'y maja ranty wykonane w calosci ze stali nierdzewnej (nie tylko nakladki), a felga z filmu jest skrecona z dwoch zewnetrznych stalowych rantow, normalnie wewnetrzna obrecz jest aluminiowa. Plus jest taki, ze ciezko je uszkodzic, minusem jest spora waga tego rozwiazania.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

PostNapisane: 4 stycznia 2012, 18:39 
Forumowicz

Moje BMW: E36/8
Kod silnika: M52b28
Garaż: http://bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=94843
Vermilion napisał(a):
Nie przeszkadza Ci waga tych felg?

A dlaczego mam mi przeszkadzać? Silnik raczej da radę, hamulce myślę że też tego nie odczują. Tył to jakieś 12,5 kg, przód chyba więcej (co jest trochę dziwne). Narazie rozważam zamianę na takie koła, swoją drogą zawsze mi się one podobały na e46.

PostNapisane: 4 stycznia 2012, 18:52 
Przyjaciel forum

jasiel napisał(a):
Vermilion napisał(a):

A dlaczego mam mi przeszkadzać? Silnik raczej da radę, hamulce myślę że też tego nie odczują. Tył to jakieś 12,5 kg, przód chyba więcej (co jest trochę dziwne).

Zwaz je, przod powinien wazyc w okolicach 18.5 kg, wiec w 12.5 kg z tylu nie wierze. To bardzo ciezkie felgi (musza miec duza nosnosc), moim zdaniem bedziesz narzekal na to jak sie na nich jezdzi.

PostNapisane: 6 stycznia 2012, 12:31 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46 coupe
Kod silnika: n42b20
Witam serdecznie.Co powiecie o feldze ronal r50 aero? http://www.google.pl/imgres?q=ronal+r50 ... x=94&ty=60 Co prawda temat o tych felgach wisi juz od wczoraj w dziale VT i jeszcze nie doczekal sie realizacji ale chcialem Was zapytac o ogolne opinie i wrazenia jak takie kolo mogloby przypasowac do e46 coupe.Wiem.ze moge znalezc sie w ogniu krytyki ale chcialem sprobowac czegos nowego i wejsc w dziewicze tereny zmian w swoim aucie :rotfl: Przekopalem caly internet i nie znalazlem chocby jednego bmw na tych felgach.Tak wyglada np. audi s3 na nich,dla mnie dobrze http://beakersblog.tumblr.com/post/7009704125 Czy to naprawde jest profanacja? :| Sam juz nie wiem,prosze podpowiedzcie.Moze inna kolorystyka tej felgi bylaby lepsza lub polerka calej powierzchni.Czy kolor auta ma tu jakies znaczenie?Czy Wy byscie cos takiego zalozyli?Chodzi mi tylko o estetyczna strone przedsiewziecia pozdrawiam

PostNapisane: 6 stycznia 2012, 13:21 
Zacna persona forum

Moje BMW: e46 320td
Kod silnika: M47TU
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 46&start=0
maciej79 napisał(a):
Witam serdecznie.Co powiecie o feldze ronal r50 aero? http://www.google.pl/imgres?q=ronal+r50 ... x=94&ty=60 Co prawda temat o tych felgach wisi juz od wczoraj w dziale VT i jeszcze nie doczekal sie realizacji ale chcialem Was zapytac o ogolne opinie i wrazenia jak takie kolo mogloby przypasowac do e46 coupe.Wiem.ze moge znalezc sie w ogniu krytyki ale chcialem sprobowac czegos nowego i wejsc w dziewicze tereny zmian w swoim aucie :rotfl: Przekopalem caly internet i nie znalazlem chocby jednego bmw na tych felgach.Tak wyglada np. audi s3 na nich,dla mnie dobrze http://beakersblog.tumblr.com/post/7009704125 Czy to naprawde jest profanacja? :| Sam juz nie wiem,prosze podpowiedzcie.Moze inna kolorystyka tej felgi bylaby lepsza lub polerka calej powierzchni.Czy kolor auta ma tu jakies znaczenie?Czy Wy byscie cos takiego zalozyli?Chodzi mi tylko o estetyczna strone przedsiewziecia pozdrawiam

Zrobiłem Ci VT .
viewtopic.php?f=2&t=67405&start=1620

Obrazek

PostNapisane: 6 stycznia 2012, 14:04 
Pierwsze kroki

b mma w,wielkie dzieki.tak szczerze to na czarnym wyglada to znacznie gorzej niz na srebrnym aucie.ale cos mi to juz rozjasnilo :D no i teraz czekam na opinie i deszcz krytyki...........albo zachwytu :rotfl:

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f ... 7#p1313697 moze wypowie sie Esiu,ktoremu w jednym z topicow tak bardzo te kolka sie podobaly

edit: nie pisz post pod postem, edytuj

PostNapisane: 7 stycznia 2012, 11:59 
Forumowicz

Moje BMW: e46 MPakiet
Kod silnika: m47DO1 ++
Garaż: http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=108114
Witam
Kupiłem na lato BBS RC 17"x8J et 20 ( cztery jednakowe) dodam że che je założyć do e46 polift m pakiet,
w planach mam opony Michelin Pilot Sport 215/45 jak myślicie będzie tarło na takim zestawieniu??
Żeby nie robić niepotrzebnego bałaganu jakie pierścienie centrujące do tego zestawu założyć ??
Pozdrawiam
Krzysinio

Diesel power 217km/422nm

PostNapisane: 7 stycznia 2012, 12:10 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Vermilion napisał(a):
jasiel napisał(a):
Witam
Czy felgi 19/9 i 19/10 et odpowiednio 48 i 45 z oponami przód 235/35 tył 245/35 podejdą do e46 touring z obniżeniem 50/30. Jeśil chodzi o przód wiem że to zagra martwię się trochę tyłem. Robiłem przymiarkę tylniej felgi (bez opony) to jest dosyć ciasno . Miał ktoś może coś takiego założone u siebie.

Zalezy od opon, jezeli wybierzesz takie z zaokraglonymi sciankami, trzymajace rozmiar katalogowy, to na pewno ryzyko przycierek bedzie mniejsze. Poza tym 245/35R19 to zly rozmiar, lepszy bylby 255/30R19 - beda nizsze, wiec ryzyko przytarc tez powinno byc mniejsze.

Witam, mam pytanie czy koła o których mówił kolega wyżej podejdą do e46 compact 2002r ?
Drugie pytanie ile wazą te felgi?

pozdrawiam

PostNapisane: 7 stycznia 2012, 21:37 
Przyjaciel forum

mwiciu napisał(a):
Vermilion napisał(a):
jasiel napisał(a):
Witam
Czy felgi 19/9 i 19/10 et odpowiednio 48 i 45 z oponami przód 235/35 tył 245/35 podejdą do e46 touring z obniżeniem 50/30. Jeśil chodzi o przód wiem że to zagra martwię się trochę tyłem. Robiłem przymiarkę tylniej felgi (bez opony) to jest dosyć ciasno . Miał ktoś może coś takiego założone u siebie.

Zalezy od opon, jezeli wybierzesz takie z zaokraglonymi sciankami, trzymajace rozmiar katalogowy, to na pewno ryzyko przycierek bedzie mniejsze. Poza tym 245/35R19 to zly rozmiar, lepszy bylby 255/30R19 - beda nizsze, wiec ryzyko przytarc tez powinno byc mniejsze.

Witam, mam pytanie czy koła o których mówił kolega wyżej podejdą do e46 compact 2002r ?

Tak.

mwiciu napisał(a):
Drugie pytanie ile wazą te felgi?

Przod ~18.5 kg, tyl ~20.0kg. Generalnie bardzo podobnie do calych kol, zlozonych z lekkich felg 19" i opon.

PostNapisane: 7 stycznia 2012, 23:39 
Pierwsze kroki

mam do Ciebie pytanko Vermilion.Chodzi mi o Wasze felgi model consilium.sa one w rozmiarze 19 cali o szerokosci 8.5 cala i 9.5 cala.Czy na przod gdyby przyszla felga 8.5 to et powinno byc 35 a na tyl 9.5 et te wieksze czyli 42 ?i opony odpowiednio 235/35/19 i 255/30/19 ?i jeszcze jedno,ktora felga z Waszej oferty o rozmiarze 19 ma najwiekszy rant i ile cm on ma?dzieki...

PostNapisane: 7 stycznia 2012, 23:51 
Przyjaciel forum

maciej79 napisał(a):
Czy na przod gdyby przyszla felga 8.5 to et powinno byc 35 a na tyl 9.5 et te wieksze czyli 42 ?i opony odpowiednio 235/35/19 i 255/30/19 ?

Tak dokladnie taki komplet pasuje do E46. Z tym, ze proponowalbym Ci albo opony 225/35R19 i 255/30R19, albo 235/35R19 i 265/30R19, ale wszystko jest tez kwestia obnizenia.

maciej79 napisał(a):
i jeszcze jedno,ktora felga z Waszej oferty o rozmiarze 19 ma najwiekszy rant i ile cm on ma?dzieki...

Jezeli pytasz o 19", to Divinus i Virtus maja 3.5" przy 19x9.5"

PostNapisane: 8 stycznia 2012, 11:58 
Forumowicz

Moje BMW: E46 320td
Kod silnika: M47N
Witam

Mam pytanko czy dam rade upchać bez poszerzania nadkoli do mojego Compacta felgi z:

BMW X5 E53
Przód: 9x19" ET 48
Tył: 10x19" ET 45

Poniezej wrzucam fotki compacta na takich kolach ale bez opon, także nie wiem.... :zdegustowany: :zdegustowany:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek

PostNapisane: 8 stycznia 2012, 14:24 
Pierwsze kroki

Moje BMW: E36 Compact
Kod silnika: M52B28
Witam i prosze o porade :)
mam takie felgi:
obrazek zapozyczony z neta...

Obrazek

no i musze je odswiezyc i teraz rodzi sie pytanie na jaki kolor je pomalowac by ladnie wygladaly na M-Compakcie w kolorze oczywiscie najlepszym :P Avusblau :) opony beda na nich 215/45/17 i 225/45/17 i docelowo gleba -40 ;)

PostNapisane: 8 stycznia 2012, 16:15 
Przyjaciel forum

Pako320td napisał(a):
Mam pytanko czy dam rade upchać bez poszerzania nadkoli do mojego Compacta felgi z:

Wyzej w tym temacie masz juz odpowiedz.

PostNapisane: 8 stycznia 2012, 17:16 
Uzależniony od forum :)

Kod silnika: BCY+
Nie chce zakładać tematu, wiec myśle, że mój problem sie tutaj kwalifikuje :]

Na jakiej zasadzie zmierzyć ile moge dystansu dołożyć? Po prostu sprawdzić ile luzu między nadkolem, a kołem ? Czy są na to jakies odpowiednie metody... ?

PostNapisane: 8 stycznia 2012, 18:35 
Przyjaciel forum

beny. napisał(a):
Na jakiej zasadzie zmierzyć ile moge dystansu dołożyć? Po prostu sprawdzić ile luzu między nadkolem, a kołem ? Czy są na to jakies odpowiednie metody... ?

1. Przykladasz cos plaskiego do plaszczyzny kola
2. przykladasz cos plaskiego do krawedzi nadkola
3. mierzysz odleglosc miedzy nimi
4. ???
5. PROFIT !!! :cwaniak:

PostNapisane: 8 stycznia 2012, 20:54 
Forumowicz

Moje BMW: e36 sedan
Kod silnika: m52b20
witam
moje pytanie to czy felgi
BORBET T
8 i 9.5J, ET 35 17'
wejdz mi do e36 bez rozszerzania nadkoli??
wydaje mi sie ze z tymi 8j nie bedzie problemu a co z tymi 9,5???
droga sprawa jaka najwezsza opone mozna zalozyc na te 9,5???

nikt nie pomoze???

PostNapisane: 9 stycznia 2012, 22:15 
Forumowicz

Moje BMW: E36 328i
Kod silnika: M52B28
Vermilion napisał(a):
Przod ~18.5 kg, tyl ~20.0kg. Generalnie bardzo podobnie do calych kol, zlozonych z lekkich felg 19" i opon.
Tylne są lżejsze! Jest to odczuwalne nawet gdy je podnosisz, miałem koła od X5 na E46 Touring, Ważą ~12,5kg tył, przód tak jak napisałeś.

Przód jest OK. Z tyłu na twardym zawieszeniu nie obcierało, na miękkim felga rysowała nadkole przy oponach 255/30 Pirelli pzero nero był dość mocny stożek. Przednie koła są niestety ciężkie i w 320d odczuwały to hamulce, przyśpieszenie też nędza, ale auto wyglądało 'perfect fit' :)

PostNapisane: 10 stycznia 2012, 10:09 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e46
Antonio3er napisał(a):
Vermilion napisał(a):
Tylne są lżejsze! Jest to odczuwalne nawet gdy je podnosisz, miałem koła od X5 na E46 Touring, Ważą ~12,5kg tył, przód tak jak napisałeś.

Przód jest OK. Z tyłu na twardym zawieszeniu nie obcierało, na miękkim felga rysowała nadkole przy oponach 255/30 Pirelli pzero nero był dość mocny stożek. Przednie koła są niestety ciężkie i w 320d odczuwały to hamulce, przyśpieszenie też nędza, ale auto wyglądało 'perfect fit' :)

To trochę dziwne przecież tylna felga jest niby szersza a co za tym idzie powinna być cięższa...no chyba ze to tak specjalnie zrobione jest pod x5 przód jest znacznie cięższy od tylu to i felga musi być solidniejsza?!?! eech nieważne

No właśnie auto wygląda idealnie na tych kolach dlatego na wiosnę takie założę:) obecnie moje letnie kola 18" z oponami waza 24kg jedna co wydaje mi się dużo...przy przyspieszaniu nie jest to takie odczuwalne a mam 320d 150km. tak wiec te od x5 tez raczej tragedii wielkiej nie będzie oby:)

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4309 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 216  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1