Witam. To ja napisze jak u siebie zrobiłem. Najpierw opis a następnie fotki dodam.
Na początku wymontowanie kloszy, zdjęcie szkieł i nastepnie wykrecenie odbłysników. Także ze lampy na czesci pierwsze rozebrałem.
Swiatła mijania: Na soczewkę założyłem 3 blaszki do okoła żeby tylko soczewka swieciła, i zamalowane na czarno zeby były ciemnie jak sie na nie patrzy, blaszki z papieru najpierw dociete na wymiar a pozniej z aluminowej blachy 0.23 mm grube zrobione na gotowo. Całośc za pomoca silikonu i opaski metalowej skrecanej złożyłem, soczewke zakryłem tasma i malowałem matem ciemnym za 10zł do 600 stopni C.
Swiata drogowe: Tu juz musiałem krzyze zrobic, (chciałem kupic gotowe ale na allegro nie moglem znaleśc wieć sam zrobiłem) krzyże odmierzyłem na papierze i następnie z blachy wyciąłem drogche paprania było bo do dość delikante i małe. grubośc blachy do 0.9mm tez aluminum a przykrecone za pomoca małych kątowników do kloszy w 2 miejscach.
Całoś jak narazie sie trzyma tylko jest jeden minus... lampy przed zabiegiem nie parowały w ogole, teraz cały czas paruja i to przez to ze je rozebrałem, złozyłem jak były, uszczelki sa bdb stanie a nie wiem czemu tak jest, bo przez rozebraniem nie parowały,, ale cóż...
A teraz pare fotek.. robione tel. 2 mpix wiec jakośc nie najlepsza.
tu z paieru blaszki na okrycie soczewki
nastepnie załozeone blaszki i pomalowane juz:
to samo tylko w przyblizeniu:
tak wyglada lampa po okryciu soczewki, widać róznice w ciemnosci w porownaniu do swiatęł długich:
nastepnie krzyże: tak wygladaja przed pomalwaniem i wmontowaniem:
a tak złoznone

:
krzyż w lampie ale biały jeszcze:
krzyz w lampie tez jeszcze biały:
tu małe porownanie lamp

:
a tu auto przed i po zabiegu:
Wiecej zdjec rozebranych lamp nie posiadam, zdjecia auta moge zrobić.
Moze nie widac tego tak na foto ale sa naprawde ciemne i ładnie to wyglada + swiecąca sama soczewka.
W planach ciemne kierunki i halogeny. Pozdro.