KrzysiniO napisał(a):
Witam podejdą takie felgi do e46 2.0d sedan polift ??
FK motorsport ( nie wiem czy to dobra firma ani jaki to model

)
8x18 et 35 225/40
9x18 et 35 255/35 ( nie za szeroko) wg moich wyliczeń będą 2mm bardziej schowane niż bbs rc 8x17 et 20 ( jeśli się nie myle to nie wejdą)
link do aukcji
http://moto.allegro.pl/felgi-5x120-fk-1 ... 19263.htmljeśli można to poproszę opinię o tych felgach na pw żeby nie robić offtopa ( o co chodzi z tą wciągniętą oponą, czy nie za szeroko do e46 2.0d, itp)
Pozdrawiam i z góry dziękuję za pomoc
Krzysiek
FK Motorsport = FK Automotive (jakosc felg taka sama jak ich gwintow).
Beda pasowaly do sedana, tyle, ze opona na tyl to 235/40R18, 255/35R18 bedzie przycierala przy tym ET, chyba, ze zrobisz porzadek z wewnetrznymi rantami tylnych blotnikow.
Tomasz1505 napisał(a):
witam, powie mi ktoś jakie rozmiary mają 10j et 13 w felgach 3tlg to znaczy ile cali ma rant a ile bęben
7 bęben i 3 rant dobrze mi się wydaje?
W tak prosty sposob tego nie przeliczysz, wszystko zalezy od kszaltu rotora, moze byc wypukly, plaski, albo troche wklesly i to juz zmienia proporcje miedzy zewnetrzna i wewnetrzna obrecza.
Tomasz1505 napisał(a):
i jeszcze jedno pytanie oryginalnie w oz futura rotor powinien być za bębnem czy między rant a bęben?
Rotor jest przykrecany z tylu, do wewnetrznej obreczy.
puzoL napisał(a):
Moja decyzja padła na 205/50 i felgi od seri 7, 17x8 is24. Podobają mi się felgi które nie chowają się w nadkolach, dlatego decyzja na felgi z trochę wyższym et. Wejść - wejdą, ale czy przy takiej kombinacji nie będą nigdzie ocierać? Zapewne ktoś już próbował takim, bądź podobnym zestawieniem.
Pamietaj tylko, ze oponami hamujesz, poza tym chronia felge, 205/50R17 na feldze 8.0" to juz troche malo, jezeli nie bedziesz uwazal to szybko podrapiesz ranty.
Sadze, ze nawet z gleba i tak waskimi oponami nie bedziesz mial problemu z przycieraniem.
puzoL napisał(a):
czemu te? Lubie pełne felgi i wydaje mi się, że będą odpowiednie na nasze polskie drogi:) moja dalsza koncepcja to polakierowanie ich na kolor czarny (w kolor auta), lekkie opuszczenie (50-40/20), nerki również czerń..
Tak pelne felgi beda wygladaly jak stalowki z daleka.