Ukasz napisał(a):
esiue30 napisał(a):
moim skromnym zdaniem najlepsze do driftu było by e30 z motorem M50B25 + TURBO
mysłisz że miało by 507 KM.... chodz w zaszdzie to chyba osiągalna wartośc ale sadze że taka sama moc z wolnossącego silnika o pojemności 5 litrów znacznie lepiej sobie poradzi niż turbodoładowane 2.5 litra
a cene takiego turbo też raczje konkretna by była

M50 turbo bedzie lepiej latać w E30 niż V10 z M5 takie projekty już są i wszystko jest w nich ogarnięte od A do Z.Moce z M50 turbo dochodzą do +800KM (wszystko zależy od nakładów kasy).Do 400KM można uturbiać bez zakuwania.No i podstawa to to że nawet w PL są ludzie i zakłady które zrobią Ci to bardzo profesjonalnie.Koszty uturbienia M50 zaczynają sie od 10tyś zł w góre (zależy od setupu).Ciekaw jestem skąd dostać silnik od nowej M5 i jestem pewien że bedzie on bardzo fajnie drogi.Następną sprawą jest swap tego motorka do E30/E34.Czy ktoś już to robił? Może w PL już ktoś to ogarniał? Nie sądze!Nie zdajesz sobie chyba sprawy ile jest elektroniki w tym silniku i jak jej nie ogarniesz to możesz tylko pomarzyć o takim projekcie.Myśle ze są w PL może ze 2 profesjonalne zakłady (VTG,KSR) które by sie podjęły takiego zadania ale koszta w porównaniau z uturbianiam M50 będą ogromne.Lepsze jest to co jest dobre, "łatwe" i sprawdzone.Widziałem już wiele projektów które umierały bo był słomiany zapał i małe umiejętniści/możliwości jego wykonania.Mimo wszystko życze powodzenia
P.S. D2 ma zawieszenia do BMW.Trzeba tylko dobrze poszukać.Są już dostępne w PL.
Musisz pamiętać że sam swap silnika to nie wszystko.A gdzie zawias, przeniesienie napędu, skrzynia biegów, hamulce itd itp ?Moim zdaniem szkoda takiego silnika do rzeźby

.Za taka kase którą musiałbyś wpakować w ten projekt żeby on miał ręce i nogi to spokojnie kupisz sobie dobre rozwojowe auto i jeszcze go ładnie podkręcisz.Bedziesz sie wtedy cieszył bezawaryjną jazdą.A jak z tym coś Ci nie wyjdzie to bedziesz królem lawet czego osobiście nikomu nie życze.Pozdr.