Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Qvstra
|
Tytuł: [E46] Amortyzatory z 330cd do 318i Napisane: 22 sierpnia 2015, 12:25 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
mam mozliwosc kupna amorow sachs advantage z 330cd w dobrej cenie, a jako ze moje w 318i sa na wykonczeniu to pomyslalem, ze bylaby to zmiana na plus. jednak znajomy mowil mi, ze to nie podejdzie i samochod bedzie stal o wiele wyzej niz w serii. jest sens kupowania zestawu z 330cd do 318i?
|
|
Góra |
|
 |
fun_tha_mental
|
Tytuł: Re: [E46] Amortyzatory z 330cd do 318i Napisane: 31 sierpnia 2015, 19:45 |
|
 |
Pierwsze kroki |
 |
Posty: 58 Lokalizacja: DWR Moje BMW: E46, E61 Kod silnika: N42B20, M57B25
|
Z powodu samych amortyzatorów wysokość się nie zmieni. Jeśli założysz sprężyny od 318, to będzie stał na standardowej wysokości. Zmieni się za to prawdopodobnie charakterystyka tłumienia. 330 jest cięższy z przodu, więc i amortyzatory muszą być sztywniejsze niż w 318.
_________________ Nie trzeba być zamkiem by być nawiedzonym
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 2 ] |
|