Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
Kompottt
|
Tytuł: [E36] M43 turbo czy kompresor ?. Napisane: 7 listopada 2021, 09:35 |
|
 |
Pierwsze kroki |
Wiek: 27 Posty: 8 Lokalizacja: Opolskie Moje BMW: e36 95'r Kod silnika: m43b18 Garaż: Był: Kompot 00' z m43tu b19 Jest: Touring 95' z m43 b18
|
Cześć i czołem po długim nie bycie. Trochę pokopałem szukajke odnośnie uturbiania czy doładowania kompresorem m43 ale nic zdatnego nie znalazłem a zawracać gitary komuś na pw nie chciałem. Sprawa ma się tak że w kebabie e36 mam stare poczciwe m43 i nie widzi mi się swap zwłaszcza ,że autko jest raczej do nauki/zabawy(nie mówię tylko o nakurwianiu na rondach etc. etc.) a i czasem jako daily posłuży. Staram się ogarnąć to w miarę budżetowo i bez cebulenia oczywiście. Celował bym w +/- 180-200 koni żeby trochę się pobawić a i żeby jednak sobie to trochę pojeździło. Co do moich umiejętności to kalafiorkiem nie jestem który wczoraj się urodził i ma dwie lewe ręce ale jakimś tam szpecem również.. Ogarnąć ogarne a jeśli jakiś byłby jakiś problem to posiłkował bym się forum czy też samym wójciem google. Ale do sedna. Budżetowo chcę zbudować m43 na około 200 koni. Czy któryś z was forumowicze mógłby oszacować coś takiego,jak by się to miało etc etc. Jakoś bardziej przekonany jestem do Kompresora niżeli turbo z racji samego tego jak to wstaje etc. ale Turbo też bym nie pogardził. Odnośnie strojenia to również powinienem podołać także źle raczej nie będzie. Dzięki za jakiekolwiek wskazówki i Miłego Popołudnia. [PS] Jeśli jest gdzieś wątek z zapytaniem jak mój którego no nie znalazłem to Sorki i odeślijcie mnie do niego ewentualnie.ee
|
|
Góra |
|
 |
Lincoln
|
Tytuł: Re: [E36] M43 turbo czy kompresor ?. Napisane: 7 listopada 2021, 10:22 |
|
 |
Specjalista ds osiągów |
 |
|
Budżet jaki chcesz przeznaczyć?
_________________ I miejsce Zlot BMW-Sport 2013, w sumie II miejsce, bo Waldek wygrał finał III miejsce Zlot BMW-Sport 2014 (pow. 3L) Mistrz Grand Prix Polski 2014 Street RWD II wicemistrz GPP 2015 Street RWD Wicemistrz GPP 2016 Street RWD Mistrz Polski PZM 2024 Street RWD
|
|
Góra |
|
 |
Szczurek1986
|
Tytuł: Re: [E36] M43 turbo czy kompresor ?. Napisane: 7 listopada 2021, 10:33 |
|
 |
Uzależniony od forum :) |
 |
Wiek: 38 Posty: 23155 Lokalizacja: Łódź Moje BMW: E36&E46&F30 Garaż: E36 316i Compact & E46 320CI Coupe & F30 320D Sedan
|
Kompottt, wiem że takiej odpowiedzi nie oczekujesz ale na okolice 200km to lepiej zrobić swap i mieć sporo spokojniejszą głowę.
|
|
Góra |
|
 |
wojtasWLK
|
Tytuł: Re: [E36] M43 turbo czy kompresor ?. Napisane: 7 listopada 2021, 22:05 |
|
 |
Zacna persona forum |
|