Regulamin działu
Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.
Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu
Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|
Autor |
Wiadomość |
ellmo
|
Tytuł: [E36] jakie hamulce Napisane: 20 czerwca 2008, 10:47 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
witam musze wymienic hamulce w e36 328 i zasanawiam sie zeby wlozyc jakies wieksze np z e46. probowal ktos moze zakladac te rarcze i klocki (przod i tyl) ewentualnie tylko przod? a moze macie jakas inna propozycje bo orginalne heble nie za dobrze radza sobie z ta moca
|
|
Góra |
|
 |
Padre325
|
Tytuł: Napisane: 20 czerwca 2008, 11:35 |
|
 |
Forumowicz |
|
Ja mam przełożone z E46 330i i pasują idealnie jarzma, zaciski i tarcze- cały komplecik.
Tarcze większe aniżeli w M3 E36, o ile pamiętam 325mm
Pamiętaj tylko o tym, że na zimę będziesz potrzebował stalowe siedemnastki z zimówkami.
_________________ a oto foty mojej gabloty http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=26770
|
|
Góra |
|
 |
ellmo
|
Tytuł: Napisane: 20 czerwca 2008, 20:54 |
|
 |
Pierwsze kroki |
|
dzieki za info o zimowkach bo nawet o tym nie pomyslalem;] zauwazylem ze masz szpere u siebie ile trzeba za cos takiego zaplacic? i duzo tam jest roboty i zmieniania tego wszystkiego wiesz moze ?
|
|
Góra |
|
 |
Padre325
|
Tytuł: Napisane: 20 czerwca 2008, 21:16 |
|
 |
Forumowicz |
|
masz 328i, także obecnie masz most z przełożeniem 2,93 o ile dobrze pamiętam.
Gdybyś zmieniał to najlepiej na most ze szperą z 2.5 lub M3 3.0, które mają przełożenie 3.15. Lepsze przyspieszenie przy minimalnej utracie prędkości maksymalnej, z której i tak nie korzystasz.
_________________ a oto foty mojej gabloty http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=26770
|
|
Góra |
|
 |
|
Strona 1 z 1
|
[ Posty: 4 ] |
|