odpowiedz na kilka pytan:
esiue30 napisał(a):
kupiłem 8000k i jak bede chciał zmienić na 6000k to wystarczy zmienic żarniki czy tu przetwornice się róznią? czy może przetwornice są standardowe jak to z tym jest?
przetwoernice są te same wymieniasz tylko żarniki, a jeśli chodzi o barwe to 8000K to za dużo najlepszym wyborem jest 5000K bo ma najwiekszą liczbe lumenów (czyli świeci najjaśniej), ja mam 8000K i po jakiś czasie się przyzwyczaiłem, ale teraz znowu ciemno. a na początku troche oczy bolą.
esiue30 napisał(a):
będe kupował drugi zestaw do halogenów więc pewnie sie dogadamy
do halogenów raczej cieżko ci bedzie zamontowac chyba że zrobisz ostrą przeróbke.
Konop napisał(a):
ja tez sie zastanawiam nad zalozeniem xenonow ale mam takie pytanie czy jak zaloze zarniki xenonowe to nie bede mialdlugich swiatel ?? e36 320 coupe '93r.??
w e36 są żarówki h1 bądź h7 w zależności od lamp, ale od długich jak i od krótkich są oddzielne żarówki wiec nie stracisz świateł drogowych.
Humi9 napisał(a):
i jest Super , mam pytanie jeśli auto nie było wyposażone w spryskiwacze na zderzaku , rok produkcji to (1994) to czy muszę je założyć by nie mieć problemów z chłopcami Radarowcami
ogólnie to według przepisów polskich jest tylko że lampa xenonowa musi mieć autopoziomnicowanie (gdyż światło jest bardzo rozproszone i żeby nie oślepiać innych kierowców) oraz że temperatura świecenia nie może być wyższa niż 6400K. Co do spryskiwaczy to nawet oryginalnie montowane w e46 lampy xenonowe niektóre nie miały spryskiwaczy. A jak policja cię zatrzyma to wyjmij mu żarnik i na nim jest napisane H (żarówka halogenowa) a nie d (żarówka xenonowa) wiec o co chodzi?