BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 2 maja 2025, 14:41

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E 36] Obszycie skórą
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 16:09 
Forumowicz

Witam. Mam dwa pytania związane z obszyciem skórą wnetrza coupe. Pierwsze, to czy zna ktoś zakład w Krakowie lub okolicach (do 100 km), najlepiej sprawdzony, drugie, to jakie dwa kolory wybrać. Rozmawiałem już w dwóch zakładach i mają terminy na 3 misiące do przodu zajęte. Co do kolorów, to planuję na pewno czarny w połączeniu z żółtym, albo bordowym.
Jeśli ktoś ma u siebie podobne wnętrze, to z góry dzięki za zdjęcia. Inne kombinacje kolorów też wchodzą w grę. Auto jest czarne(diamentschwarzmetallic).Chcę obszyć część obić drzwi i tylnych boczków, te, na których jest materiał, np. na bordowo, na bordowo również środki foteli i kanapy i może mieszek dźwigni zmiany biegów i ręcznego. Reszta, czyli brzegi siedzeń i brzegi kanapy na czarno. Zamiast bordowego może będzie żółty, ale układ kolorów raczej pozostanie. Nie wiem jeszcze w jakim kolorze zrobić zagłówki (mam tylko przednie) i czy mieszka od biegów i ręcznego nie zrobić na czarno. Kierownicę i gałkę biegów mam już obszyte fabrycznie.

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 16:12 
Pierwsze kroki

sorry że sie wpierdzielam, ale proponuje do czarnej coupetki jasną skóre, albo połaczenie jasnej z czarną, niebieski czy żółty to takie wiejskie...:P

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 16:21 
Forumowicz

Nie wpierdzielasz się, każda sugestia jest dla mnie ważna, bo jeszcze nie podjąłem ostatecznej decyzji.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 16:33 
Częsty bywalec

Moje BMW: 330Ci/535D/M3/M3/X5
jesli bym obszywal to tak - wszystko bezowa skora .. i zeby to wygladalo na fabryczne ;)

napewno bym nie robil dwukolorowych .. a najchetniej to poszukalbym wnetrza od eMki :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 16:53 
Częsty bywalec

Wg mnie 2 kolory to festyn , takie jest moje zdanie , a do diamandschwatrz to najlepiej pasuje skóra w kolorze "Safrangelb" czyli takim bananowym

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 16:57 
Forumowicz

Też myślałem nad wnętrzem od emki, ale wiecie, że to nie ma tak na zawołanie i to jeszcze komplet w przyzwoitym stanie. Dodam, że auto mam w pełni oryginalne, zawieszenie fabryczne M technik i dodałem jedynie przedni zderzak i tylne lampy od emki + przód Hella na xenonie. Tak, że raczej obszyje swoje siedzenia. Może jeszcze jakieś pomysły? Ten beżowy jest niegłupi.

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 17:11 
Uzależniony od forum :)

zeby nie bylo festynu to raz ze jednokolorowa tapicerka a dwa to albo cala czarna albo bezowa...

chyba ze ma byc awangardowo to proponuje np calosc bordowa albo czerwona...poszukaj sobie jak to sie robi w Alfach :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 17:12 
Częsty bywalec

ewentualnie cos z tych kolorów
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 17:38 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
a ja proponuje poszukac oryginalnego srodka i foteli ze skory BMW :),i fakt ciemne auto jasna skora :)

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 17:42 
Pierwsze kroki

Widze że koledzy mnie popieraja, serio zainwestuj w jasną skórę, bez mieszania festynowego :) ten czerwony tez nie jest głupi albo czarne fotele z takimi jakby perforowanymi wstawkami jak na adidasach :P

Tytuł:
PostNapisane: 11 kwietnia 2006, 23:00 
Przyjaciel forum

Moje BMW: E36 323ti Compact
Kod silnika: M52B25
Tylko ,beżowa skóra :!: :!: ,która moim zdaniem wygląda cudownie w czarnej beemce.

moje CB -- > President Harry II ASC + Sirio ML-145

Mój mały czarny diabełek BMW 323Ti Compact

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2006, 08:35 
Forumowicz

Zgadzam się, że beżowa skóra pasuje do czarnego auta, ale wiązałoby się to w moim przypadku z wymianą całego wnętrza, bo przecież nie zrobię przodu foteli beżowych, a tylne plastiki foteli, boczki i cała reszta pozostaną czarne. Najlepiej kupić wszystko oryginalne i najlepiej od emki, ale nigdzie nie ma. Musiałbym trafić na cały komplet do tego w fajnym kolorze, nie poniszczony i do tego jeszcze od coupe. Wszyscy wiedzą jakie są różnice między sedanem a coupe; fotele inne, kanapa inna, o obiciach drzwi nie wspominając. Tak, że muszę pozostać przy opcji zrobienia całkowicie czarnej tapicerki, która nie bardzo mi się podoba, lub połączenia czarnego z jakimś innym kolorem, ale tak, żeby, jak piszecie, nie zrobic wsi lub festynu. W ogóle dbam o oryginalny wygląd mojego auta i staram się nie odbiegać stylem od tego, co wyszło z fabryki, a jeśli już, to niewiele. Poza zmianami, które opisałem wcześniej mam jeszcze założone 5-cio ramienne 16" od E46 i przedni pas na szerokiej nerce, ale myślę, że są to zmiany raczej w dobrym smaku. Nawet szyb nie zaciemniałem. Tapicerkę niestety muszę zrobić, bo materiał zaczyna się już strzępić, a wiadomo, że jak robić, to najlepiej skórę, jeśli bez tej opcji wcześniej auto się kupiło. Gdy kupowałem, to wybór coupe był nieduży, a wolałem auto niebite i w dobrym stanie niż na odwrót i ze skórą. Tak, że i teraz nie mam dużego wyboru, tylko jaki kolor wybrać?

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2006, 09:20 
Przyjaciel forum

Moje BMW: BMW E46
Kod silnika: M47N
a cos takiego ??:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96562821 ,od cabrio chyba bedzie pasowac do coupe.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2006, 10:32 
Częsty bywalec

Moje BMW: E91+E36M54
Kod silnika: N47 + M54
przód pasuj, ale tył już nie. wnetrze z M-ki to jakieś 700 eur (czarna skóra bdzie jeszcze droższa).

jak już mówimy o wnętrzu e36 to może ktos wie czy da sie z e46 przedni fotele wrzucic(rozstaw prowadnic, dlugosc prowadnc-mocowan, całkowita szerokość fotela)? a jak nikt nie wie to może ma możliwosc sprawdzenia i podania jakichs wymiarów.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2006, 11:16 
Forumowicz

Vanos: niestety z kabrio, tak jak kolega pisze, tylko przednie fotele spasują. Z tyłem można by kombinować, ale ja mam dzielone oparcie, a kabrio ma podłokietnik i dwa miejsca z tyłu. Poza tym boczki tylne całkiem inne. Facet raczej przodu samego nie sprzeda, a tyłu i tak do tego nie dobiorę.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2006, 13:47 
Uzależniony od forum :)

skoro nie bezowe to zrob czerwona skore lub bordowa...bedzie bardzo awangardowo...

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2006, 14:10 
Forumowicz

Właśnie zostanie chyba przy bordowym, bo byłem dzisiaj w jednej firmie i widziałem różne auta, co zrobili do tej pory i bordowy bardzo ładnie wygląda. Dzwoniłem też do kilku, m.in. Java design, i dowiadywałem się czy dużo ludzi robi dwukolorowe tapicerki. Okazało się, że grubo powyżej 50%, a w jednej firmie koło Krakowa większość to zamówienia z zagranicy. Terminy mają zajęte na 3 miesiące do przodu, więc chyba to świadczy, że robią dobrze i ludzie u nich zamawiają. Umówiłem się jednak gdzie indziej za miesiąc, a kolor mogę wybrać do tygodnia wcześniej, tak, że mam jeszcze 3 tygodnie, żeby się zastanowic. Może w międzyczasie trafi się jakiś jasny środek od emki coupe, bo to wychodzi praktycznie w tych samych pieniądzach.

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2006, 14:31 
Częsty bywalec

Moje BMW: E91+E36M54
Kod silnika: N47 + M54
niby w tych samych ale jak obszyjesz to masz nowa skóre, w takim kolorze jaki sam wybrałeś, a jak kupisz to skora juz zawsze jest nieco zmęczona.

nie wiecie jak wyglada sprawa foteli e46 -> e36 ?

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2006, 19:06 
Forumowicz

Moje BMW: e36
Kod silnika: M43
a może taka kombinacja: czarna skóra na fotelach a plastiki drzwi + tunel i ewentualnie cząść deski w alcantarze,hmm??? kumpel ma w toyocie i jest suuuper. Z drugiej strony skóra/alcantara na plastikach długo nie będzie żyła - zadrapania ,jeżeli użytkujesz auto na codzień.

pozdrawiam

..niejedzie to ale co ja poradzę

Tytuł:
PostNapisane: 12 kwietnia 2006, 19:12 
Częsty bywalec

vanos24 napisał(a):
a cos takiego ??:
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=96562821 ,od cabrio chyba bedzie pasowac do coupe.

Gość chyba na głowe upadł z tą ceną do cabrio, skóra zniszczona, fotele zwykłe , nie sportowe, to ja bym za moje fotele musiał chyba wołąć z 5000 zł :?: chore...

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 30 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1