nie jest dramat ale fajnego poradniaka po pl brak...
Na poczatku demontujesz kierunek, otwierasz maske i z gory widac ze trzyma sie on na takiej plastikowej lapce ktora trzeba troche odgiac. Ladnie wyskoczy, ja go nie odlaczalem, wisial sobie przez cala operacje.
Reflektor trzyma sie na 4 srubkach bodajze. Do 2 z nich przydalby sie klucz nasadowy na tryczce z przedluzka. Dobrze sprawdzaja sie tanie zestawy srubokretow z koncowkami takimi jak do kluczy.
Lampa lekko wychodi, odczepiasz kable i masz takie 4 metalowe zaczepy ktore podwazasz srubokretem. Teraz masz plasikowa obudowe i szklane klosze oddzielnie. Odblysnik wyjmujesz i czyscisz (dobre sa chusteczki do matryc lcd dostepne w kazdym komputerowym). Jak juz sie dobrales to masz plastikowy klosz i okragle szklo ktore jest zlapane lekko sylikonem z 2 stron kazde. Obcinasz sylikon nozem (idzie gladko) i jak wyjmiesz szkla to tez czyscisz. Warto przeczyscic lampe w srodku.
Teraz na ringi przyklejasz w odpowiednich miejscach kawalki tasmy dwustronnej i wkladasz w klosz. Po wcisnieciu szkiel idealnie sie dopasuja i przykleja. Warto to przetrenowac na sucho

Szklo po wlozeniu ringow wchodzi troche na sile ale ring sam sie dopasuje i ulozy wiec tylko pilnujh zeby nie pekl. Kable puszczas gora i wyprowadzasz z boku odblysznikkow. Ja wymontowalem pozycyjne i kabelek wepchnalem we wtyczke z tylu. Przez chwile nawet myslalem zeby obciac wtyczke do pozycyjnych i wszystko zlutowac ale dobrzez ze tego nie zorbilem. Przetwornice wepchnalem za odblysnik ale niestety ciezko ja potem wydobyc bez demontazu lampy. Niestety przetwornica czesto sie psuje (kilka osob ma taki problem z tego co czytalem na forum). Mi padla po 2 tygodniach. Warto kupic taka ktora ma dluga gwarancje i sprzedawca nie bedzie sie migal. Co prawda wszystkie te zestawy to ten sam produkt (zmienia sie tylko logo sprzedawcy na opakowaniu)