hej
wiem ze tutaj takie tematy nie sa za bardzo akceptowane lecz bardziej krytykowane,
wiem ze najlepiej jest pisac o rozmiarze felg lub zawieszeniu gdzie na forum bylo to juz setki razy...ale do rzeczy. Kilka osob zadawalo takie pytanie jak stuningowac silnik m30b35 i kazdy pisal chip wydech barany a ze reszta jest strasznie droga zabawa..wiec troche poszukalem pozbieralem informacji i dziele sie nimi:
informacje z mojej strony to:
zmiana walka rozrzadu na ostrzejszy czyli z 264 na 272(moze byc i catcams299 ale po co??) np od m30b28 lub m30b30 ale ten sprzed 86 roku produkcji moze byc bodajze nawet od silnikow b32 b33 jezeli ktos wie lepiej niech poprawi
do tego zmiana przepustnicy z prawej strony na lewa duzych kosztow to nie pochlania a silnik odrazu lepiej reaguje bo nie dostaje cieplego powietrza, przytym wyrownanie i wypolerowanie kanalow dolotowych w ssacym. Kolektor wydechowy, nie musza byc jakies finezyjne barany ale mozna samemu uspawac kolektor z nierdzewki lub rdzewki jak kto woli pod wzor oryginalnego tylko bardziej wygladzonego i dluzszego do tego przelotowy wydech (ja mam tyl supersprinta dedykowany) bez katalizatorow!! Mozna takze podniesc stopien sprezania planowanie glowicy??lub dla bardziej zaawansowanych wymiana tlokow na te od wersji bez kata(sprzed 86r) one tez podnosza stopien sprezania. wisienka na torcie bedzie mocniejsza pompa paliwa no i moga byc wydajniejsze wtryski ale te ktore sa tez sobie poradza!! wszystko to trzeba jeszcze poukladac jakims chipem lub kupic cos z rodzaju ecu master(jezeli cos zle niech ktos poprawi) ale nie kazdy umie podpiac i wysterowac.
przy takim steupie i wystrojeniu moc ok 240-250 KM a w niektorych przypadkach 260 :br:
wszystko mozna znalezc na e30.de w zakladce motoren, m30
Ps. ja swoja przerobke planuje rozpoczac w listopadzie gdzie nie bedzie mi potrzebna tak bardzo bmka

sugestie i dodatkowe pomysly mile widziane
maly przyklad ze silniki w n/a m30 maja duza moc
http://www.youtube.com/watch?v=_toLhM8JyT8