Warto, warto. Osiągi diametralnie się poprawią, a spalanie spadnie.
Co do obiecywanych 210PS to różnie z tym wychodzi. Każdy egzemplarz jest inny i inaczej reaguje na program. Zazwyczaj jest tak, że moce tabelaryczne podawane przez tjunerów odnoszą sie do na prawdę idealnego egzemplarza, przy czym program nie jest zbyt mocny.
Swego czasu miałem A6 2.5 TDI V6 150PS w serii. Na "standardowym" programie miałem tak jak obiecywali w tabelach 185PS. po jakimś czasie poszedłem na hardcoor i zrobiło się 200PS. To był już max na seryjnych gratach, choć praktycznie nadal bezdymny.
Pamiętaj jednak, że nie liczby są ważne. Najistotniejszy jest moment obrotowy. Najlepiej dośc płaski i w jak najszerszym zakresie obrotów. Co z tego że będziesz miał np 500Nm przez 200obr/min i gwałtowny spadek. Lepiej mieć mniej i w szerokim zakresie. nie daj ponieść się liczbom.
Nawet niewielki przyrost, ale w szerokim zakresie obrotów spowoduje banana na twarzy i znacznie poprawi osiągi. U mnie w A6 na korekcie programu, podciągnięcie o 15PS, 10Nm i poszerzenie zakresu obrotu efekt był jakby koniów doszło z 30

W konfrontacji z moim drugim autem różnica yła kolosalne, gdy wcześniej szły łeb w łeb.