BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 4 maja 2025, 20:58

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E46] obcieranie.
PostNapisane: 28 sierpnia 2009, 17:30 
Poszukaj zanim zapytasz

witam wszystkich : ) pewnie przerabialiscie to juz setki razy ale fajnie jak by mi ktos to wytlumaczyl jak prostemu czlowiekowi . niedawno stalem sie szczesliwym posiadaczem e46 328i z 2000 roku . wszytsko bylo fajnie autko kupilem z 30000 km na liczniku na nowych 18 kach z oponkami zarowno nowymi rozmiar 225 / 40. draznilo mnie ze takie byly odstepy w nadkolach wiec wymienilem sprezyny na krotsze przod poszedl w dol o 4cm tyl o 3 cm. przed wymiana zostalem zapewniony ze nie ma mowy o zadym tarciu chyba ze bede jechal z 5 piecioma osobami i bagazem wtedy bedzie trzec .. final byl taki ze zrobilem im awanture pieniazki zostaly mi oddane i wyszedlem .teraz staram sie naprawic swoja glupote .. jak zapobiec tarciu ? dziekuje z gory .. wierze ze znajdzie sie zagorzaly mechanik gdzies tam i wesprze dobra rada .. thx

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2009, 18:22 
Częsty bywalec

Moje BMW: przeróżnie
zaraz zaraz... jakie to felgi? jakie ET?
Ja mam alu 18' tez w 328i, auto posadzone, opony 225/40 i 255/35. O tarciu nie ma mowy.
Cos mi sie wydaje ze ET felg jest nie takie jak powinno.

Tytuł:
PostNapisane: 28 sierpnia 2009, 21:48 
Uzależniony od forum :)

Jak nie tarło na seryjnym zawiasie to i po obniżeniu nie powinno, bo przecież koło wchodzi w nadkole z takim samym ramieniem, tylko, ze szybciej :niepewny: No chyba, żę nigdy nie jeździłeś obciążonym autem to nie miałeś jak tego sprawdzić

podaj parametry felg, wtedy sie wyjaśni

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2009, 17:59 
Poszukaj zanim zapytasz

obciera i to zdrowo panowie : ( czyli mowicie ze nie powinno obcierac .. hmm niewiem za bardzo jak mozna sprawdzic to ET nie jestem specjalista przyznam .. moze ktos pofatyguje sie i wyjasni mi jak mozna to sprawdzic ... ale tu kolega mowi ze ma nawet wieksze opony i nie trze znaczy ze cos jest nie tak .. zerkne na to ET i dam Wam znac co sie dzieje .. musi byc rozwiazanie problemu jakies pozdrawiam ... mam nadzieje na dalsza konwersacje .. : )

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2009, 18:02 
Częsty bywalec

Moje BMW: przeróżnie
zrob foto felg, dobrze gdy bylo to foto z zrzutu, tak zeby bylo widac czy wystaja za obrys czy co.
na felgach powinien pisac rozmiar, rozstaw srub, szerokosc i wlasnie ET, tyle ze moze to pisac pod deklem (jesli jest) lub od wew felgi na ramieniu.
zawsze mozna zagiac ranty i problem powinien zginac.

Tytuł:
PostNapisane: 29 sierpnia 2009, 22:27 
Poszukaj zanim zapytasz

no zerkne jutro na te oznaczenia na kolach . zapomnialem dodac panowie ze zmienilem tylko sprezyny na sportowe nie zmienialem amortyzatorow .. czy to moze byc przyczyna obcierania .. nalezalo by je zminic na twardsze zeby skok byl mniejszy ? porobie pare zdjatek i zobaczymy co sadzicie o tym panowie : ) dzieki wielkie za dotychczasowe porady .. douslyszonka wkrotce !!

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1