spider napisał(a):
Skoro sportsitze ci nie odpowiadaly,to vadery tez nie beda.Jak by tak bardzo porownal sportsitze do vaderow to chyba tak naprawde vadery roznia sie tylko zaglowkiem.Innych drastycznych roznic nie zauwazylem.
Vadery maja mocniejsze wyprofilowanie. Są różnicę między zwykłymi sportsitze a nimi i jak uważnie popatrzysz to je zauważysz. Siedzisko jest inaczej wyprofilowane gąbki po bokach są wyższe. Oparcie też ma bardziej wystające gąbki a podkolannik wysuwany z siedziska ma w Vaderach inny kształt i jest dłuższy. Nie jest to kolosalna różnica ale odczuwalna. Sam miałem okazję być szczęśliwym posiadaczem jednych i drugich i bez chwili zastanowienia do E36 znów wybrał bym Vadery. Chociaż fakt faktem cena jest zaporowa więc zwykłe sportsitze mogą być niezłą alternatywą. Sam dałem za swoje materiałowe kupę kasy ( dokładnie taki wzór tapicerki jak na foto które wstawiłeś ). Ale w ubiegłym roku kupiłem same fotele w białej skórze z myślą o E30 i wyszły mnie z naprawą 1200 zł więc okazje się trafiają. Kolega ma je w E46 ti i jest zachwycony.
Od siebie dodam jeszcze że Vader montowany był fabrycznie tylko w E36 M3 w nadwoziu Coupe we wszystkich modelach na rynek U.E i w niektórych coupe z U.S. Jeżeli zależy Ci na jak najlepszym trzymaniu to szukaj wersji bez skóry tylko z alcantarą na bokach i materiałem po środku. Nie przesuwasz się w nich tak jak w skórzanych.