Kupiłem już e46 328i sedan, felgi też już wybrałem(będą 18"), i będą też sprężyny 50/30.
Teraz trzeba pomyśleć nad silnikiem. Jest ktoś na forum kto ma ten samochód po programie? A może ktoś wie czy barany od m50 z e36 podejdą do mojego e46? czy lepiej kupić sportowe kolekory z allego za 700pln?

i do tego stożek?
Rozważałem też doładowanie 0,5bar ale to mój jedyny samochód i wypadało by żeby był bezawaryjny a wiadomo jak to jest z tym turbo? W ogóle ile to by kosztowało? z moich wyliczeń wynika że: Turbo z volvo s/v70 2.5t seria 240hp po programie 280hp 700pln, IC z BMW e46 200zł, kolektor wydechowy xxxpln? (zdaje się że dobry magik wyspawa

tylko za ile?) A może ww z allegro by się nadawał, układ dolotowy stożek 100zł

i orurowanie xxxpln (zdaje się że dobry magik wyspawa

tylko za ile?) no i wystojenie 700zł(oferta z allegro, tak tanio bo mają jakąś hamownie przenośną albo coś w tym stylu

)
Trzecia opcja to swap na m54b30 i program na ok 250KM bo wał zostanie, chłodnica, łapy i poduszki też, kwestia zakupu silnika 3000pln, skrzynia 6b 1000pln, ews i komputer 300pln plus montaż 500pln?
Ufff ale się rozpisałem
Podsumowując:
Które z ww opcji będzie dobra do LPG daily driving, za rozsądną cenę i dużą moc

?
Pewnie większość powie ze swap ale chyba mam złudzenia że turbo będzie tańsze i da lepsze osiągi?
A może kompresor zamast turbo bo podobno mniej roboty ale za to kompresor droższy?