BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 5 maja 2025, 18:07

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E39] Lusterka 'M' style.... moze jednak, czy 100% na NIE?
PostNapisane: 4 maja 2010, 19:06 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: M54B30
Witam
Jak w temacie ...
Z góry uprzedzam, że jestem świadomy że takie lusterka to wieś.pl :), więc bezsensowne będą takie opinie, prosze o przeczytanie całego posta .
Zamontowałem do swojej e39 lusterka a'la m3, ze względu na to, iż przy swoich 2 metrach wzrostu mam fotel odsunięty max do tylu. W zwiazku z tym orginalne lusterka odchylone max na zewnatrz iniestety pole widzenia w lusterku (lewym ) .... kiepski :/
Orginalne lusterka m5 to wydatek ok 1,5 tys i również nie mam pewności, że pole widzenia będę mial lepsze.
Podróbki m3 ktore zakupilem na allegro - koszt 170 zl czyli ewentualnie mniejsza strata.
Okazało sie, że maja na szczęście szerszy kąt odchylenia na zewnatrz i problem zniknął ... pole widzenia poprawiło się i to sporo ...
Ponadto przyciemniłem bialy "zintegrowany " kierunkowskaz ktory był już totalnie wieśniacki, przez jakis czas byłem więc zadowolony, jakos lusterka wybitnie nie razily...
Zrobilem fote na szybkosci telefonem ( przepraszam za jakosc )
http://www.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/pokaz_obrazek/430 ... 8908e.html
Brewka też założona na próbe, ale od kopa podziękowalem
Wracajac do tematu .....
Nie chce przerabiać dwulitrowej piątki na pseudo bolid, więc Zastanawiam sie poważnie nad powrotnym zalożeniem orginalnych lusterek, gdyż udalo mi sie wprowadzić pewna modyfikacje ktora pozwoli na odchylenie lusterka jeszcze szerzej, co mam nadzieje poprawi wystarczajaco pole widzenia.
Ponadto widzialem juz dziesiatki wiejsko stuningowanych fordów, golfów, oplów .... no bylo mi wstyd ze mam takie same lusterka rożniace się tylko tym, że kierunek jest zaciemniony i nieużywany ( nie podpialem do instalacji)
Liczę na poważną porade :) nie szyderstwo i wieś wieś .... e46 z tymi wlasnie lusterkami spotkalem najwiecej.....
Pozdrawiam

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E39] Lusterka 'M' style.... moze jednak, czy 100% na NIE?
PostNapisane: 4 maja 2010, 19:23 
Zacna persona forum

bleq napisał(a):
iż przy swoich 2 metrach wzrostu mam fotel odsunięty max do tylu. W zwiazku z tym orginalne lusterka odchylone max na zewnatrz iniestety pole widzenia w lusterku (lewym ) .... kiepski

jak siedzialem w e39 to lewe lusterko mialem odchylone tak ze tyłka swojego juz nie widziałem z dobrym zapasem;] ino wcale nie jestem niższy od Ciebie :]

PostNapisane: 4 maja 2010, 19:37 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57
bleq moze miales przedtem lusterko od anglika?

PostNapisane: 4 maja 2010, 19:40 
Forumowicz

Moje BMW: e39
Kod silnika: M54B30
Moze siedziales w poliftowej.... u mnie tak niestety niema...
... od anglika.... o tym nigdy nie pomyslalem , mogloby sie zgadzac... ale czy napewno max odchylenia rozni sie w lewym i prawym lusterku ??

PostNapisane: 4 maja 2010, 20:06 
Pierwsze kroki

Moje BMW: e39 530d
Kod silnika: M57
Niewiem jak w e39 (pewnie tez) ale w e36 rozni sie max odchylenie lusterek z anglika.

PostNapisane: 5 maja 2010, 13:22 
Zacna persona forum

Moje BMW: E70
Garaż: Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=82097
Była http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=97493
Obecna http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=6&t=146128
bleq napisał(a):
Zastanawiam sie poważnie nad powrotnym zalożeniem orginalnych lusterek, gdyż udalo mi sie wprowadzić pewna modyfikacje ktora pozwoli na odchylenie lusterka jeszcze szerzej, co mam nadzieje poprawi wystarczajaco pole widzenia.

Jak przywiozłem swoją to też miałem M lustra, porażka jakich mało. Kompletnie nic w tym nie widziałem.
Założyłem oryginalne i jest dużo dużo lepiej :)
A jak nie wiesz czy masz z anglika to siądź na fotelu pasażera i sprawdź czy możesz dobrze ustawić widoczność i po temacie.
Siedząc u kierowcy bez ręcznego przesunięcia całego lusterka (nie samego szkła za pomocą silniczka) nie ustawisz dobrze angielskiego lusterka.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 6 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1