Takie pytanko, moze ktos sie orientuje w temacie.
Mam obnizona E36 1.8i o jakies 4cm z przodu i z tylu z krotszymi amorkami. Jezdze juz tak od 4 lat i wszystko jest ok poza jednym problemem. Mam felgi 8x18 z oponami 225/40 i non stop zdziera mi od wewnetrznej strony opony. Wiadomo, auto poszlo w dol wiec minimalnie kat wszystkich kol tez sie zmienil poniewaz srodek ciezkosci jest nizej a reszta zawiasu jest seryjna wiec sobie z tym nie radzi. Tylko ze to jest jednak dosc spory problem, gdyz na ten sezon kupilem fajne oponki po 6-7mm bieznika a w tej chwili boki sa tak starte, ze strach na tym jezdzic i na przyszly sezon znowu trzeba kupic. A szkoda, bo oponki na srodku i zewnatrz sa naprawde dobre, w sumie przejechalem moze z 15-20tys km. I teraz pytanie, czy da sie w jakis logiczny sposob zmienic ten kat kola? Slyszalem o jakis tam zestawach, cos tam camber mi sie obilo o uszy, ale zupelnie nie wiem co to i czy to jest bezpieczne i kto sie tego podejmie i czy zrobi to dobrze

Jak ktos cos wie na ten temat, to bylbym wdzieczny za pomoc
Dodam, ze jak jezdze na zimowkach (5,5 albo 6x15 cali z oponami 195/65) to ten problem nie wystepuje, a przynajmniej nie jest tak wyrazny - zimowki mam juz trzeci sezon i nie widac mocnego zuzycia wewnetrznej czesci opony; podobnie bylo gdy mialem na lato felgi 17 cali z oponami 205/45 - zdzieranie bylo, ale bardzo minimalne)
Aha no i jeszcze kwestia zbieznosci - bylem na ustawieniu i wszystko mi poustawiali - ale oczywiscie na felgach 15 cali, bo powiedzieli, ze na 18 mam zbyt duze pochylenie kola i nie ustawia mi tego.