BMW Sport

Forum dyskusyjne fanów marki BMW

Teraz jest 11 maja 2025, 00:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Regulamin działu

Drogi forumowiczu, przed założeniem nowego tematu proszę o skorzystanie z opcji szukaj.
Jeśli to nie przyniesie efektu i nie uzyskasz odpowiedzi na twoje pytanie. Możesz założyć nowy temat. Proszę jednak o poprawne tytułowanie tematów,posty o tytułach "Pomocy " będą poprawiane bądź usuwane.

Proszę również o poprawne tytułowanie tematów:
[Exx] Tytuł tematu

Tematy źle nazwane, będą usuwane, bez komentarza ani informacji

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [E32] Zamienniki lamp przednich
PostNapisane: 6 stycznia 2011, 10:32 
Forumowicz

Moje BMW: E32 730i '88
Kod silnika: M30B30
Witam. Ponieważ okazało się, że przyczyną słabej wydajności moich lamp są mocno zużyte odbłyśniki, doszedłem do wniosku, że jedynym rozwiązaniem jest wymiana całych reflektorów. Interesują mnie tylko lampy o wyglądzie nie różniącym się od oryginału. Znalazłem na alledrogo coś takiego: http://moto.allegro.pl/bmw-7-e32-reflek ... 11388.html i np coś takiego: http://moto.allegro.pl/reflektor-lampa- ... 61964.html czy ktoś miał do czynienia z takimi zamiennikami i może je ocenić?

Zobacz profil Wyślij e-mail  

Tytuł: Re: [E32] Zamienniki lamp przednich
PostNapisane: 8 stycznia 2011, 01:54 
Forumowicz

Dzisiaj kupiłem lampy z drugiego linku, producent to DJ Auto. Na zdjęciach pokazali coś innego, więc się nie sugerujcie. Jakość wykonania lamp jest bardzo dobra. Wyglądają dokładnie tak, jak oryginały. Świecą rewelacyjnie, a kosztowały śmieszne pieniądze. Jestem zadowolony z zakupu. Wymiana zajęła mi 15 minut na parkingu pod blokiem. Zainwestowałem w nowe zamienniki, bo nowe oryginały to lekka przesada cenowa, a najmłodsze używane oryginały mają w tym momencie 17 lat (ew. 15, jeśli szukałbym od e34), więc znalezienie takich w idealnym stanie graniczy z cudem.

PostNapisane: 21 maja 2011, 12:42 
Forumowicz

Moje BMW: e36 320iTA
Kod silnika: M52B20
Witam, od jakiego użytkownika z allegro kupowałeś? zwróciłeś uwagę czy odbłyśnik soczewki jest z plastiku czy metalowy? jak przez te parę miesięcy się sprawują ? :) czy wymieniałeś również długie ?

PostNapisane: 23 maja 2011, 08:01 
Forumowicz

Wymieniłem wszystko - kupiłem kompletne reflektory ze światłami mijania i długimi. Po tych kilku miesiącach mogę powiedzieć, że to bardzo dobry zakup. Świecą świetnie. Odbłyśniki mam metalowe. Kupiłem to od MHM TUNING z Dziekanowa Leśnego pod Warszawą. To było coś takiego: http://moto.allegro.pl/reflektor-lampa- ... 71686.html tylko, że na zdjęciu pokazali lampy jakiegoś innego producenta, więc nie sugeruj się zdjęciami.
W opisie aukcji nie podają producenta. Jak do nich zadzwoniłem wtedy, to mi powiedzieli, że to firma DEPO, a jak do nich pojechałem, to się okazało, że to nie DEPO, tylko DJ Auto. Ale zaryzykowałem i są super. A jak wyciągałem stare z samochodu, to się okazało, że sa właśnie firmy DEPO - fatalna jakość, nie wiem ile lat siedziały w tym samochodzie, ale miały plastikowe obłyśniki, na których cała odbłyskowa farba zeszła, plastik odbłyśnika był powypalany, wszystkie uchwyty lampy pękały przy lekkim dotyku. Przy wyciąganiu z auta totalnie się rozleciały.

Utwórz nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 4 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1