Witam Serdecznie

Od dawna męczę się ze swoją navi w BMW e46 2002 r. po lifcie.
POsiadam ten duży monitor jak tutaj na zdjęciu:
http://images62.__prosze_uzyc_innego_hostingu_do_zdjec_/1099/1c346472224b6fbc.jpgRadio i zmieniarka z płytami wszystko idealnie gra z radia i jak i płyty tylko jedyny problem to brak obrazu na mojej navi

czytnik mam mk3 - wcześniej było podłączone byle jak dla sprawdzenia i z nieoryginalną kostką lecz obraz nie stał w miejscu to przewijał się , więc postanowiłem znaleźć oryginalną kostkę (Niebieską - 9 PIN ) do tej mojej navi no i udało się tylko teraz problem bo nie wiem kompletnie które kabelki ze sobą połączyć z tą nową kostką chodzi który kolor z którym itp
Oto zdjęcia kabli które muszę połączyć z nową kostką (do czytnika już jest jedna kostka podłączona i jak jest tylko ona wszystko śmiga dobrze radio + muzyka z cd zmieniarki ) brakuje niebieskiej i właśnie tą mam już z kawałkiem kabli z innego auta tylko teraz zostaje pomóc połączyć zlutować te kable - jakiś schemat może jest?
ZDJĘCIA -

widać też tam właśnie tą nową kostkę którą trzeba wpiąć ale właśnie musze jej kable połączyć z kablami od auta aby obraz był na monitorze poprawnie.
Działać musi na pewno bo jak były podłączone na styk wcześniej w starej nieoryginalnej kostce tak byle jak to obraz był ale właśnie przez kostkę ZŁĄ przewijał się nie stał w miejscu.
Bardzo proszę o pomoc! Z góry dziękuje

najlepiej jakiś schemat dokładny jak te kable połączyć bo nie które od auta mają 2 końcówki jak widać (są 3 takie na zdjęciu) a reszta 3 fazy niebieski i jak widać